Elevii deveni la Festivalul „Johann Sebastian Bach” – Cluj-Napoca

Festivalul dedicat „părintelui muzicii”, aşa cum l-au supranumit muzicieni de valoare pe compozitorul Johann Sebastian Bach, s-a aflat anul acesta la cea de a XXXIII-a ediţie. Organizat la Cluj-Napoca de către Şcoala de muzică „Augustin Bena” în colaborare cu instituţii de marcă din municipiul de pe Someş, evenimentul s-a desfăşurat sub emblema împlinirii, în aceasta lună, a nu mai puţin de 333 de ani (!) de la naşterea marelui muzician.
Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au dorit să participe în număr mare la competiţia dedicată iubitorilor muzicii bachiene, precedând respectiva participare printr-un recital special prezentat în sala festivă a instituţiei , aducând cu această ocazie un omagiu ineditei aniversări a compozitorului.
Cei 22 de elevi participanţi şi rezultatele obţinute la Cluj-Napoca sunt:
• Diplome de Excelenţă:
5) Triff Raul, cls. a V-a pian, prof. Adrian Donovici
• Diplomă de participare
1) Rotaru Mădălina, cls. a VI-a pian, prof. Adrian Donovici
Acompaniamentele pianistice ale elevilor violonişti, violoncelişti şi flautişti participanţi la festival au fost realizate de profesorii Cristina Popa-Morait şi Cristian Dumitriu.

Prof. Mariana Onţanu-Crăciun

8 − 8 =

APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită         Elevii de la școlile din Deva au ales Poliția Locală de ,,Ziua meseriilor”         Sărbătoare la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara         Fântâna muzicală din centrul Devei – în pregătire pentru conservare         Simpozion științific la Muzeul din Deva         Deva24 are peste 1000 de utilizatori         Accident rutier în Bănița         Hunedorean prins după o tâlhărie comisă în Franța         Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Hunedoara         Petiție pentru eliberarea ursului Baloo, aflat de aproape 20 de ani în stațiunea Straja         Recordul de turiști la Ulpia Traiana Sarmizegetusa: mulți încă o confundă cu Sarmizegetusa Regia         Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva         Hotărâre. Drumuri județene închise pe perioada iernii         Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă