Cimitirul animalelor de companie din Hunedoara

Peste 300 de animale de companie își au locurile de veci în cel mai mare cimitir din vestul țării dedicat prietenilor necuvântători ai oamenilor.

Cimitirul a fost înființat în urmă cu șase ani, în zona Valea Seacă din Hunedoara, lângă marile cimitire de la marginea orașului. Cosmin Bodrean, administrator al unui cimitir privat din municipiu, a avut inițiativa creării sale.

Cimitirul de pe deal a fost împrejmuit și înfrumusețat cu gazon, pomi decorativi și figurine care înfățișează animale domestice. În locurile sale de veci au fost înhumați, în materiale biodegradabile, câini, pisici, hamsteri, porci de Guineea, iepuri și chiar un pește de acvariu. Animalele au plăcuțe funerare din marmură, pe care sunt scrise numele lor și sunt așezate fotografii. Foștii stăpâni le-au adăugat mesaje de adio ori le-au așezat jucării, moriști și lămpi solare pe morminte. Unii localnici vin săptămânal să se reculeagă lângă mormintele animalelor lor. De la 200 de lei pornește prețul unui loc de veci în cimitirul animalelor de companie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”         Cununii în aer liber – pe Cetate şi în Parcul central!         Mâine, pe stadionul din Cugir – FAMILY DAY by Star Transmission – ediție de majorat!         Geoparcul Dinozaurilor a fost reconfirmat ca sit UNESCO         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara