Cimitirul animalelor de companie din Hunedoara

Peste 300 de animale de companie își au locurile de veci în cel mai mare cimitir din vestul țării dedicat prietenilor necuvântători ai oamenilor.

Cimitirul a fost înființat în urmă cu șase ani, în zona Valea Seacă din Hunedoara, lângă marile cimitire de la marginea orașului. Cosmin Bodrean, administrator al unui cimitir privat din municipiu, a avut inițiativa creării sale.

Cimitirul de pe deal a fost împrejmuit și înfrumusețat cu gazon, pomi decorativi și figurine care înfățișează animale domestice. În locurile sale de veci au fost înhumați, în materiale biodegradabile, câini, pisici, hamsteri, porci de Guineea, iepuri și chiar un pește de acvariu. Animalele au plăcuțe funerare din marmură, pe care sunt scrise numele lor și sunt așezate fotografii. Foștii stăpâni le-au adăugat mesaje de adio ori le-au așezat jucării, moriști și lămpi solare pe morminte. Unii localnici vin săptămânal să se reculeagă lângă mormintele animalelor lor. De la 200 de lei pornește prețul unui loc de veci în cimitirul animalelor de companie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă         Tânără prinsă la furat din vagoane         UE finanțează schimbarea la față a stațiunii Geoagiu Băi