Cine sunt „salvatorii de onoare” din Hunedoara

Un paramedic şi un pompier au fost premiați pentru modul în care au acţionat în ajutorul unor oameni aflaţi în mare dificultate.

Aurelian Mureşan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva, Punctul de Lucru Băiţa a primit distincţia de „Salvatorul de onoare al anului”. Aurelian Mureşan a fost martorul unui accident rutier în judeţul Braşov, în timp ce se afla în timpul liber. Pompierul a spart parbrizul autoturismului, a pătruns la rănit, s-a asigurat că nu i se agravează starea, în cazul în care este scos, şi a decis să-l extragă în siguranţă. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, paramedicul hunedorean a folosit trusa medicală a autoturismului pentru a opri hemoragia bărbatului rănit, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Florin Ocolişan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva a fost declarat „Pompierul de onoare al anului 2017”. El şi-a salvat vecinul căzut într-o fântână, îngustă şi adâncă de aproape 10 metri.

„Având o experienţă de peste un deceniu în domeniul situaţiilor de urgenţă, pompierul ştiacă până la sosirea echipajului de intervenţie de la Detaşamentul Deva, starea bărbatului ar fi putut deveni critică şi a decis să coboare în fântână fiind asigurat cu o coardă de localnici. După ce a evaluat starea de sănătate a bărbatului şi s-a asigurat că victima poate fi extrasă în condiţii de siguranţă a realizat un dispozitiv de extracţie şi a reuşit, cu ajutorul localnicilor, să scoată victima la lumină. Bărbatului i-au fost acordate măsuri de prim ajutor iar după sosirea echipajelor de intervenţie a fost transportat cu o ambulanţă în stare stabilă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva, a informat ISU Hunedoara.

„Sunt doi oameni reprezentativi pentru atitudinea pompierilor hunedoreni, care au ales să iasă din bula de indiferenţă şi egoism care caracterizează timpurile în care trăim, pentru a-l ajuta pe aproapele lor şi a se implică oferind susţinere şi o şansă la viaţă”, a precizat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”