Elevii deveni la Festivalul „Johann Sebastian Bach” – Cluj-Napoca

Festivalul dedicat „părintelui muzicii”, aşa cum l-au supranumit muzicieni de valoare pe compozitorul Johann Sebastian Bach, s-a aflat anul acesta la cea de a XXXIII-a ediţie. Organizat la Cluj-Napoca de către Şcoala de muzică „Augustin Bena” în colaborare cu instituţii de marcă din municipiul de pe Someş, evenimentul s-a desfăşurat sub emblema împlinirii, în aceasta lună, a nu mai puţin de 333 de ani (!) de la naşterea marelui muzician.
Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au dorit să participe în număr mare la competiţia dedicată iubitorilor muzicii bachiene, precedând respectiva participare printr-un recital special prezentat în sala festivă a instituţiei , aducând cu această ocazie un omagiu ineditei aniversări a compozitorului.
Cei 22 de elevi participanţi şi rezultatele obţinute la Cluj-Napoca sunt:
• Diplome de Excelenţă:
5) Triff Raul, cls. a V-a pian, prof. Adrian Donovici
• Diplomă de participare
1) Rotaru Mădălina, cls. a VI-a pian, prof. Adrian Donovici
Acompaniamentele pianistice ale elevilor violonişti, violoncelişti şi flautişti participanţi la festival au fost realizate de profesorii Cristina Popa-Morait şi Cristian Dumitriu.

Prof. Mariana Onţanu-Crăciun

3 × cinci =

Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva