Cele mai longevive cupluri din Deva au fost premiate, marți, la Magna Curia!

Cele mai longevive cupluri din municipiul Deva au fost premiate, marți, 15 mai 2018, de primarul Nicolae-Florin Oancea, în Sala Șemineului de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane. Evenimentul are loc de Ziua Internaţională a Familiei pentru a accentua impactul pe care valorile familiei îl au asupra societăţii.

Peste 100 de cupluri din Deva, Sântuhalm, Archia, Bârcea Mică şi Cristur, care împlinesc, anul acesta, 50 de ani de căsătorie, au primit din partea municipalității câte un premiu în valoare de 500 de lei, un buchet de flori şi o ”Diplomă de fidelitate”.

Este frumos şi emoţionant să sărbătoreşti o jumătate de secol de vieţuire împreună. Se spune că abia la 50 de ani, căsnicia îşi dovedeşte cu adevărat rezistenţa în timp şi, tocmai de aceea, se sărbătoreşte cu aur.

Am avut astăzi deosebita bucurie și onoare de a premia cuplurile de aur ale Devei!

I-am strâns în brațe pe acești oameni minunați care s-au căsătorit exact în anul în care eu m-am născut. Cupluri care au trăit împreună atâţia ani dovedind că, de fapt, adevărata nuntă are loc în inimă și nu în sala de bal ori la Casa Căsătoriilor.

Cu înţelepciune şi armonie, ei ne-au reamintit astăzi, tuturor, valorile familiei tradiţionale.

Și acum vreau să mă adresez lor, și pe această cale:

Dragi cupluri de aur, împărtăşiţi-le, vă rog, şi celor mai tineri secretul acestei iubiri de-o viaţă şi învăţaţi-i că o căsnicie începe prin dragoste şi continuă prin respect!

Aniversaţi, anul acesta, 50 de ani de iubire şi înţelegere, de îngăduinţă şi respect. Poate pentru unii dintre dumneavoastră sunt şi 50 de ani de tenacitate și curaj. Oricum ar fi, sunteţi adevărate modele de viaţă – pentru mine, în primul rând, dar şi pentru întreaga noastră comunitate.

Şi pentru ca emoţia să fie pe măsura sărbătorii, vă invit acum să vă întoarceţi în urmă cu o jumătate de veac. Să vă imaginaţi – măcar pentru o clipă – că suntem în anul 1968 şi să încercaţi să retrăiţi momentul când aţi păşit în faţa ofiţerului de stare civilă.
Amintiţi-vă cum v-aţi promis atunci să fiţi împreună – şi la bine, şi la greu – şi bucuraţi-vă că, de 50 de ani, reușiți să vă respectați promisiunea!

Vă doresc să trăiţi în armonie şi de-acum înainte – ani mulţi, sănătoşi şi fericiţi! “LA MULŢI ANI” tuturor şi să ne revedem bucuroşi la “Nunta de Diamant”!

Vă respect și vă iubesc! – scrie Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

În timp ce au ciocnit o cupă cu şampanie la ”Nunta de Aur”, sărbătoriţii au avut parte de o serie de surprize: recitaluri de muzică ușoară și folclor; o invitație pe ringul de dans şi o tombolă cu premii, la care au fost acordate, prin tragere la sorţi, 6 torturi și 4 cine romantice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”