CENTRU DE SCANDAL, NU DE JUDEŢ. O altă bătaie în plină stradă la Deva

După ce în urmă cu mai multe săptămâni o femeie a străzii a murit după ce a fost tâlhărită, bătută şi violată în centrul Devei, un nou scandal petrecut pe domeniul public a tulburat iarăşi liniştea localnicilor.

Totul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, la doi paşi de sediul Primăriei, când un grup format din mai mulţi indivizi au sărit la scandal. Vizaţi erau doi italieni, iar din informaţiile pe care le deţinem unul dintre cei doi este patronul unui local proaspăt deschis în centrul oraşului.

Ce spun Poliţia şi Primăria

Ieri după masă, după mediatizarea incidentului în mediul on-line, Primăria municipiului Deva, care are în subordine Poliţia Locală din reşedinţa de judeţ, a trimis un comunicat de presă. „În data de 30.08.2015, la ora 22.18, operatorul din centrul de monitorizare video al Poliţiei Locale Deva a observat, pe camerele de supraveghere, o altercaţie iscată între patru persoane, în Piaţa Unirii. Imediat a fost înştiinţat ofiţerul de serviciu, care a luat măsurile de intervenţie la faţa locului. Un echipaj al Poliţiei Locale a ajuns la locul incidentului după aproximativ 4 (patru) minute. După alte aproximativ 3 (trei) minute, în zonă a sosit şi un echipaj al Poliţiei Municipiului Deva. Agresorii au fost reţinuţi de către lucrătorii Poliţiei Locale Deva, fiind predaţi apoi Poliţiei Municipiului Deva, în vederea continuării cercetărilor. Având în vedere că faptele comise reprezentau infracţiuni de lovire, Poliţia Locală Deva şi-a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Poliţiei Române, instituţie cu atribuţii de cercetare penală”, spune comunicatul Primăriei.

Tot ieri ne-a parvenit şi reacţia oficială a Poliţiei Judeţene. „În data de 30.08.2015, în jurul orei 22:20, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la existenţa unei altercaţii între mai multe persoane, în zona Pieţei Unirii din localitate. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat persoanele implicate în eveniment şi au luat măsura sancţionării contravenţionale faţă de doi bărbaţi, aceştia fiind amendaţi cu 1000, respectiv 500 de lei, pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fapte prevăzute de Legea 61/1991.De asemenea, poliţiştii s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, urmând ca persoanele vătămate să formuleze pretenţii în acest sens”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Hunedoara.

Ce spun martorii

Doar că nedumeririle abia acum încep. Dintr-o serie de declaraţii primite de la martori ce au dorit să rămână sub anonimat, aflăm că oamenii legii ar fi ajuns cu un singur autoturism de intervenţie la circa 25 de minute de la producerea altercaţiei.

 

„Poliţia a ajuns după 25 de minute, o singură maşină, cu un singur poliţist. A fost apăsat butonul de panică, agentul de la firma de paza Phoenix a venit după 30 de minute, singur şi el. Poliţia a prins unul din cei doi agresori. Pe ”Unguru”, pe ”Miheţ” nu. L-a prins degeaba, că l-a lăsat să se plimbe prin oraş, că cică legea nu i-ar permite să îl reţină. Precizez ca dovezi sunt, camere de filmat, martori oculari, victimele etc. Deci putea fi reţinut, deoarece prezenta pericol sau măcar dus la secţie şi amendat pentru agresiune, tulburarea liniştii publice sau orice”, ne-a declarat un martor anonim.

Alte reacţii

La scurt timp, pe reţelele de socializare au apărut comentarii cu privire la ceea ce se întâmplase în seara de duminică, în plin centru.

„Deva, oraş periculos. Scene incredibile petrecute în plin centrul oraşului în această seară în jurul orei 22 la 100 metri de primarie. În faţa a sute de trecători, doi indivizi au bătut şi au călcat în picioare pe patronul şi personalul de la gelateria italiană, în strigătele de disperare ale copiilor acestora. Nici urmă de poliţişti comunitari sau orice fel de poliţişti, indiferent din ce structură ar face parte. Evident că la sezizările telefonice au apărut într-un târziu, bineînteles inutil, fiindca bătăuşii dispăruseră. În plin centrul orasului se petrec violuri, crime, bătăi şi autorităţile nu au nici o reacţie şi se fac ca plouă. Să nu uite că sunt plătiţi din banii noştri ca să ne asigure siguranţa. Unul din „miliţieni” explica că trebuie îndeplinite nişte proceduri, când l-am întrebat dacă au prins bătăuşii, halal răspuns, mai mare ruşinea. Asta consider că este o problemă de mare actualitate a orasului, siguranţa cetăţeanului. Aşteptam reacţia autorităţilor!”, afirmă pe facebook Grupul de iniţiativă Civitas.

În concluzie

Că poliţiştii şi-au făcut datoria până la un punct nu se poate contesta. Ca dovadă, scandalagii au şi fost amendaţi pentru ce au făcut. Doar că întrebările care trebuie să se pună sunt până când locuitorii Devei vor fi nevoiţi să treacă prin astfel de evenimente şi când va veni acea zi în care nu vor mai fi nevoiţi să iasă cu frică din case pentru o simplă primbare de duminică seară?

Aşteptăm răspunsuri din partea celor abilitaţi să ia măsuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − zece =

ACTUALITATE
SCĂLDĂTOAREA DEVEI. Aqualand, patria politrucilor mufaţi la banul public         Marius Isfan le arată hunedorenilor Deva frumoasă         Hoţii îşi fac de cap în „ţara comandantului Mocanu”. Farmacii şi magazine prădate la Lupeni         Alin Simota se află pe lista interlopilor fugari de un an         Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor         Reparații pe șoseaua Deva – Lugoj         Asigurații nu mai au nevoie de adeverințe de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a beneficia de servicii medicale         Trei incendii au avut loc în Hunedoara         Povestea Râușorului, micul paradis al schiorilor din Retezat         Caritas Petroşani, proiect pentru oamenii străzii         Elevii îngheaţă de frig la o şcoală din Vaţa. Primarul şi fochistul se acuză reciproc         PROBLEMELE CETĂȚEANULUI. Scandal pe locurile de parcare în Deva         TRADIŢII UITATE: Săptămâna de mijloc și „Trecerile Mari”         Tânărul care a abuzat sexual șase fete s-a arătat nemulțumit de condamnare         Spărgători de case prinși de polițiști         Cum au explicat drumarii mizeria din refugiile Autostrăzii Deva – Orăștie         Recorduri la Castelul Corvinilor: 10.000 de euro pentru trei zile de filmări         Cinci incendii au avut loc în weekend         REACŢIA OPOZIŢIEI. Liberalii cer eliminarea impozitului la toate pensiile şi salarii majorate la primari         VIOREL ARION A PIERDUT ŞI ŞEFIA PARTIDULUI. Vasilică Potecă preia organizaţia municipală PNL Hunedoara