Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal

Aproape 20 de elevi dar și cadre didactice de la Colegiul Național Decebal din Deva au participat joi, 24 mai 2018, la o acțiune de ecologizare a Cetății Deva.

Parteneri în ecologizarea Cetății au fost Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva, care au asigurat logistica necesară (saci menajeri, mănuși, transport deșeuri colectate).

Acțiunea de curățenie s-a desfășurat pe traseul nr.1 – de la restaurantul aflat la poalele Cetății și până la Poarta 1.
Echipați cu mănuși și saci de plastic, copiii și profesorii, împreună cu angajați ai Serviciului Public Administrare Cetate Deva au adunat de pe alei: hârtii, sticle de plastic, doze de aluminiu etc. aruncate la voia întâmplării de cei care au vizitat monumentul istoric.

În ,,ora de ecologizare”, voluntarii au strâns 4 saci de deșeuri. Prin acțiunea lor, ei doresc să tragă un semnal de alarmă pentru cei care nu prețuiesc natura și nu înțeleg cât de important este pentru noi toți să avem un mediu înconjurător curat și sănătos.

Copiii au participat și la o lecție de istorie. Reprezentanții Serviciului Public Administrare Cetate Deva le-au spus copiilor povestea Cetății Deva, înălțată în secolul al XIII-lea pe un con vulcanic. Elevii au aflat și ce înseamnă o arie naturală protejată prin lege dar și despre bogăția și diversitatea florei și faunei aflată în Rezervația naturală ,,Dealul Cetății Deva”.

La final, voluntarii au primit de la organizatori diplome pentru participarea lor la acțiunea ,,Voluntar eco”.

Voluntarii și organizatorii au un mesaj comun pentru cei care vizitează Cetatea Deva – Respectă natura, așa cum te respecți pe tine! Un mediu curat este important pentru sănătatea şi viitorul generaţiilor următoare!

TEXT ȘI FOTO: Primăria Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Florin Oancea anunță că Deva se va alătura „Alianţei Vestului” în 2019         13 ani de închisoare pentru criminalul din Orăștie         Fiul lui Traian Berbeceanu s-a dedicat muzicii. Ce versuri a scris pentru familia sa         VIDEO. GALĂ DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE. Cei mai buni elevi și profesori din Deva au fost premiați de primărie         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI DEDICAT PERFORMANȚEI SOCIO-PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Va fi lansat numărul 24 al revistei de etnografie și folclor Miorița         Colindători la Hunedoara         Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi         Intervenții pe drumurile județene         Donație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula (Ungaria)         Starea drumurilor județene, după primele ninsori abundente         Accident rutier grav pe DN 66         Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial         Turnicheții din curtea Castelului Corvinilor ar putea fi relocați         Comunicat de presă. Senatoarea PNL Carmen Hărău: “Cer intervenția urgentă a Guvernului!”         Gala Voluntariatului         Întâlnire româno-chineză la Primăria Municipiului Deva         România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului de karate din Slovenia         A nins în județul Hunedoara. Unde au acționat drumarii         Traian Berbeceanu, implicat într-un accident rutier pe DN 7