Ce greutăți au întâmpinat magistrații în judecarea cuplului criminal „Bonnie și Clyde ai Estului”

La zece ani de la comiterea a patru jafuri armate, celebrul cuplu de ucigaşi Emese Turi (29 de ani) şi românul Şandor Varga (34 de ani) supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, au un nou termen de judecată la Tribunalul Hunedoara.

Cei doi au fost acuzaţi pentru patru jafuri armate comise în România, în cursul anului 2007. Deocamdată, joi, instanţa va decide dacă va începe judecarea dosarului, care se află de trei ani în cameră preliminară. Între timp, Şandor Varga a ispăşit primii ani din cele patru condamnări la închisoare pe viaţă primite în Ungaria, pentru patru omoruri şi trei jafuri, iar Emeşe Turi o pedeapsă de 18 ani de închisoare, pentru participarea la crimele săvârşite de fostul ei partener.

Potrivit judecătoarei Mihaela Timişan, preşedintele Tribunalului Hunedoara, în cei trei ani de la ultimul termen al dosarului aflat pe rolul instanţei hunedorene, comunicarea dintre instanţe care instrumentează cazul şi autorităţile ungare a fost dificilă, un motiv fiind faptul că inculpaţii sunt deţinuţi şi au fost judecaţi în Ungaria.

Instanţa de judecată a făcut mai multe adrese la Ministerul Justiţiei şi la Ministerul Justiţiei din Ungaria şi abia recent a putut fi pusă pe rol cauza, pentru a putea fi încheiată procedura de cameră preliminară.

În procesul de la Tribunalul Hunedoara, cuplul criminal a fost acuzat de tâlhărie şi tentativă de omor deosebit de grav. Cea mai gravă faptă a fost comisă de cei doi pe teritoriul României s-a petrecut în 17 decembrie 2007, când au jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi au împuşcat-o pe casieră, în cap. Tânăra angajată a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă. Fiind atât cetăţean român cât şi cetăţean maghiar, Şandor Varga ar putea cere ulterior, dacă va fi condamnat de instanţele din România, să execute pedeapsa în ţară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 3 =

ACTUALITATE
Accident în Deva. Copil lovit de mașină         Accidentată pe trecerea de pietoni         Hoț prins în flagrant în locuința unui devean         Șeful IPJ Hunedoara a dat în judecată un jurnalist, pentru afirmații calomnioase         Cristian Resmeriță le-a cumpărat apartamente în Timișoara celor doi copii         Cea mai bună veste pentru fermieri. A început plata avansului APIA         Aproape 100 de cereri de executare silită pe numele CEH         DEZVĂLUIRI. Sentința violatorului unei eleve de 11 ani din Deva, ademenită cu lecții de dans         Accident rutier provocat de un minor         Salvată de sonerie         Nu s-a lăsat înșelată de escroci         Femeie înșelată cu 5.000 de lei și 200 de euro         Mărfuri în valoare de peste 1.534.400 lei, transportate fără documente legale, au fost confiscate         Soarta indecisă a „mafiei fierului vechi”: zece ani de procese         Razie pe autostrăzi: au condus cu peste 210 km/h         START ÎN CURSA ELECTORALĂ. Ovidiu Popa, candidatul ALDE la postul de primar al Devei, s-a înscris oficial         PROIECTE DE CANDIDAT – OVIDIU IOAN POPA: Sunt bani europeni pentru un spital modern de Pediatrie la Deva         ÎNȚEPĂTURI POLITICE. Deputatul Marius Surgent despre candidatul Hopa Petrică         Ziua Recoltei la Geoagiu (FOTO)         Expoziție cu vederi de epocă, la Orăștie