CNS Cetate Deva a ieşit din lupta la promovare

În etapa a 20-a din Seria a IV-a în Liga a III-a într-un meci disputat vineri 14 aprilie 2017 Ripensia Timişoara a învins fără drept de apel pe CNS Cetate Deva cu scorul de 4-1 (2-1). Pe terenul din Ciarda Roşie, în Vinerea Mare, jucătorii antrenaţi de Viorel Tănase au văzut numai „galben şi roşu” în faţa ochilor, fiind conduşi la pauză cu 2-1, cedând apoi pe final.

Joc echilibrat în prima repriză

Scorul a fost deschis repede în minutul 10 de Nanu, care a marcat cu un şut cu latul de la 10 metri pe mijlocul porţii din centrarea din careu venită la firul ierbii de la Matiş. Deva a egalat în minutul 18 prin Tecsi cu o lovitură de cap din centrarea lui Cornea de pe stânga. Tecsi a avut două ocazii mari de a-şi trece echipa în avantaj, prima dată a şutat de la 17 metri puţin peste transversală în minutul 27, iar mai apoi în minutul 36 a reluat cu capul defectuos pe lângă bară o centrare a lui Bloj. Pe final de repriză în minutul 42, Mediop a fost servit de Zaluschi şi a adus pe Ripensia în avantaj cu un şut expediat din interiorul careului de la 16 metri. Apărarea echipei din Deva în lipsa lui Nogo accidentat, a fost de câteva ori surprinsă pe picior greşit de incursiunile timişorenilor.

Stoenac îşi descarcă „energia” pe gardul de protecţie

În a doua repriză, Ripensia a fost mai inspirată la schimbări. Stoenac lasă locul în teren lui Szekely şi acesta nervos loveşte gardul de protecţie cu picioarele la huiduielile primite din tribună. În minutul 63 Dumiter introdus la pauză a intrat în careu şi a înscris cu un şut de la şapte metri ridicând scorul la 3-1 pentru timişoreni. În minutul 69 Szekely a reluat cu capul de la 12 metri peste transversală la lovitura libera a lui Făgărășanu de la 30 de metri. Mediop face dubla în minutul 80 din centrarea lui Matiş de pe dreapta şi a mai desfăcut o dată poarta deveenilor cu o preluare pe piept în 6 metri şi un şut sec în plasă, stabilind scorul final la 4-1 pentru Timişoara.

Cartea de educaţie fizică” i-a învins

Imediat după înfrângerea suferită la Ighiu în apărarea celor de la Deva s-au văzut o mare nesiguranţă, iar pasele la firul ierbii nu au mai funcţionat. Jocul fotbaliştilor din Deva s-a axat pe centrări înalte şi mingi aruncate la „bătaie” căutând mai mult vedetele nou aduse, Stoenac şi NʼDoye. Un astfel de joc a fost repede şi uşor de anticipat de echipele cu care se luptă la promovare. Ca o concluzie generală şi o opinie personală, echipa din Deva merita mult mai mult în acest sezon fotbalistic 2016-2017. Să nu uităm faptul că CNS Cetate Deva a avut o echipă „sudată” şi cu un antrenor de perspectivă în prezent antrenor secund la Centrul de Excelenţă Tricolorii Deva, Marius Sârbu. Recent tehnicianul devean Marius Sârbu a fost cooptat ca asistent în staff-ul tehnic al echipei naţionale Under 15 al României la cârma micilor tricolori împreună cu selecţionerul Costel Enache. Echipă şi jucători a avut Deva, dar incompetenţa unor politicieni în privinţa sportului, veniţi după alegerile locale, au stricat mai tot ce s-a construit în timp la Cetate. Jucătorii foarte buni precum fundaşul Şumuţiu (la FC Hunedoara) Mintaş, Pribac, Ungureanu, Cobliş şi Boloş (plecaţi la contracandidata Industria Galda de Jos), Chelariu şi Suciu plecaţi la Şoimul Băiţa în liga judeţeană precum şi juniorii Grunţă şi Buzducea, au fost prea uşor lăsaţi să plece de la echipă. Ceea ce nu ştiu politicienii „tineri” şi aruncă cu banul public doar pentru a demonstra că pot orice să facă în sport cu banii, este că în educaţia fizică există principiile „de la simplu la comlpex” şi „de la uşor la greu” peste care nu ai cum să sari, aşa peste noapte. În final „cartea de educaţie fizică” i-a învins şi i-a mai adus cu picioarele pe pământ, urmând ca echipa din Deva să-şi formeze în primul rând un nucleu omogen de jucători, ca mai apoi să încerce lungul drum nu numai de promovare în Liga a II-a ci şi de menţinere la un nivel şi eşalon fotbalistic înalt. Pentru că iubitorii fotbalului din Deva asta îşi doresc, să vadă fotbal pe teren şi mai puţin „vedete”, lucruri despre care am mai scris şi în alte rânduri.

Ripensia Timişoara: Gakos – Ad. Popa (c), Vlădia, Stoi, Toma – Semeniuc, Mânecan, Zaluschi, Nanu – Mediop, Matiș. Rezerve: Rădulescu – Apro, Hecsko, Luca, Grunță, A. Popescu, Dumiter. Antrenor: Remus Steop.

