Analfabetism economic sau jaf ca la drumul mare?

Guvernul s-a mutat în stradă să lupte pentru libertatea lui Dragnea. Și pentru banii lui! Românii s-au împărțit: unii pentru miting, alții pentru-contra miting. În ceea ce o privește pe Laura-Codruța Kovesi, disputele pro și contra sunt și mai aprige, pe o paletă foarte largă: de la adulație fără rezervă până la ura care, în evul mediu întunecat, ar duce-o la arderea pe rug, ca vrăjitoare.

Societatea este tulburată pe bună dreptate, iar, în acest timp, grozăviile economice, mai precis anti-economice, făcute de PSD-ALDE se țin lanț. Am sentimentul că PSD, care a generat teme dramatice de interes național, acaparându-ne atenția în altă direcție, ne fură portmoneul cu ce „brumă” mai avem în el. Întrebările retorice sau fără răspuns zumzăie peste țară ca niște viespii veninoase. Și nu le alungă nimeni…
Veniturile din surse fiscale au ajuns la un minim istoric de 3,8% din PIB, procent pe care România nu l-a mai avut de 11 ani. Nici după primele patru luni situaţia bugetară nu s-a îmbunătăţit, aşa cum susţinea patetic domnul Viorel Ştefan. Veniturile fiscale au urcat la doar 5,2% din PIB, trendul menţinându-se în jurul a 1,3% lunar. De asemenea, se prefigurează un al doilea an cu venituri totale mult sub 30% din PIB, deşi s-a asumat o ţintă de venituri mult superioare, de aproape 32% din PIB. Cum se vor acoperi cheltuielile prevăzute în buget? De unde se vor tăia bani? Cine va fi disponibilizat și obligat să plece acasă?
Bugetul a ajuns să se alimenteze cu bani preponderent din fiscalitatea pusă pe muncă, pe salariile angajaţilor, adică din impozit pe salarii, contribuţii sociale şi contribuţii de sănătate. Știu românii că aproape jumătate din munca fiecărui angajat merge la buget?
Deficitul bugetar după primele patru luni din anul 2018 a ajuns la MINUS 6 miliarde lei. În anii precedenți, după primele 4 luni ale anului, aveam excedent bugetar de peste 1,3 miliarde lei, adică bani în plus la buget. Și unde a dispărut creşterea economică de 6,9% de anul trecut şi cea prognozată de 5% anul acesta, astfel încât în plină „creştere economică”, Guvernul se împrumută pentru a plăti salarii şi pensii.?
.Cu banii de la Uniunea Europeană în buget Guvernul ar fi avut bani şi pentru pensii şi pentru salarii şi pentru investiţii şi nu mai trebuiau furaţi banii de la Pilonul 2 de pensii. De ce nu sunt absorbiți banii europeni? Oare, nu cumva, pentru că sunt mai dificil de „sifonat”?
Guvernul Dăncilă are de gând să pună cetățenii să-și plătească salariile și pensiile din banii acumulați în conturile individuale din Pilonul 2, o măsură care opune interesele copiilor și nepoților cu cele ale bunicilor și părinților. Ce părinte sau bunic acceptă bucuros să-i fie plătită pensia de astăzi din banii copiilor? Ministerul Finanţelor nu urmărește varianta cea mai bună pentru sustenabilitatea în viitor a pensiilor, ci modul în care reuşește să peticească mai repede bugetul, care arată ca un şvaiţer și dărâmă o reformă extrem de importantă pentru viitorul pensiilor, gândindu-se doar la clipa de astăzi! La viitor se mai gândește cineva?
Ar fi de dorit ca domnul Tăriceanu să rămână consecvent și să apere un proiect la care a contribuit și domnia sa atunci când era președinte PNL. Asta dacă vrea să lase românilor măcar o fărâmă de moștenire liberală. Este cel mai important test al celor de la ALDE, despre cât de liberali sunt…
Fondul Suverand de Dezvoltare și Investiții este o ultimă lovitură dată la ceea ce a mai rămas din economia națională! Guvernul lovește deja de doi ani în companiile de stat profitabile, prăduindu-le de orice resursă financiară: dividende trecute, actuale și viitoare, rezerve, bani de investiții. Toți banii acestor companii au fost luați și virați la buget! Din această cauză, Transelectrica a intrat deja pe pierdere, încă de anul trecut. Chiar se intenționează distrugerea a tot ce mai funcționează în economia românească de stat?
Schema este foarte simplă! Faci un inventar cu ce mai este bun în economia românească – companii profitabile Transgaz, Romgaz etc – și le dai în administrarea unui fond despre care nimeni nu știe nimic! Mai mult, înțelegem că nimeni nu o să deranjeze acest fond, nimeni nu va exercita niciun control asupra lui. În ce buzunare se vor scurge banii românilor?
PNL contestă la Curtea Constituțională această lege, deoarece încalcă cel puțin 5 articole din constituție: regimul proprietății publice, regimul proprietății private, principiile economiei libere, concurența, principiul bicameralismului și nu numai. Ar trebui ca CCR să admită contestația PNL și să pună piedică celui mai mare tun din istoria recentă a României! Dar mai poți să știi ce justiție va face Curtea Constituțională, acum, după ce s-a apucat să facă politică?
Culmea ipocriziei este pretenția că Fondul acesta va construi exact acele autostrăzi, școli și spitale pentru care sunt disponibili bani gratuiți la Uniunea Europeană. Oare de ce domnul Dragnea nu construiește cu banii nerambursabili puși la dispoziție de UE și s-a apucat să dărâme economia de stat sub pretextul că va construi infrastructură?
Din păcate, cam tot ceea ce a spus Ponta până acum despre intențiile grupului Dragnea s-a confirmat. Acum spune public, cu subiect și predicat, că fondul așa zis „suveran” ar fi deja amanetat unor „băieților deștepți” din Israel, iar vizita acolo nu a avut drept scop mutarea ambasadei noastre la Ierusalim, tema fiind doar fumul împrăștiat pentru a ascunde motivul deplasării lui Dragnea !
Și dacă domnul Victor Ponta are dreptate atunci când spune că Fondul Suveran este, încă de la înființare, prin atribuire ocultă, Jaf Suveran?

Eleonora – Carmen HĂRĂU
Senator PNL

douăzeci − 4 =

Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local