Elevii deveni la Festivalul „Johann Sebastian Bach” – Cluj-Napoca

Festivalul dedicat „părintelui muzicii”, aşa cum l-au supranumit muzicieni de valoare pe compozitorul Johann Sebastian Bach, s-a aflat anul acesta la cea de a XXXIII-a ediţie. Organizat la Cluj-Napoca de către Şcoala de muzică „Augustin Bena” în colaborare cu instituţii de marcă din municipiul de pe Someş, evenimentul s-a desfăşurat sub emblema împlinirii, în aceasta lună, a nu mai puţin de 333 de ani (!) de la naşterea marelui muzician.
Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au dorit să participe în număr mare la competiţia dedicată iubitorilor muzicii bachiene, precedând respectiva participare printr-un recital special prezentat în sala festivă a instituţiei , aducând cu această ocazie un omagiu ineditei aniversări a compozitorului.
Cei 22 de elevi participanţi şi rezultatele obţinute la Cluj-Napoca sunt:
• Diplome de Excelenţă:
5) Triff Raul, cls. a V-a pian, prof. Adrian Donovici
• Diplomă de participare
1) Rotaru Mădălina, cls. a VI-a pian, prof. Adrian Donovici
Acompaniamentele pianistice ale elevilor violonişti, violoncelişti şi flautişti participanţi la festival au fost realizate de profesorii Cristina Popa-Morait şi Cristian Dumitriu.

Prof. Mariana Onţanu-Crăciun

4 − 3 =

ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi         Corfu, insula dorită de toată Europa         Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei         Accident cu motocicleta furată de o tânără