Cimitirul animalelor de companie din Hunedoara

Peste 300 de animale de companie își au locurile de veci în cel mai mare cimitir din vestul țării dedicat prietenilor necuvântători ai oamenilor.

Cimitirul a fost înființat în urmă cu șase ani, în zona Valea Seacă din Hunedoara, lângă marile cimitire de la marginea orașului. Cosmin Bodrean, administrator al unui cimitir privat din municipiu, a avut inițiativa creării sale.

Cimitirul de pe deal a fost împrejmuit și înfrumusețat cu gazon, pomi decorativi și figurine care înfățișează animale domestice. În locurile sale de veci au fost înhumați, în materiale biodegradabile, câini, pisici, hamsteri, porci de Guineea, iepuri și chiar un pește de acvariu. Animalele au plăcuțe funerare din marmură, pe care sunt scrise numele lor și sunt așezate fotografii. Foștii stăpâni le-au adăugat mesaje de adio ori le-au așezat jucării, moriști și lămpi solare pe morminte. Unii localnici vin săptămânal să se reculeagă lângă mormintele animalelor lor. De la 200 de lei pornește prețul unui loc de veci în cimitirul animalelor de companie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte