Cinci incendii au avut loc în weekend

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 13 – 15 ianuarie, la 5 incendii și 13 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva, Orăștie, Brad, Hunedoara și Petroșani. De asemenea, pompierii Detașamentelor Deva, Hunedoara, Orăștie ai Secției Ilia și Gărzilor de Intervenție Geoagiu, Baru, Lupeni, Râu de Mori au vizitat zeci de gospodării ale populației din 24 localități hunedorene pentru a duce mesajul de prevenire al situațiilor de urgență în mijlocul comunităților. Pompierii îi încurajează pe hunedoreni, în special pe cei din mediul rural, să curețe coșurile de evacuare a fumului și să exploateze corect mijloacele de încălzire și instalațiile electrice, acestea fiind principalele cauze generatoare de incendii în gospodării.

Echipaje de pompieri ale Detașamentelor Deva, Orăștie, Petroșani și Hunedoara, ai Secției Ilia și Stației Brad au efectuat misiuni de patrulare, în zona de competență, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care puteau fi afectate de temperaturile scăzute.

Două echipaje, specializate în stingerea incendiilor și un altul de prim ajutor de la Detașamentul de Pompieri Petroșan,i au fost implicate în operațiunile de lichidare a unui incendiu izbucnit la o casă particulară situată pe strada Mândra, din Petroșani. Pompierii au izbutit limitarea arderii la aproximativ 20 mp din acoperișul casei, la tocărie și materiale textile. În urma incendiului, generat de un scurtcircuit electric, proprietara, în vârstă de 53 de ani, a suferit arsuri de gradul II și III pe aproximativ 40% din suprafața corpului, fiind transportată de echipajul de prim ajutor cu ambulanța la spital.

Două echipaje cu 2 autospecială cu capacitate de 9.000 de litri ale Detașamentului Hunedoara și ale Gărzii Râu de Mori au intervenit în localitatea Densuș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fânar. A ars acoperișul anexei pe o suprafață de 20 de metri patrați și aproximativ 5 tone de fân.

Garda de Intervenție Râu de Mori a acționat cu un echipaj și o autospecială cu capacitate de 9.000 litri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de lemne al unui lăcaș de cult neoprotestant. A ars material lemnos aprins din cauza jarului nestins depozitat lângă materialele combustibile.

O echipă a Punctului de Lucru Băița a intervenit cu un echipaj în localitatea Crăciunești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă. Arderea, generată de un scurtcircuit electric, a distrus acoperișul pe o suprafață de aproximativ 40 de metri patrați și 500 kg lemn de foc.

Detașamentul de Pompieri Deva a acționat în Deva, pe Aleea Pescarilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire în conservare. Au ars diferite piese de mobilier din cauza focului deschis în spații deschise.

O echipă, alcătuită din 4 pompieri ai Detașamentului Petroșani, a acționat pe strada Oituz din municipiu pentru îndepărtarea unor țurțuri de gheață, formați pe o clădire, care constituiau un pericol pentru trecători.

În intervalul 13 – 15 ianuarie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 73 persoane.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Cinci incendii au avut loc în weekend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 8 =

ACTUALITATE
Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată         Gheorghe Ile a cerut daune în instanță unui consilier local pentru denigrare