Cine sunt „salvatorii de onoare” din Hunedoara

Un paramedic şi un pompier au fost premiați pentru modul în care au acţionat în ajutorul unor oameni aflaţi în mare dificultate.

Aurelian Mureşan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva, Punctul de Lucru Băiţa a primit distincţia de „Salvatorul de onoare al anului”. Aurelian Mureşan a fost martorul unui accident rutier în judeţul Braşov, în timp ce se afla în timpul liber. Pompierul a spart parbrizul autoturismului, a pătruns la rănit, s-a asigurat că nu i se agravează starea, în cazul în care este scos, şi a decis să-l extragă în siguranţă. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, paramedicul hunedorean a folosit trusa medicală a autoturismului pentru a opri hemoragia bărbatului rănit, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Florin Ocolişan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva a fost declarat „Pompierul de onoare al anului 2017”. El şi-a salvat vecinul căzut într-o fântână, îngustă şi adâncă de aproape 10 metri.

„Având o experienţă de peste un deceniu în domeniul situaţiilor de urgenţă, pompierul ştiacă până la sosirea echipajului de intervenţie de la Detaşamentul Deva, starea bărbatului ar fi putut deveni critică şi a decis să coboare în fântână fiind asigurat cu o coardă de localnici. După ce a evaluat starea de sănătate a bărbatului şi s-a asigurat că victima poate fi extrasă în condiţii de siguranţă a realizat un dispozitiv de extracţie şi a reuşit, cu ajutorul localnicilor, să scoată victima la lumină. Bărbatului i-au fost acordate măsuri de prim ajutor iar după sosirea echipajelor de intervenţie a fost transportat cu o ambulanţă în stare stabilă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva, a informat ISU Hunedoara.

„Sunt doi oameni reprezentativi pentru atitudinea pompierilor hunedoreni, care au ales să iasă din bula de indiferenţă şi egoism care caracterizează timpurile în care trăim, pentru a-l ajuta pe aproapele lor şi a se implică oferind susţinere şi o şansă la viaţă”, a precizat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare