Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute

Primăria Hunedoara a vândut prin licitație publică terenul de opt hectare din zona Peștișul Mare.

Licitația a pornit de la 1,2 milioane de lei, prețul minim la care a fost evaluat terenul. Compania SC Schieffer Industries Romania SRL, parte a grupului Schieffer GmbH &Co Germania a cerut acordul Consiliului Local privind achiziţionarea terenului pentru construirea unei capacităţii de producţie – produse prin injecţie plastic şi cauciuc pentru clienţi ca şi BMW, Hella, Autoliv etc. Terenul propus pentru construcţia noii fabrici din Hunedoara este ocupat de peste un deceniu de ruine, steril de minereu şi dărâmături, provenite de la foste secții, dezafectate, ale combinatului siderurgic.

Potrivit reprezentanților primăriei, compania germană intenţionează să ecologizeze terenul şi să construiască o fabrică. Primăria estima că, în urma investiţiei, vor fi create în prima fază 50 de locuri noi de muncă, urmând ca ulterior să se ajungă până la 150 de locuri de muncă. Grupul Schieffer, cel interesat de teren, a mai deschis în 2006 o fabrică în Lugoj care produce piese din mase plastice injectate, componente asamblate din cauciuc şi mase plastice pentru piaţa locală română şi ţări învecinate.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute

 1. Nutu

  8 hectare pt.50 de locuri de munca,afacere de rahat.Compania Boch a cumparat la Simeria 20 de hectare pt.2000 de locuri de munca,asta da afacere.Bravo Simeria.

  Răspuns
  1. DAN

   Ramane de vazut cate locuri de munca va face fiecare, CE SALARII VOR DA, ce conditii de munca vor asigura. Daca sunt cele de gen Draxelmayer sau SEWS …….

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 17 =

ACTUALITATE
Absolvire la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva         Absolvire în sărbătoare, la Liceul Teoretic „Téglás Gábor”         Elevii de la Colegiul Național Decebal au celebrat absolvirea         Crimă urmată de sinucidere într-un teribil accident rutier (GALERIE FOTO)         Directorul Complexului Energetic Hunedoara a demisionat         Accident mortal pe DN 76         Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal         Pasionații de mașini sunt așteptați la Deva Auto Show 2018         CONTROVERSE. Războiul pe numele lui Arsenie Boca a continuat la Mănăstirea Prislop         Campanie preventivă pe teme de educaţie rutieră         Doi ani de întârziere la Autostrada Lugoj – Deva         Accident mortal pe DN 7, cu motocicleta         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „În coaliția PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”         Premii la Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu”-Timişoara         Ștrandul din Hunedoara se deschide în 1 iunie         Cupa Ioan Corvin         Au început lucrările de reabilitare a Străzii Gheorghe Barițiu         Trofeul Micului Cititor         Poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemne         Zeci de oameni au căutat un bătrân dispărut în munți