Cine sunt „salvatorii de onoare” din Hunedoara

Un paramedic şi un pompier au fost premiați pentru modul în care au acţionat în ajutorul unor oameni aflaţi în mare dificultate.

Aurelian Mureşan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva, Punctul de Lucru Băiţa a primit distincţia de „Salvatorul de onoare al anului”. Aurelian Mureşan a fost martorul unui accident rutier în judeţul Braşov, în timp ce se afla în timpul liber. Pompierul a spart parbrizul autoturismului, a pătruns la rănit, s-a asigurat că nu i se agravează starea, în cazul în care este scos, şi a decis să-l extragă în siguranţă. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, paramedicul hunedorean a folosit trusa medicală a autoturismului pentru a opri hemoragia bărbatului rănit, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Florin Ocolişan, plutonier major la Detaşamentul de Pompieri Deva a fost declarat „Pompierul de onoare al anului 2017”. El şi-a salvat vecinul căzut într-o fântână, îngustă şi adâncă de aproape 10 metri.

„Având o experienţă de peste un deceniu în domeniul situaţiilor de urgenţă, pompierul ştiacă până la sosirea echipajului de intervenţie de la Detaşamentul Deva, starea bărbatului ar fi putut deveni critică şi a decis să coboare în fântână fiind asigurat cu o coardă de localnici. După ce a evaluat starea de sănătate a bărbatului şi s-a asigurat că victima poate fi extrasă în condiţii de siguranţă a realizat un dispozitiv de extracţie şi a reuşit, cu ajutorul localnicilor, să scoată victima la lumină. Bărbatului i-au fost acordate măsuri de prim ajutor iar după sosirea echipajelor de intervenţie a fost transportat cu o ambulanţă în stare stabilă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva, a informat ISU Hunedoara.

„Sunt doi oameni reprezentativi pentru atitudinea pompierilor hunedoreni, care au ales să iasă din bula de indiferenţă şi egoism care caracterizează timpurile în care trăim, pentru a-l ajuta pe aproapele lor şi a se implică oferind susţinere şi o şansă la viaţă”, a precizat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + cinci =

ACTUALITATE
Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne