Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute

Primăria Hunedoara a vândut prin licitație publică terenul de opt hectare din zona Peștișul Mare.

Licitația a pornit de la 1,2 milioane de lei, prețul minim la care a fost evaluat terenul. Compania SC Schieffer Industries Romania SRL, parte a grupului Schieffer GmbH &Co Germania a cerut acordul Consiliului Local privind achiziţionarea terenului pentru construirea unei capacităţii de producţie – produse prin injecţie plastic şi cauciuc pentru clienţi ca şi BMW, Hella, Autoliv etc. Terenul propus pentru construcţia noii fabrici din Hunedoara este ocupat de peste un deceniu de ruine, steril de minereu şi dărâmături, provenite de la foste secții, dezafectate, ale combinatului siderurgic.

Potrivit reprezentanților primăriei, compania germană intenţionează să ecologizeze terenul şi să construiască o fabrică. Primăria estima că, în urma investiţiei, vor fi create în prima fază 50 de locuri noi de muncă, urmând ca ulterior să se ajungă până la 150 de locuri de muncă. Grupul Schieffer, cel interesat de teren, a mai deschis în 2006 o fabrică în Lugoj care produce piese din mase plastice injectate, componente asamblate din cauciuc şi mase plastice pentru piaţa locală română şi ţări învecinate.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute

 1. Nutu

  8 hectare pt.50 de locuri de munca,afacere de rahat.Compania Boch a cumparat la Simeria 20 de hectare pt.2000 de locuri de munca,asta da afacere.Bravo Simeria.

  Răspuns
  1. DAN

   Ramane de vazut cate locuri de munca va face fiecare, CE SALARII VOR DA, ce conditii de munca vor asigura. Daca sunt cele de gen Draxelmayer sau SEWS …….

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prima ninsoare pe șoselele din Hunedoara         CEH nu are stocuri pentru iarnă. Care sunt cauzele         Omagiu minerilor și salvatorilor minieri, morți în explozia de la Petrila         Calvarul șoferilor de pe DN 7 ia sfârșit: se redeschide autostrada         Accident grav pe DN 7         Adolescenți prinși la furat         Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au înşelat un hunedorean         Exerciţii tactice antiteroriste în Deva         Trecerea de pietoni de la Sântandrei va fi semnalizată         Primăria Deva, pregătită pentru iarnă         Începe distribuirea tichetelor gratuite pentru transportul public local         Când va dispărea „clădirea fantomă” din Parcul Corvin         Adolescenta răpită şi torturată de fostul iubit a fost condamnată         OMAGIU/ Un monument și un muzeu al salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         CONCURS. Salvatorii minieri și de suprafață se întrec la Petroșani         Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului