Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute

Primăria Hunedoara a vândut prin licitație publică terenul de opt hectare din zona Peștișul Mare.

Licitația a pornit de la 1,2 milioane de lei, prețul minim la care a fost evaluat terenul. Compania SC Schieffer Industries Romania SRL, parte a grupului Schieffer GmbH &Co Germania a cerut acordul Consiliului Local privind achiziţionarea terenului pentru construirea unei capacităţii de producţie – produse prin injecţie plastic şi cauciuc pentru clienţi ca şi BMW, Hella, Autoliv etc. Terenul propus pentru construcţia noii fabrici din Hunedoara este ocupat de peste un deceniu de ruine, steril de minereu şi dărâmături, provenite de la foste secții, dezafectate, ale combinatului siderurgic.

Potrivit reprezentanților primăriei, compania germană intenţionează să ecologizeze terenul şi să construiască o fabrică. Primăria estima că, în urma investiţiei, vor fi create în prima fază 50 de locuri noi de muncă, urmând ca ulterior să se ajungă până la 150 de locuri de muncă. Grupul Schieffer, cel interesat de teren, a mai deschis în 2006 o fabrică în Lugoj care produce piese din mase plastice injectate, componente asamblate din cauciuc şi mase plastice pentru piaţa locală română şi ţări învecinate.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute

 1. Nutu

  8 hectare pt.50 de locuri de munca,afacere de rahat.Compania Boch a cumparat la Simeria 20 de hectare pt.2000 de locuri de munca,asta da afacere.Bravo Simeria.

  Răspuns
  1. DAN

   Ramane de vazut cate locuri de munca va face fiecare, CE SALARII VOR DA, ce conditii de munca vor asigura. Daca sunt cele de gen Draxelmayer sau SEWS …….

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + paisprezece =

ACTUALITATE
Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei         O femeie a pierdut 70.000 de lei pe mâna escrocilor         Mărirea și declinul pelerinajelor la Mănăstirea Prislop         Tânărul dispărut din autogara Devei a fost găsit după trei săptămâni         Tragedie pe DN 7: impact frontal între două mașini la Sântuhalm         Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă         Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva