Ce le-a transmis Ștefan Gros (101 ani) românilor, de Ziua Marii Uniri

O ședință solemnă dedicată Marii Uniri a avut loc în sala de festivități a Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara.

Evenimentul a fost organizat de Prefectura Hunedoara, iar printre invitații speciali s-a numărat Ștefan Gros, în vârstă de 101 ani, un cioban din satul Vâlcele care s-a pensionat în acest ani, după ce aproape întreaga viață și-a dedicat-o creșterii oilor. Baciul Ștefan le-a vorbit oamenilor fără a avea un discurs pregătit dinainte. „Mă rog pentru toți românii să le ajute Dumnezeu, să le dea înțelepciune și înțelegere unii cu alții. România a fost o țară mică și au făcut o Românie Mare. Că s-au adunat din toate părțile, moldoveni, ardeleni, bănățeni și s-au unit toți. Au făcut România Mare. Așa aș dori și eu la ora actuală, la etatea mea de 100 de ani, să văd odată înțelegere între toți românii cum a fost acum 100 de ani. Că moșiile astea ni le-a dăruit Dumnezeu să le folosim și să le lăsăm curate copiilor noștri, nepoților noștri, nu cu supărări, cu murdării. Bunăoară, țăranul are doi boi și îi pune la car. Unul trage în stânga, celălalt în dreapta. Nu mai trag carul la deal. Mă rog lui Dumnezeu să le ajute conducătorilor țării să se poată uni. Să plecăm pe o cale bună și dreaptă Cu ajutorul lui Dumnezeu le-om trece pe toate. Dumnezeu să ajute toată România”, a fost mesajul lui Ștefan Gros.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Proaspăt ieșit din PSD, Petru Mărginean a trecut la Partidul Umanist         Florin Oancea anunță că Deva se va alătura „Alianţei Vestului” în 2019         13 ani de închisoare pentru criminalul din Orăștie         Fiul lui Traian Berbeceanu s-a dedicat muzicii. Ce versuri a scris pentru familia sa         VIDEO. GALĂ DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE. Cei mai buni elevi și profesori din Deva au fost premiați de primărie         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI DEDICAT PERFORMANȚEI SOCIO-PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Va fi lansat numărul 24 al revistei de etnografie și folclor Miorița         Colindători la Hunedoara         Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi         Intervenții pe drumurile județene         Donație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula (Ungaria)         Starea drumurilor județene, după primele ninsori abundente         Accident rutier grav pe DN 66         Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial         Turnicheții din curtea Castelului Corvinilor ar putea fi relocați         Comunicat de presă. Senatoarea PNL Carmen Hărău: “Cer intervenția urgentă a Guvernului!”         Gala Voluntariatului         Întâlnire româno-chineză la Primăria Municipiului Deva         România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului de karate din Slovenia         A nins în județul Hunedoara. Unde au acționat drumarii