Cântecul măturătoarei de fluturi

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 20 decembrie 2017, ora 1700, la Sala de Lectură a Bibliotecii, o întâlnire cu poetul Simion Cozmescu al cărui volum de versuri, „Cântecul măturătoarei de fluturi”, se va lansa cu această ocazie. Volumul a apărut la Editura Inspirescu din Satu Mare, în anul 2017.

Simion Cozmescu este din orașul Călan și scrie poezie din tinerețe, de la 20 de ani. Începând cu anul 2010 a început să publice sistematic versuri în reviste de cultură și pe site-uri specializate.

Debutul literar editorial s-a produs în revista „Algoritm Literar”, cu poezia „Premiera baletului Somnul”. Ulterior a mai publicat versuri în antologia intitulată ,,Seminţe Literare”, coordonată de Daniel Lăcătuş. O perioadă, a fost editor/administrator pe site-ul Confluenţe Lirice.

A debutat cu volumul de autor „Poeme mai lungi decât numele tău”, în anul 2015, la Editura Cenaclul de la Păltiniş.

Are poezii publicate în revistele: „Algoritm Literar”, „Singur”, în volumul colectiv selectiv „Gala poeziei de dragoste” al Editurii Art Creativ.

Scrierile sale au fost publicate în antologiile: ,,Suflet nemuritor” (2013), antologie de poezie şi proză; ,,Cenaclul literar Lira 21” (2013), ,,Confesiuni în virtual” (2013), ,,Autograf pentru mâine” (2013) ,,Paradigme virtuale” (2014), ,,Preludii pentru fluturi” (2015), ,,Atlasul cu diezi” (2017), ,,Cenaclul Ecreator 1” (2017).

Pentru activitatea literară a fost distins cu următoarele distincții: Menţiune la Festivalul ,,Romeo şi Julieta la Mizil” – poezie (2017); locul 3 la Concursul ,,Labirinturi autumnale” – poezie (2016); locul 6 și Premiul Special la Concursul de poezie ,,Marele Premiu – Agonia – 2015”; locul 2 la Concursul ,,Alb hoinar’’ – poezie (2015); locul 3 la Concursul Literar Internaţional ,,Visul” – secțiunea poezie (2013) .

Volumul „Cântecul măturătoarei de fluturi” cuprinde versuri de o mare originalitate, majoritatea de dragoste, caracterizate de un modernism bine dozat, cu imagini poetice care vădesc talentul autorului.

Ioan Sebastian Bara

4 × unu =

Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste         Ucigașul celor două femei din Balomir adus în instanță. Detaliile crimelor înfiorătoare săvârșite de tânăr         Ședință la Prefectură pe tema drumurilor din județ         Accident rutier grav în Deva         (P) We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România         Retrocedarea terenurilor din Retezat a dus la închiderea complexului Pietrele         Accident grav în Deva, produs la beție         Ambasadorul SUA a primit cheia municipiului Hunedoara         Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită         Primarul Florin Oancea propune Deva în „Alianța Vestului”         Reabilitarea centrului istoric al Devei – fază finală de aprobare a PUZ         Motivarea sentinței în dosarul comorilor dacice. Cum a scăpat de închisoare interlopul sârb care a traficat brățările de aur         VIDEO Momente groaznice la meciul de kick-boxing dintre Endre și Tolea Ciumac         Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare         Capră neagră braconată în Parâng de doi cetățeni străini și doi români!         Cu softul în probe. Recalcularea pensiilor mai așteaptă încă o săptămână         Învățământ ”european”. Foi xerocopiate și mape de plastic în loc de Abecedare!         Două noi telescaune în Straja         Conducta de transport gaz Mintia – Brad poate intra în șantier         Portofel cu bani găsit de un jandarm și predat proprietarului