Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal

Aproape 20 de elevi dar și cadre didactice de la Colegiul Național Decebal din Deva au participat joi, 24 mai 2018, la o acțiune de ecologizare a Cetății Deva.

Parteneri în ecologizarea Cetății au fost Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva, care au asigurat logistica necesară (saci menajeri, mănuși, transport deșeuri colectate).

Acțiunea de curățenie s-a desfășurat pe traseul nr.1 – de la restaurantul aflat la poalele Cetății și până la Poarta 1.
Echipați cu mănuși și saci de plastic, copiii și profesorii, împreună cu angajați ai Serviciului Public Administrare Cetate Deva au adunat de pe alei: hârtii, sticle de plastic, doze de aluminiu etc. aruncate la voia întâmplării de cei care au vizitat monumentul istoric.

În ,,ora de ecologizare”, voluntarii au strâns 4 saci de deșeuri. Prin acțiunea lor, ei doresc să tragă un semnal de alarmă pentru cei care nu prețuiesc natura și nu înțeleg cât de important este pentru noi toți să avem un mediu înconjurător curat și sănătos.

Copiii au participat și la o lecție de istorie. Reprezentanții Serviciului Public Administrare Cetate Deva le-au spus copiilor povestea Cetății Deva, înălțată în secolul al XIII-lea pe un con vulcanic. Elevii au aflat și ce înseamnă o arie naturală protejată prin lege dar și despre bogăția și diversitatea florei și faunei aflată în Rezervația naturală ,,Dealul Cetății Deva”.

La final, voluntarii au primit de la organizatori diplome pentru participarea lor la acțiunea ,,Voluntar eco”.

Voluntarii și organizatorii au un mesaj comun pentru cei care vizitează Cetatea Deva – Respectă natura, așa cum te respecți pe tine! Un mediu curat este important pentru sănătatea şi viitorul generaţiilor următoare!

TEXT ȘI FOTO: Primăria Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PNL schimbă ”echipa” în Consiliul Local Petroșani         Blocat de viitură în Parâng         Clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE         Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor