Dezvelirea plăcii comemorative colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP la Cazarma Jandarmeriei Române din Lupeni

Joi, 14 iunie a.c., a avut loc ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative   colonel (rz.) Petrișor – Toderiță JILIP amplasată pe fațada Cazărmii Lupeni.

Domnul colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP s-a născut în data de 02.01.1956 în localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara. A urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a M.A.I. în perioada 1977-1980, iar după absolvirea acestei instituţii de învăţământ a îndeplinit pe rând funcţiile de comandant de pluton, companie şi detaşament.

După o carieră de 26 ani în slujba ţării, la data de 30.08.2006, ofiţerul a trecut în rezervă.

Pe parcursul activităţii profesionale desfăşurate a obţinut rezultate bune şi foarte bune. A fost un ofiţer obiectiv, corect, de înaltă ţinută morală, manifestând tact, discernământ şi autocontrol atât în relaţiile de serviciu, cât şi în societate. Pentru calităţile de care a dat dovadă a fost apreciat deopotrivă de subordonaţi, comandanţi, precum şi de societatea civilă. Pentru toate acestea, numele ofiţerului şi denumirea structurii de jandarmi conduse, Detaşamentul 3 Jandarmi Petroşani, au devenit sinonime.

Având în vedere faptul că, în data de 26 aprilie 2018, domnul colonel s-a stins din viaţă şi ţinând cont de activitate deosebită a acestuia, prezentată anterior s-a conferit denumirea onorifică Cazărmii Lupeni, aflată în administrarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara, Cazarma ,,col. (rz.) Jilip Petrişor – Toderiţă” Lupeni.

La ceremonie, în mijlocul foştilor colegi au fost prezenţi membrii familiei domnului colonel (rz.), mama, soţia, fiica şi nepoţelul în vârstă de 8 ani care a dezvelit placa în memoria bunicului său.

Personalitatea domnului colonel (rz) Petrişor – Toderiţă JILIP va rămâne un reper pentru întreg colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara

3 × 2 =

Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare