Dezvelirea plăcii comemorative colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP la Cazarma Jandarmeriei Române din Lupeni

Joi, 14 iunie a.c., a avut loc ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative   colonel (rz.) Petrișor – Toderiță JILIP amplasată pe fațada Cazărmii Lupeni.

Domnul colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP s-a născut în data de 02.01.1956 în localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara. A urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a M.A.I. în perioada 1977-1980, iar după absolvirea acestei instituţii de învăţământ a îndeplinit pe rând funcţiile de comandant de pluton, companie şi detaşament.

După o carieră de 26 ani în slujba ţării, la data de 30.08.2006, ofiţerul a trecut în rezervă.

Pe parcursul activităţii profesionale desfăşurate a obţinut rezultate bune şi foarte bune. A fost un ofiţer obiectiv, corect, de înaltă ţinută morală, manifestând tact, discernământ şi autocontrol atât în relaţiile de serviciu, cât şi în societate. Pentru calităţile de care a dat dovadă a fost apreciat deopotrivă de subordonaţi, comandanţi, precum şi de societatea civilă. Pentru toate acestea, numele ofiţerului şi denumirea structurii de jandarmi conduse, Detaşamentul 3 Jandarmi Petroşani, au devenit sinonime.

Având în vedere faptul că, în data de 26 aprilie 2018, domnul colonel s-a stins din viaţă şi ţinând cont de activitate deosebită a acestuia, prezentată anterior s-a conferit denumirea onorifică Cazărmii Lupeni, aflată în administrarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara, Cazarma ,,col. (rz.) Jilip Petrişor – Toderiţă” Lupeni.

La ceremonie, în mijlocul foştilor colegi au fost prezenţi membrii familiei domnului colonel (rz.), mama, soţia, fiica şi nepoţelul în vârstă de 8 ani care a dezvelit placa în memoria bunicului său.

Personalitatea domnului colonel (rz) Petrişor – Toderiţă JILIP va rămâne un reper pentru întreg colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara

2 × 3 =

Peste 150 de elevi au fost examinați medical, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC         Tragedie în satul Merișor         Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric