Trubaduri în Cetatea Devei

Fortăreața medievală care datează din secolul al XIII-lea va găzdui sâmbătă, 21 iulie 2018, între orele 17:30 – 19:30, în zona Bastionului Sud-Estic (sosire Telelcabină) un concert de muzică folk, sub genericul ,,Trubaduri în Cetatea Deva”.

Trubadurii, cum se numeau poeții – cântăreți medievali dădeau pe vremuri glas poveștilor despre cavalerism și dragoste. Timp de două ore, trubadurii vremurilor noastre vor face ca locurile încărcate de istorie să răsune în acordurile chitarelor.

Spectacolul va fi susținut de către unii dintre cei mai buni interpreți de muzică folk din județul Hunedoara: Mihai Iovan, Andreea Oprea, Aron Gaspar și Erik N. Turică. Ei vor cânta piese compoziție proprie cât și din repertoriul național și internațional.

Scopul acestui eveniment este de a promova talentele locale dar și monumentul istoric, emblemă a orașului Deva, care are un imens potențial turistic.

Istorie și muzică pentru turiștii dar și localnicii care sunt așteptați la acest eveniment organizat de Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva.

Intrarea la concert este gratuită.

Primăria Deva

zece + șaptesprezece =

NEGOCIERI/ Sindicatul ”Muntele” solicită bilete de odihnă și tratament pentru angajații CEH!         O tânără a fost răpită, iar iubitul său a fost bătut și tâlhărit         Ordin de protecție pentru un bărbat din Petroșani care a amenințat fiicele concubinei sale         Peste 150 de elevi au fost examinați medical, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC         Tragedie în satul Merișor         Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE