Cine sunt „salvatorii de onoare” din Hunedoara

Un paramedic şi un pompier au fost premiați pentru modul în care au acţionat în ajutorul unor oameni aflaţi în mare dificultate.

Aurelian Mureşan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva, Punctul de Lucru Băiţa a primit distincţia de „Salvatorul de onoare al anului”. Aurelian Mureşan a fost martorul unui accident rutier în judeţul Braşov, în timp ce se afla în timpul liber. Pompierul a spart parbrizul autoturismului, a pătruns la rănit, s-a asigurat că nu i se agravează starea, în cazul în care este scos, şi a decis să-l extragă în siguranţă. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, paramedicul hunedorean a folosit trusa medicală a autoturismului pentru a opri hemoragia bărbatului rănit, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Florin Ocolişan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva a fost declarat „Pompierul de onoare al anului 2017”. El şi-a salvat vecinul căzut într-o fântână, îngustă şi adâncă de aproape 10 metri.

„Având o experienţă de peste un deceniu în domeniul situaţiilor de urgenţă, pompierul ştiacă până la sosirea echipajului de intervenţie de la Detaşamentul Deva, starea bărbatului ar fi putut deveni critică şi a decis să coboare în fântână fiind asigurat cu o coardă de localnici. După ce a evaluat starea de sănătate a bărbatului şi s-a asigurat că victima poate fi extrasă în condiţii de siguranţă a realizat un dispozitiv de extracţie şi a reuşit, cu ajutorul localnicilor, să scoată victima la lumină. Bărbatului i-au fost acordate măsuri de prim ajutor iar după sosirea echipajelor de intervenţie a fost transportat cu o ambulanţă în stare stabilă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva, a informat ISU Hunedoara.

„Sunt doi oameni reprezentativi pentru atitudinea pompierilor hunedoreni, care au ales să iasă din bula de indiferenţă şi egoism care caracterizează timpurile în care trăim, pentru a-l ajuta pe aproapele lor şi a se implică oferind susţinere şi o şansă la viaţă”, a precizat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție