Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal

Aproape 20 de elevi dar și cadre didactice de la Colegiul Național Decebal din Deva au participat joi, 24 mai 2018, la o acțiune de ecologizare a Cetății Deva.

Parteneri în ecologizarea Cetății au fost Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva, care au asigurat logistica necesară (saci menajeri, mănuși, transport deșeuri colectate).

Acțiunea de curățenie s-a desfășurat pe traseul nr.1 – de la restaurantul aflat la poalele Cetății și până la Poarta 1.
Echipați cu mănuși și saci de plastic, copiii și profesorii, împreună cu angajați ai Serviciului Public Administrare Cetate Deva au adunat de pe alei: hârtii, sticle de plastic, doze de aluminiu etc. aruncate la voia întâmplării de cei care au vizitat monumentul istoric.

În ,,ora de ecologizare”, voluntarii au strâns 4 saci de deșeuri. Prin acțiunea lor, ei doresc să tragă un semnal de alarmă pentru cei care nu prețuiesc natura și nu înțeleg cât de important este pentru noi toți să avem un mediu înconjurător curat și sănătos.

Copiii au participat și la o lecție de istorie. Reprezentanții Serviciului Public Administrare Cetate Deva le-au spus copiilor povestea Cetății Deva, înălțată în secolul al XIII-lea pe un con vulcanic. Elevii au aflat și ce înseamnă o arie naturală protejată prin lege dar și despre bogăția și diversitatea florei și faunei aflată în Rezervația naturală ,,Dealul Cetății Deva”.

La final, voluntarii au primit de la organizatori diplome pentru participarea lor la acțiunea ,,Voluntar eco”.

Voluntarii și organizatorii au un mesaj comun pentru cei care vizitează Cetatea Deva – Respectă natura, așa cum te respecți pe tine! Un mediu curat este important pentru sănătatea şi viitorul generaţiilor următoare!

TEXT ȘI FOTO: Primăria Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FĂRĂ BUGET. Străzi reparate pe credit, la Petroşani         VULCAN/ Înfrăţiţi cu un oraş din Republica Moldova         A cerut daune primăriei pentru că magistrala de apă a Hunedoarei trece pe sub terenul său         Accident produs de un șofer băut         Șofer teribilist reținut de Poliție         Amendați pentru transport ilegal de lemne         Iulian Ceia a fost pus în libertate         O pană de curent a oprit telecabina plină de turiști         Manifestări.Eroii omagiaţi la 1.600 de metri altitudine         Comemorare la un an de la moartea scriitoarei Ileana Lucia Floran         Primarul propune premierea elevilor din echipa RobotX Hunedoara și a profesorului lor         Sute de participanți la Caravana Culturii în Cetatea Devei         Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Deva         Accident provocat de o tânără de 18 ani         Atenție șoferi. Traficul de pe Autostrada A1 va fi deviat pe centura Devei         Terenurile și clădirile pe care urma să fie construit parcul de retail Carrefour au fost achiziționate         19 turiști au rămas blocați în telecabina Cetății Devei         Sărbătoarea Pădurenilor de pe Dealul Cornetului         FOTO. Poiana Omului, paradisul din Munții Orăștiei         Ultimii pași înainte de reabilitarea Castelului Corvinilor