Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal

Aproape 20 de elevi dar și cadre didactice de la Colegiul Național Decebal din Deva au participat joi, 24 mai 2018, la o acțiune de ecologizare a Cetății Deva.

Parteneri în ecologizarea Cetății au fost Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva, care au asigurat logistica necesară (saci menajeri, mănuși, transport deșeuri colectate).

Acțiunea de curățenie s-a desfășurat pe traseul nr.1 – de la restaurantul aflat la poalele Cetății și până la Poarta 1.
Echipați cu mănuși și saci de plastic, copiii și profesorii, împreună cu angajați ai Serviciului Public Administrare Cetate Deva au adunat de pe alei: hârtii, sticle de plastic, doze de aluminiu etc. aruncate la voia întâmplării de cei care au vizitat monumentul istoric.

În ,,ora de ecologizare”, voluntarii au strâns 4 saci de deșeuri. Prin acțiunea lor, ei doresc să tragă un semnal de alarmă pentru cei care nu prețuiesc natura și nu înțeleg cât de important este pentru noi toți să avem un mediu înconjurător curat și sănătos.

Copiii au participat și la o lecție de istorie. Reprezentanții Serviciului Public Administrare Cetate Deva le-au spus copiilor povestea Cetății Deva, înălțată în secolul al XIII-lea pe un con vulcanic. Elevii au aflat și ce înseamnă o arie naturală protejată prin lege dar și despre bogăția și diversitatea florei și faunei aflată în Rezervația naturală ,,Dealul Cetății Deva”.

La final, voluntarii au primit de la organizatori diplome pentru participarea lor la acțiunea ,,Voluntar eco”.

Voluntarii și organizatorii au un mesaj comun pentru cei care vizitează Cetatea Deva – Respectă natura, așa cum te respecți pe tine! Un mediu curat este important pentru sănătatea şi viitorul generaţiilor următoare!

TEXT ȘI FOTO: Primăria Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat