Ce le-a transmis Ștefan Gros (101 ani) românilor, de Ziua Marii Uniri

O ședință solemnă dedicată Marii Uniri a avut loc în sala de festivități a Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara.

Evenimentul a fost organizat de Prefectura Hunedoara, iar printre invitații speciali s-a numărat Ștefan Gros, în vârstă de 101 ani, un cioban din satul Vâlcele care s-a pensionat în acest ani, după ce aproape întreaga viață și-a dedicat-o creșterii oilor. Baciul Ștefan le-a vorbit oamenilor fără a avea un discurs pregătit dinainte. „Mă rog pentru toți românii să le ajute Dumnezeu, să le dea înțelepciune și înțelegere unii cu alții. România a fost o țară mică și au făcut o Românie Mare. Că s-au adunat din toate părțile, moldoveni, ardeleni, bănățeni și s-au unit toți. Au făcut România Mare. Așa aș dori și eu la ora actuală, la etatea mea de 100 de ani, să văd odată înțelegere între toți românii cum a fost acum 100 de ani. Că moșiile astea ni le-a dăruit Dumnezeu să le folosim și să le lăsăm curate copiilor noștri, nepoților noștri, nu cu supărări, cu murdării. Bunăoară, țăranul are doi boi și îi pune la car. Unul trage în stânga, celălalt în dreapta. Nu mai trag carul la deal. Mă rog lui Dumnezeu să le ajute conducătorilor țării să se poată uni. Să plecăm pe o cale bună și dreaptă Cu ajutorul lui Dumnezeu le-om trece pe toate. Dumnezeu să ajute toată România”, a fost mesajul lui Ștefan Gros.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Reclamă rusească filmată în Castelul Corvinilor         DEVA, „EXCELENŢA ÎN EDUCAŢIE”. La Olimpiada de Matematică, deveanca Cezara Petrui reprezintă (doar oficial) Capitala         Elevii campioni mondiali la robotică au nevoie urgentă de ajutor         Care sunt drumurile prioritare pentru autoritățile din județ         Drumul spre Sarmizegetusa Regia va fi redeschis         Olimpiada Mind Lab la muzeul din Deva         NEGOCIERI. Administraţia Oancea vrea două pasaje auto peste calea ferată         PROTEST. Angajaţi sub teroare la firma Primăriei Orăştie         Spectacolul-fenomen vine la Deva. Holograf şi “Dacă noi ne iubim”         Costel Avram și-a cerut scuze pentru modul în care s-a purtat cu o jurnalistă         Au revenit la muncă pavatorii pe Bulevardul Corvin         Tragedie pe calea ferată Simeria – Petroșani         Sfârșit de săptămână aglomerat la Sarmizegetusa Regia, în ciuda restricțiilor de circulație         Spectacol la Teatrul de Artă Deva: „Audiția.ro”         Ziua Poliției Române, celebrată în județul Hunedoara         Echipa RobotX din Hunedoara va reprezenta România la Campionatul mondial de Robotică         EUROPARLAMENTARE. Iuliu Winkler, Medalia de Aur a Societății pentru Încurajarea Progresului din Paris         ZIUA MONDIALĂ A APEI. Apa Prod, lecţii deschide despre rostul apei în trei municipii din judeţ         Invazie de pelerini la Mănăstirea Prislop: mii de oameni s-au rugat la mormântul lui Arsenie Boca         Fântâna arteziană din Piaţa Victoriei va fi repusă în funcţiune