Cine sunt „salvatorii de onoare” din Hunedoara

Un paramedic şi un pompier au fost premiați pentru modul în care au acţionat în ajutorul unor oameni aflaţi în mare dificultate.

Aurelian Mureşan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva, Punctul de Lucru Băiţa a primit distincţia de „Salvatorul de onoare al anului”. Aurelian Mureşan a fost martorul unui accident rutier în judeţul Braşov, în timp ce se afla în timpul liber. Pompierul a spart parbrizul autoturismului, a pătruns la rănit, s-a asigurat că nu i se agravează starea, în cazul în care este scos, şi a decis să-l extragă în siguranţă. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, paramedicul hunedorean a folosit trusa medicală a autoturismului pentru a opri hemoragia bărbatului rănit, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Florin Ocolişan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva a fost declarat „Pompierul de onoare al anului 2017”. El şi-a salvat vecinul căzut într-o fântână, îngustă şi adâncă de aproape 10 metri.

„Având o experienţă de peste un deceniu în domeniul situaţiilor de urgenţă, pompierul ştiacă până la sosirea echipajului de intervenţie de la Detaşamentul Deva, starea bărbatului ar fi putut deveni critică şi a decis să coboare în fântână fiind asigurat cu o coardă de localnici. După ce a evaluat starea de sănătate a bărbatului şi s-a asigurat că victima poate fi extrasă în condiţii de siguranţă a realizat un dispozitiv de extracţie şi a reuşit, cu ajutorul localnicilor, să scoată victima la lumină. Bărbatului i-au fost acordate măsuri de prim ajutor iar după sosirea echipajelor de intervenţie a fost transportat cu o ambulanţă în stare stabilă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva, a informat ISU Hunedoara.

„Sunt doi oameni reprezentativi pentru atitudinea pompierilor hunedoreni, care au ales să iasă din bula de indiferenţă şi egoism care caracterizează timpurile în care trăim, pentru a-l ajuta pe aproapele lor şi a se implică oferind susţinere şi o şansă la viaţă”, a precizat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului