Centru pentru vârstnici şi grădiniţă pentru copii, sub oblăduirea Bisericii

Persoanele vârstnice din Valea Jiului au de joi un modern centru de îngrijire, amenajat în cartierul Bosnea, în locul unei şcoli ce a fost desfiinţată. La inaugurarea “Centrului de îngrijire pentru vârstnici” au fost prezenţi un număr mare de invitaţi, care au sprijinit realizarea acestui edificiu.

 

DSC09150Materializarea „Centrului de îngrijire pentru vârstnici” a fost posibilă prin implicarea Episcopiei Devei şi Hunedoarei, Parohiei “Sfântul Prooroc Ilie” din Petroşani, Asociaţiei “Bunicii Văii Jiului” şi Primăriei municipiului Petroşani. De asemenea, în aceeaşi clădire îşi derulează activitatea şi o grădiniţă în care sunt înscrişi 24 de copii din cartierul Bosnea.

Cel care a făcut posibilă înfiinţarea acestui azil, părintele Gabriel Bulf de la Parohia “Sfântul Prooroc Ilie” spune că se bucură de implicarea întregii comunităţi în implementarea proiectului. “În realizarea acestui centru, care va oferi găzduire şi îngrijire unui număr de 26 de persoane în vârstă, ne-am implicat cu toţii cei care reprezentăm comunitatea locală, fapt ce mă bucură nespus. Vom încerca să oferim sprijin financiar, în scopul cazării aici, unui număr de 10 persoane cărora dorim să le suportăm costurile, prin implicarea bisericii sau a factorilor de decizie locali”, a precizat Gabriel Bulf. De asemenea, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a reiterat rolul Bisericii în a aduce mângâiere celor aflaţi în suferinţă: “Biserica are drept preocupare ajutorarea şi este chemată să aducă mângâiere celor ce trec prin suferinţă, durere sau necazuri. Meritul pentru înfiinţarea acestui centru îi aparţine, în principal, părintelui Gabriel Bulf, pe care l-am încurajat şi eu de multe ori. Societatea noastră de azi se confruntă cu multe probleme. Nu puţini sunt cei care ne reproşează că nu ne îndreptăm atenţia spre nevoile sărmanilor dar iată că şi azi am demonstrat că biserica se implică mereu în rezolvarea unor probleme importante ale celor aflaţi în suferinţă. Este important să ne unim cu toţii forţele pentru binele acestei ţări dar la fel de important este să alungăm din inimile noastre ura”.

De asemenea, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridz, a subliniat importanţa „Centrului de îngrijire pentruDSC09295 vârstinici”, primul de acest fel din Petroşani. “Acest centru este foarte important pentru comunitatea noastră şi, în plus, este primul de acest gen făcut sub patronajul bisericii. În plus, este şi primul centru în care, sub acelaşi acoperiş, îşi vor derula activitatea şi vor servi împreună masa bunicii şi nepoţii”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.

La momentul inaugural a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, care a declarat că: „E lăudabilă iniţiativa, o să o sprijin cât pot în continuare, fiindcă e nevoie de sprijin. Pentru cei cărora li se adresează, cred că nimic nu este mai util în viaţă. Până la urmă, având aici masă, educaţie şi căldură pot să-ţi desfăşori activitatea şi să creşti, referindu-ne la copii, iar cei care nu mai au pe nimeni şi singura speranţă este societatea, îşi găsesc aici un loc unde să-şi petreacă ultimii ani ai vieţii”. Mircea Moloţ a precizat că va sprijini financiar acest centru prin Consiliul Judeţean.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Centru pentru vârstnici şi grădiniţă pentru copii, sub oblăduirea Bisericii

  1. Negru

    Centru de incurajare a batranilor sa voteze si de tampire a copiilor cu povesti de popa idiot. Li se induc copiilor in minte aceleasi lucruri pe care le-ar induce si “Mama Omida”. Hei, am depasit secolul al XVI-lea!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + 4 =

ACTUALITATE
Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea