Cele mai longevive cupluri din Deva au fost premiate, marți, la Magna Curia!

Cele mai longevive cupluri din municipiul Deva au fost premiate, marți, 15 mai 2018, de primarul Nicolae-Florin Oancea, în Sala Șemineului de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane. Evenimentul are loc de Ziua Internaţională a Familiei pentru a accentua impactul pe care valorile familiei îl au asupra societăţii.

Peste 100 de cupluri din Deva, Sântuhalm, Archia, Bârcea Mică şi Cristur, care împlinesc, anul acesta, 50 de ani de căsătorie, au primit din partea municipalității câte un premiu în valoare de 500 de lei, un buchet de flori şi o ”Diplomă de fidelitate”.

Este frumos şi emoţionant să sărbătoreşti o jumătate de secol de vieţuire împreună. Se spune că abia la 50 de ani, căsnicia îşi dovedeşte cu adevărat rezistenţa în timp şi, tocmai de aceea, se sărbătoreşte cu aur.

Am avut astăzi deosebita bucurie și onoare de a premia cuplurile de aur ale Devei!

I-am strâns în brațe pe acești oameni minunați care s-au căsătorit exact în anul în care eu m-am născut. Cupluri care au trăit împreună atâţia ani dovedind că, de fapt, adevărata nuntă are loc în inimă și nu în sala de bal ori la Casa Căsătoriilor.

Cu înţelepciune şi armonie, ei ne-au reamintit astăzi, tuturor, valorile familiei tradiţionale.

Și acum vreau să mă adresez lor, și pe această cale:

Dragi cupluri de aur, împărtăşiţi-le, vă rog, şi celor mai tineri secretul acestei iubiri de-o viaţă şi învăţaţi-i că o căsnicie începe prin dragoste şi continuă prin respect!

Aniversaţi, anul acesta, 50 de ani de iubire şi înţelegere, de îngăduinţă şi respect. Poate pentru unii dintre dumneavoastră sunt şi 50 de ani de tenacitate și curaj. Oricum ar fi, sunteţi adevărate modele de viaţă – pentru mine, în primul rând, dar şi pentru întreaga noastră comunitate.

Şi pentru ca emoţia să fie pe măsura sărbătorii, vă invit acum să vă întoarceţi în urmă cu o jumătate de veac. Să vă imaginaţi – măcar pentru o clipă – că suntem în anul 1968 şi să încercaţi să retrăiţi momentul când aţi păşit în faţa ofiţerului de stare civilă.
Amintiţi-vă cum v-aţi promis atunci să fiţi împreună – şi la bine, şi la greu – şi bucuraţi-vă că, de 50 de ani, reușiți să vă respectați promisiunea!

Vă doresc să trăiţi în armonie şi de-acum înainte – ani mulţi, sănătoşi şi fericiţi! “LA MULŢI ANI” tuturor şi să ne revedem bucuroşi la “Nunta de Diamant”!

Vă respect și vă iubesc! – scrie Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

În timp ce au ciocnit o cupă cu şampanie la ”Nunta de Aur”, sărbătoriţii au avut parte de o serie de surprize: recitaluri de muzică ușoară și folclor; o invitație pe ringul de dans şi o tombolă cu premii, la care au fost acordate, prin tragere la sorţi, 6 torturi și 4 cine romantice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul județean de urgență amenajează o secție pentru RMN         Bărbat tâlhărit după ce a fost ademenit cu o noapte de sex         COSTEL AVRAM face minuni cu drumurile judeţene. Pe facebook şi din vorbe         ÎN APĂRAREA ŞEFULUI. Actori din Petroşani, cu jalba la „Împărăţie”         Incendiu în Deva         Accident grav pe DN 76, produs de o tânără de 19 ani         După 2.000 de ani… A apărut asfaltul până la poalele cetății dacice Piatra Roșie         Piatra romană descoperită sub cea mai veche biserică a Hunedoarei         Cum arată Parcul Dendrologic Simeria, la venirea primăverii         Tragedie lângă șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva         Părintele Crăciun Opre a fost pomenit la 7 ani de la trecerea la cele veșnice         Crucea de Flori, tradiția de Florii din Hunedoara         Paștele la Biserica Romano-Catolică din Hunedoara         Prima fântână arteziană de pe noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani