Completul Fenechiu judecă recursul lui Berbeceanu

justitieCei trei judecători care vor judeca recursul lui Traian Berbeceanu sunt: Preşedinte Dragomir Ilie Iulian, judecător Vasile Francisca și judecător Popescu Mirela Sorina. Cei trei fac parte din Completul nr. 3 de la Secția Penală. Cei trei au făcut parte din completul care l-a condamnat pe fond pe Relu Fenechiu la 5 ani de închisoare cu executare. Recursul se va judeca în data de 30 octombrie la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe de altă parte, Francisca Vasile a făcut parte din completul care a judecat şi dosarul „Schimbul de terenuri”, în care Becali a fost condamnat la trei ani cu executare, alături de Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină care au primit câte doi ani. În acest dosar, Rodica Cosma şi Săndel Lucian Macavei au făcut opinie separată şi au considerat că Becali trebuie achitat. Și fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat, de aproape acelaşi complet, deci și de Francisca Vasile, la şapte ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Potrivit ziarului Adevărul, judecătoarea Francisca Vasile este cea care, împreună cu judecătorii Dumitru Mirancea şi Adriana Bajan, au mărit pedeapsa lui Sorin Ovidiu Vîntu, de la şase luni la un an de închisoare cu executare, pentru şantaj asupra omului de afaceri Sebastian Ghiţă. Judecătoarea Vasile a fost promovată la ÎCCJ pentru funcţia de judecător în octombrie 2012. Aceasta a făcut parte şi din completul de trei judecători care l-a achitat pe fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi i-a condamnat pe fostul director al Poştei Române, Dan Mihai Toader, şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, primul la trei ani cu executare şi al doilea la trei ani cu suspendare. Francisca Vasile a făcut însă opinie separată şi a cerut condamnări cu executare pentru toţi trei.

Potrivit ziarului Adevărul, Iulian Ilie Dragomir ar fi fost interceptat în timp ce vorbea cu Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, acesta din urmă fiind cercetat de DNA în dosarul „Motorina”, cauză în care figurează mai mulţi constănţeni. Mirela Sorina Popescu, cel de-al treilea judecător al Completului, a judecat dosarul în care fostul deputat PDL Mihai-Cosmin Popescu a fost acuzat că le-ar fi dat procurorilor DNA un „raport fals cu privire la activitatea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, pentru a împiedica ancheta în dosarul Strămutaţilor de lux, în care era cercetat colegul său de partid, fostul secretar de stat Ionel Manţog. Numele magistratului Popescu este legat şi de dosarul în care Ilie Morega „i-ar fi promis lui Paul Păcuraru că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. În schimb, ministrul urma să numească în funcţia de inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj o persoană indicată de Morega. Mirela Sorina Popescu a mai judecat, conform wordpress.com, şi dosarul „Lotului Voicu” (senatorul Cătălin Voicu, judecătorul ICCJ Florin Costiniu, afaceristul Costel Căşuneanu şi afaceristul Marius Locic).

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − unsprezece =

ACTUALITATE
Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice