Stadiul actual al Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Vest

Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 se află la finalul primului an în care au fost semnate contracte de finanțare și în cel de-al doilea an de la demarare.

Regiunea Vest beneficiază de o alocare financiară pentru Regio-POR 2014-2020 de 712,26 milioane euro. Până în prezent, în regiunea noastră au fost depuse spre finanțare 621 de proiecte, având o valoare totală de 563,99 milioane euro și o valoare a finanțării nerambursabile de 452,17 milioane euro.

În decursul acestui an au fost semnate contracte de finanțare pentru 106 proiecte cu o valoare totală de 150,57 milioane euro din care 134,65 milioane reprezintă valoarea finanțării nerambursabile. Proiectele contractate vizează restaurarea și promovarea patrimoniului cultural, modernizarea infrastructurii de drumuri județene, reconversia terenurilor abandonate în spații verzi, modernizarea infrastructurii din stațiunile turistice, reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, precum și finanțarea dezvoltării microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii din Regiunea Vest. De asemenea, încă 130 de proiecte sunt în curs de contractare, fiind transmise în acest sens la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Până în prezent, au fost deschise 28 de apeluri de proiecte, în cadrul a 9 axe prioritare.

În această perioadă, se mai pot depune spre finanțare proiecte ce vizează:
• Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (prioritatea de investiții 3.1.A – termen limită pentru depunere: 28.02.2018)
• Creșterea mobilității urbane și îmbunătățirea transportului urban (prioritatea de investiții 3.2 – termen limită pentru depunere: 20.03.2018)
• Mobilitatea urbană, terenurile degradate, comunitățile marginalizate, creșele și grădinițele, liceele tehnologice și școlile profesionale din municipiile reședință de județ, în vederea realizării unei dezvoltări urbane durabile (axa prioritară 4 – termen limită pentru depunere: 31.12.2018)
• Dezvoltarea infrastructurii de sănătate din unitățile de primiri urgențe (prioritatea de investiții 8.2. – termen limită pentru depunere: 18.04.2018)
• Dezvoltarea serviciilor sociale dedicate persoanelor cu dizabilități (prioritatea de investiții 8.3.B – termen limită pentru depunere: 20.01.2018) și copiilor (prioritatea de investiții 8.3.C – termen limită pentru depunere: 03.01.2018)
• Îmbunătățirea infrastructurii educaționale universitare (prioritatea de investiții 10.3. – termen limită pentru depunere: 24.04.2018).
• Apelurile destinate județului Caraș-Severin în cadrul SUERD (Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunării).

La începutul anului 2018 se vor deschide – pentru depunerea de proiecte – apelurile ce vizează:
• Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii prin investiții în incubatoare de afaceri (prioritatea de investiții 2.1.B – perioadă pentru depunere: 05.02.2018 – 05.05.2018)
• Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din creșe și grădinițe, din învățământul obligatoriu, clasele I-VIII, precum și din învățământul profesional și tehnic (prioritățile de investiții 10.1 și 10.2 – perioadă pentru depunere: 04.01.2018 – 04.05.2018).

16 − 16 =

Tu ce faci în Noaptea Lungă a Industriei?         Semnarea contractului de finanţare pentru proiectul “CONSTRUIRE ȘI DOTARE VILĂ TURISTICĂ, PENTRU EXTINDEREA ACTIVITĂȚII RAHEMA TUR SRL”         Cum a fost recuperată cea de-a 13-a brățară dacică         PULS ELECTORAL. Mircea Moloţ are cea mai mare priză la electoratul hunedorean, în sondajul făcut de PNL         Vechea platformă industrială trece prin mari transformări         Drumul dintre Lacul Gura Apelor și Poiana Pelegii va fi închis         Telecabina de la Cetatea Deva intră, miercuri, în revizie tehnică         Cum se fac de râs autoritățile județului: soluție „ingenioasă” pe șoseaua spre Mănăstirea Prislop         Medicii de la clinica Opticline Deva, la Congresul de Cataractă și Chirurgie Refractivă din SUA         Ambasadorul Republicii Kazahstan în România s-a aflat în vizită oficială la Deva         SLUJBĂ DE POMENIRE. Comemorare la 16 ani de la moartea rapsodului Drăgan Muntean         Soarta șoselei spre Parcul Național Retezat – cel mai periculos drum al Hunedoarei         SOARTA MOCĂNIȚEI. Drumul feeric care a luat locul celei mai vechi căi ferate a Hunedoarei         Petru Androne Eli a câștigat procesul cu primăria         Sinucidere în spital         Bulevardul Mihai Viteazul va fi modernizat         Parcarea jefuită de pe DN 76         Polițiștii au descins la locuințele unor tineri, suspectați de trafic de cannabis și cocaină         Comori dacice impresionante traficate de un german         Despre soarta cărților…