CNS Cetate Deva: Bodea – Petresc, R. Cristian, Ionică, Cornea, N’Doye (c), Vaștag, Bloj, Făgărășanu, Stoenac, Iulian Tecsi. Rezerve: Raț – Jude, Agache, Boldea, Lupu, Sz. Szekely. Antrenor: Viorel Tănase.

Arbitri: M. Omuț – R. Lakatos, B. Gireadă (toți Oradea). Observatori: E. Arsa, D. Scridon (ambii Arad).

Declaraţii:

“Mă bucură nespus de mult această victorie, atât ca joc cât și ca rezultat în dauna unei echipe aspirante la promovare. Am jucat împotriva unei echipe valoroase, ce are un lot cu jucători valoroşi, care au jucat în campionatul ligii întâi. Echipa mea cred că a făcut un joc foarte exact, plăcut, cu multă determinare, voinţă, cu personalitate, şi faptul că am înscris de patru ori, goluri zic eu foarte frumoase, gândite, nu a fost nimic întâmplător. Nu pot decât să-i felicit pentru ce au realizat astăzi! Sper că astăzi este un început pentru echipa Ripensia. Avem constanţă în tot ceea ce facem, poate am avut şi anumite zic eu scurtcircuite pe parcursul acestui campionat, dar una peste alta eu cred că am făcut lucruri frumoase şi trebuie să ne bucurăm pentru ceea ce am realizat. Echipa trebuie susţinută în continuare, indiferent care va fi rezultatul final al acestui campionat și cred că ar trebui să fim mulţumiţi cu ceea ce am realizat până astăzi. Este abia un început, peste şase etape se termină campionatul…” a precizat Remus Steop, antrenor al Ripensiei Timişoara.

”În primul rând ţin să felicit Ripensia pentru victorie! Noi am venit aici cu mari speranţe de a câştiga, pentru că fiecare joc îl abordăm numai la victorie, dar am plătit tribut lipsei fundaşilor centrali. Am intrat bine în joc și după golul primit am egalat, însă pe fondul jocului nostru bun am primit un gol pe o greşeală din zona centrală. Păcat… După pauză am forţat pe atac, l-am introdus pe al doilea vârf, Szekely, însă nu am reuşit din nou să marcăm și am primit al treilea gol la o minge stupidă, nu s-a urmărit, şi aşa a venit şi golul patru, consecinţă a golului trei, la fel, pe fondul spaţiilor prea largi, la nişte centrări perfecte ale adversarilor noştri. Luni după-amiază vom avea o şedinţă de analiză a jocului nostru și mergem înainte cu capul sus. Vom analiza totul înpreună cu conducerea, tot ce se mai poate face în continuare. Despre obiectiv, vă daţi seama că s-au diminuat şansele, că sunt minime în urma aceste înfrângeri, dar o să ne pregătim în continuare şi tratăm fiecare joc la fel, la victorie. Ne vom forma pentru viitor, asta este soarta unei echipe cînd pierde, dar repet, mergem înainte… Am venit cu mari speranţe dar şansele-s acuma minime” este declaraţia la final de joc a antrenorului Viorel Tănase, CNS Cetate Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − doi =

ACTUALITATE
Programul de vizitare a Cetății Deva se modifică de la 1 mai         Un nou film american la Castelul Corvinilor         Spărgător prins, după ce a furat bijuterii de 110.000 de lei         Primăria Hunedoara și-a modernizat sala de ședințe         Forțe de ordine sporite la evenimentele din preajma zilei de 1 Mai         MĂRTURII. Cum a fost denunțat Eugen Evu, de colegi, cu ocazia vizitei lui Nicolae Ceaușescu         Mărturii din „orașul depravării”, al anilor 1940, unde prostituția clandestină scăpase de sub control         Ovidiu Moș a fost ales primar interimar al municipiului Deva         INVITAȚIE LA MIȘCARE. La start, în Crosul Cetății Regale a Hațegului         Ucigașul celor două surori din Balomir a fost condamnat         1 Mai, zi cu porți deschise la Sarmizegetusa Regia         Primăria Deva în blocaj. Ovidiu Moş (PSD), favorit la preluarea atribuţiunilor de primar         Cetățile dacice au fost ecologizate de voluntari         Matrița antică din Sarmizegetusa Regia a fost evaluată la 560.000 de lei         ARHIVELE HUNEDOAREI. Mărturii rare din Lagărele de prizonieri sovietici din Valea Jiului         Primăria Deva, după încarcerarea lui Mircia Muntean         OPORTUNITĂŢI. Finanţări pentru reducerea poluării cu gunoi de grajd         Planurile Apa Prod: modernizarea cu fonduri UE a rețelei de apă și canalizare din toate comunele mari         TRAGEDIA COPIILOR ALPINIȘTI. Parchetul General a preluat ancheta „Avalanșei mortale” din Retezat         Grupare de traficanți de hașiș a acuzată că transporta drogurile în stomac