Cântecul măturătoarei de fluturi

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 20 decembrie 2017, ora 1700, la Sala de Lectură a Bibliotecii, o întâlnire cu poetul Simion Cozmescu al cărui volum de versuri, „Cântecul măturătoarei de fluturi”, se va lansa cu această ocazie. Volumul a apărut la Editura Inspirescu din Satu Mare, în anul 2017.

Simion Cozmescu este din orașul Călan și scrie poezie din tinerețe, de la 20 de ani. Începând cu anul 2010 a început să publice sistematic versuri în reviste de cultură și pe site-uri specializate.

Debutul literar editorial s-a produs în revista „Algoritm Literar”, cu poezia „Premiera baletului Somnul”. Ulterior a mai publicat versuri în antologia intitulată ,,Seminţe Literare”, coordonată de Daniel Lăcătuş. O perioadă, a fost editor/administrator pe site-ul Confluenţe Lirice.

A debutat cu volumul de autor „Poeme mai lungi decât numele tău”, în anul 2015, la Editura Cenaclul de la Păltiniş.

Are poezii publicate în revistele: „Algoritm Literar”, „Singur”, în volumul colectiv selectiv „Gala poeziei de dragoste” al Editurii Art Creativ.

Scrierile sale au fost publicate în antologiile: ,,Suflet nemuritor” (2013), antologie de poezie şi proză; ,,Cenaclul literar Lira 21” (2013), ,,Confesiuni în virtual” (2013), ,,Autograf pentru mâine” (2013) ,,Paradigme virtuale” (2014), ,,Preludii pentru fluturi” (2015), ,,Atlasul cu diezi” (2017), ,,Cenaclul Ecreator 1” (2017).

Pentru activitatea literară a fost distins cu următoarele distincții: Menţiune la Festivalul ,,Romeo şi Julieta la Mizil” – poezie (2017); locul 3 la Concursul ,,Labirinturi autumnale” – poezie (2016); locul 6 și Premiul Special la Concursul de poezie ,,Marele Premiu – Agonia – 2015”; locul 2 la Concursul ,,Alb hoinar’’ – poezie (2015); locul 3 la Concursul Literar Internaţional ,,Visul” – secțiunea poezie (2013) .

Volumul „Cântecul măturătoarei de fluturi” cuprinde versuri de o mare originalitate, majoritatea de dragoste, caracterizate de un modernism bine dozat, cu imagini poetice care vădesc talentul autorului.

Ioan Sebastian Bara

Răspuns la “Cântecul măturătoarei de fluturi

șaisprezece + douăzeci =

Tineri acuzați că au tâlhărit mai mulți elevi din Hunedoara au fost condamnați         Cum a fost recuperat tezaurul de podoabe dacice din argint, traficat pe piața neagră         Ziua Pământului, celebrată în Parcul Cetate         Credit de 80.000.000 de lei pentru reabilitarea rețelei stradale din Hunedoara         Chioșcuri de suveniruri date în chirie în curtea Castelului Corvinilor         Tu ce faci în Noaptea Lungă a Industriei?         Semnarea contractului de finanţare pentru proiectul “CONSTRUIRE ȘI DOTARE VILĂ TURISTICĂ, PENTRU EXTINDEREA ACTIVITĂȚII RAHEMA TUR SRL”         Cum a fost recuperată cea de-a 13-a brățară dacică         PULS ELECTORAL. Mircea Moloţ are cea mai mare priză la electoratul hunedorean, în sondajul făcut de PNL         Vechea platformă industrială trece prin mari transformări         Drumul dintre Lacul Gura Apelor și Poiana Pelegii va fi închis         Telecabina de la Cetatea Deva intră, miercuri, în revizie tehnică         Cum se fac de râs autoritățile județului: soluție „ingenioasă” pe șoseaua spre Mănăstirea Prislop         Medicii de la clinica Opticline Deva, la Congresul de Cataractă și Chirurgie Refractivă din SUA         Ambasadorul Republicii Kazahstan în România s-a aflat în vizită oficială la Deva         SLUJBĂ DE POMENIRE. Comemorare la 16 ani de la moartea rapsodului Drăgan Muntean         Soarta șoselei spre Parcul Național Retezat – cel mai periculos drum al Hunedoarei         SOARTA MOCĂNIȚEI. Drumul feeric care a luat locul celei mai vechi căi ferate a Hunedoarei         Petru Androne Eli a câștigat procesul cu primăria         Sinucidere în spital