Elevii deveni la Festivalul „Johann Sebastian Bach” – Cluj-Napoca

Festivalul dedicat „părintelui muzicii”, aşa cum l-au supranumit muzicieni de valoare pe compozitorul Johann Sebastian Bach, s-a aflat anul acesta la cea de a XXXIII-a ediţie. Organizat la Cluj-Napoca de către Şcoala de muzică „Augustin Bena” în colaborare cu instituţii de marcă din municipiul de pe Someş, evenimentul s-a desfăşurat sub emblema împlinirii, în aceasta lună, a nu mai puţin de 333 de ani (!) de la naşterea marelui muzician.
Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au dorit să participe în număr mare la competiţia dedicată iubitorilor muzicii bachiene, precedând respectiva participare printr-un recital special prezentat în sala festivă a instituţiei , aducând cu această ocazie un omagiu ineditei aniversări a compozitorului.
Cei 22 de elevi participanţi şi rezultatele obţinute la Cluj-Napoca sunt:
• Diplome de Excelenţă:
5) Triff Raul, cls. a V-a pian, prof. Adrian Donovici
• Diplomă de participare
1) Rotaru Mădălina, cls. a VI-a pian, prof. Adrian Donovici
Acompaniamentele pianistice ale elevilor violonişti, violoncelişti şi flautişti participanţi la festival au fost realizate de profesorii Cristina Popa-Morait şi Cristian Dumitriu.

Prof. Mariana Onţanu-Crăciun

șase + 1 =

Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara