Cinci incendii au avut loc în weekend

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 13 – 15 ianuarie, la 5 incendii și 13 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva, Orăștie, Brad, Hunedoara și Petroșani. De asemenea, pompierii Detașamentelor Deva, Hunedoara, Orăștie ai Secției Ilia și Gărzilor de Intervenție Geoagiu, Baru, Lupeni, Râu de Mori au vizitat zeci de gospodării ale populației din 24 localități hunedorene pentru a duce mesajul de prevenire al situațiilor de urgență în mijlocul comunităților. Pompierii îi încurajează pe hunedoreni, în special pe cei din mediul rural, să curețe coșurile de evacuare a fumului și să exploateze corect mijloacele de încălzire și instalațiile electrice, acestea fiind principalele cauze generatoare de incendii în gospodării.

Echipaje de pompieri ale Detașamentelor Deva, Orăștie, Petroșani și Hunedoara, ai Secției Ilia și Stației Brad au efectuat misiuni de patrulare, în zona de competență, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care puteau fi afectate de temperaturile scăzute.

Două echipaje, specializate în stingerea incendiilor și un altul de prim ajutor de la Detașamentul de Pompieri Petroșan,i au fost implicate în operațiunile de lichidare a unui incendiu izbucnit la o casă particulară situată pe strada Mândra, din Petroșani. Pompierii au izbutit limitarea arderii la aproximativ 20 mp din acoperișul casei, la tocărie și materiale textile. În urma incendiului, generat de un scurtcircuit electric, proprietara, în vârstă de 53 de ani, a suferit arsuri de gradul II și III pe aproximativ 40% din suprafața corpului, fiind transportată de echipajul de prim ajutor cu ambulanța la spital.

Două echipaje cu 2 autospecială cu capacitate de 9.000 de litri ale Detașamentului Hunedoara și ale Gărzii Râu de Mori au intervenit în localitatea Densuș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fânar. A ars acoperișul anexei pe o suprafață de 20 de metri patrați și aproximativ 5 tone de fân.

Garda de Intervenție Râu de Mori a acționat cu un echipaj și o autospecială cu capacitate de 9.000 litri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de lemne al unui lăcaș de cult neoprotestant. A ars material lemnos aprins din cauza jarului nestins depozitat lângă materialele combustibile.

O echipă a Punctului de Lucru Băița a intervenit cu un echipaj în localitatea Crăciunești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă. Arderea, generată de un scurtcircuit electric, a distrus acoperișul pe o suprafață de aproximativ 40 de metri patrați și 500 kg lemn de foc.

Detașamentul de Pompieri Deva a acționat în Deva, pe Aleea Pescarilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire în conservare. Au ars diferite piese de mobilier din cauza focului deschis în spații deschise.

O echipă, alcătuită din 4 pompieri ai Detașamentului Petroșani, a acționat pe strada Oituz din municipiu pentru îndepărtarea unor țurțuri de gheață, formați pe o clădire, care constituiau un pericol pentru trecători.

În intervalul 13 – 15 ianuarie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 73 persoane.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Cinci incendii au avut loc în weekend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 9 =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara