Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute

Primăria Hunedoara a vândut prin licitație publică terenul de opt hectare din zona Peștișul Mare.

Licitația a pornit de la 1,2 milioane de lei, prețul minim la care a fost evaluat terenul. Compania SC Schieffer Industries Romania SRL, parte a grupului Schieffer GmbH &Co Germania a cerut acordul Consiliului Local privind achiziţionarea terenului pentru construirea unei capacităţii de producţie – produse prin injecţie plastic şi cauciuc pentru clienţi ca şi BMW, Hella, Autoliv etc. Terenul propus pentru construcţia noii fabrici din Hunedoara este ocupat de peste un deceniu de ruine, steril de minereu şi dărâmături, provenite de la foste secții, dezafectate, ale combinatului siderurgic.

Potrivit reprezentanților primăriei, compania germană intenţionează să ecologizeze terenul şi să construiască o fabrică. Primăria estima că, în urma investiţiei, vor fi create în prima fază 50 de locuri noi de muncă, urmând ca ulterior să se ajungă până la 150 de locuri de muncă. Grupul Schieffer, cel interesat de teren, a mai deschis în 2006 o fabrică în Lugoj care produce piese din mase plastice injectate, componente asamblate din cauciuc şi mase plastice pentru piaţa locală română şi ţări învecinate.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute

 1. Nutu

  8 hectare pt.50 de locuri de munca,afacere de rahat.Compania Boch a cumparat la Simeria 20 de hectare pt.2000 de locuri de munca,asta da afacere.Bravo Simeria.

  Răspuns
  1. DAN

   Ramane de vazut cate locuri de munca va face fiecare, CE SALARII VOR DA, ce conditii de munca vor asigura. Daca sunt cele de gen Draxelmayer sau SEWS …….

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Manifestări.Eroii omagiaţi la 1.600 de metri altitudine         Comemorare la un an de la moartea scriitoarei Ileana Lucia Floran         Primarul propune premierea elevilor din echipa RobotX Hunedoara și a profesorului lor         Sute de participanți la Caravana Culturii în Cetatea Devei         Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Deva         Accident provocat de o tânără de 18 ani         Atenție șoferi. Traficul de pe Autostrada A1 va fi deviat pe centura Devei         Terenurile și clădirile pe care urma să fie construit parcul de retail Carrefour au fost achiziționate         19 turiști au rămas blocați în telecabina Cetății Devei         Sărbătoarea Pădurenilor de pe Dealul Cornetului         FOTO. Poiana Omului, paradisul din Munții Orăștiei         Ultimii pași înainte de reabilitarea Castelului Corvinilor         Villa rustica şi necropola antică de pe malul Lacului Cinciş         Aur pentru echipa României de robotică. Elevii din Hunedoara au întrecut 160 de țări         Drumul spre Lacul Cinciș a fost asfaltat parțial. Unde se poate circula în condiții normale         Biserica medievală Strei va intra în reparații         Cum trebuie purtati blugii skinny fit in functie de silueta – P.         NUMIRE. Cristian Ionică, noul director al Apa Serv Valea Jiului         OMAGIU. Monumentul salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         ACORD Contractul Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor, prelungit cu încă un an