Centru pentru vârstnici şi grădiniţă pentru copii, sub oblăduirea Bisericii

Persoanele vârstnice din Valea Jiului au de joi un modern centru de îngrijire, amenajat în cartierul Bosnea, în locul unei şcoli ce a fost desfiinţată. La inaugurarea “Centrului de îngrijire pentru vârstnici” au fost prezenţi un număr mare de invitaţi, care au sprijinit realizarea acestui edificiu.

 

DSC09150Materializarea „Centrului de îngrijire pentru vârstnici” a fost posibilă prin implicarea Episcopiei Devei şi Hunedoarei, Parohiei “Sfântul Prooroc Ilie” din Petroşani, Asociaţiei “Bunicii Văii Jiului” şi Primăriei municipiului Petroşani. De asemenea, în aceeaşi clădire îşi derulează activitatea şi o grădiniţă în care sunt înscrişi 24 de copii din cartierul Bosnea.

Cel care a făcut posibilă înfiinţarea acestui azil, părintele Gabriel Bulf de la Parohia “Sfântul Prooroc Ilie” spune că se bucură de implicarea întregii comunităţi în implementarea proiectului. “În realizarea acestui centru, care va oferi găzduire şi îngrijire unui număr de 26 de persoane în vârstă, ne-am implicat cu toţii cei care reprezentăm comunitatea locală, fapt ce mă bucură nespus. Vom încerca să oferim sprijin financiar, în scopul cazării aici, unui număr de 10 persoane cărora dorim să le suportăm costurile, prin implicarea bisericii sau a factorilor de decizie locali”, a precizat Gabriel Bulf. De asemenea, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a reiterat rolul Bisericii în a aduce mângâiere celor aflaţi în suferinţă: “Biserica are drept preocupare ajutorarea şi este chemată să aducă mângâiere celor ce trec prin suferinţă, durere sau necazuri. Meritul pentru înfiinţarea acestui centru îi aparţine, în principal, părintelui Gabriel Bulf, pe care l-am încurajat şi eu de multe ori. Societatea noastră de azi se confruntă cu multe probleme. Nu puţini sunt cei care ne reproşează că nu ne îndreptăm atenţia spre nevoile sărmanilor dar iată că şi azi am demonstrat că biserica se implică mereu în rezolvarea unor probleme importante ale celor aflaţi în suferinţă. Este important să ne unim cu toţii forţele pentru binele acestei ţări dar la fel de important este să alungăm din inimile noastre ura”.

De asemenea, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridz, a subliniat importanţa „Centrului de îngrijire pentruDSC09295 vârstinici”, primul de acest fel din Petroşani. “Acest centru este foarte important pentru comunitatea noastră şi, în plus, este primul de acest gen făcut sub patronajul bisericii. În plus, este şi primul centru în care, sub acelaşi acoperiş, îşi vor derula activitatea şi vor servi împreună masa bunicii şi nepoţii”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.

La momentul inaugural a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, care a declarat că: „E lăudabilă iniţiativa, o să o sprijin cât pot în continuare, fiindcă e nevoie de sprijin. Pentru cei cărora li se adresează, cred că nimic nu este mai util în viaţă. Până la urmă, având aici masă, educaţie şi căldură pot să-ţi desfăşori activitatea şi să creşti, referindu-ne la copii, iar cei care nu mai au pe nimeni şi singura speranţă este societatea, îşi găsesc aici un loc unde să-şi petreacă ultimii ani ai vieţii”. Mircea Moloţ a precizat că va sprijini financiar acest centru prin Consiliul Judeţean.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Centru pentru vârstnici şi grădiniţă pentru copii, sub oblăduirea Bisericii

  1. Negru

    Centru de incurajare a batranilor sa voteze si de tampire a copiilor cu povesti de popa idiot. Li se induc copiilor in minte aceleasi lucruri pe care le-ar induce si “Mama Omida”. Hei, am depasit secolul al XVI-lea!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara