Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal

Aproape 20 de elevi dar și cadre didactice de la Colegiul Național Decebal din Deva au participat joi, 24 mai 2018, la o acțiune de ecologizare a Cetății Deva.

Parteneri în ecologizarea Cetății au fost Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva, care au asigurat logistica necesară (saci menajeri, mănuși, transport deșeuri colectate).

Acțiunea de curățenie s-a desfășurat pe traseul nr.1 – de la restaurantul aflat la poalele Cetății și până la Poarta 1.
Echipați cu mănuși și saci de plastic, copiii și profesorii, împreună cu angajați ai Serviciului Public Administrare Cetate Deva au adunat de pe alei: hârtii, sticle de plastic, doze de aluminiu etc. aruncate la voia întâmplării de cei care au vizitat monumentul istoric.

În ,,ora de ecologizare”, voluntarii au strâns 4 saci de deșeuri. Prin acțiunea lor, ei doresc să tragă un semnal de alarmă pentru cei care nu prețuiesc natura și nu înțeleg cât de important este pentru noi toți să avem un mediu înconjurător curat și sănătos.

Copiii au participat și la o lecție de istorie. Reprezentanții Serviciului Public Administrare Cetate Deva le-au spus copiilor povestea Cetății Deva, înălțată în secolul al XIII-lea pe un con vulcanic. Elevii au aflat și ce înseamnă o arie naturală protejată prin lege dar și despre bogăția și diversitatea florei și faunei aflată în Rezervația naturală ,,Dealul Cetății Deva”.

La final, voluntarii au primit de la organizatori diplome pentru participarea lor la acțiunea ,,Voluntar eco”.

Voluntarii și organizatorii au un mesaj comun pentru cei care vizitează Cetatea Deva – Respectă natura, așa cum te respecți pe tine! Un mediu curat este important pentru sănătatea şi viitorul generaţiilor următoare!

TEXT ȘI FOTO: Primăria Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului         Pompierii caută trupul unui pescar înecat în Lacul Cinciș