Ce greutăți au întâmpinat magistrații în judecarea cuplului criminal „Bonnie și Clyde ai Estului”

La zece ani de la comiterea a patru jafuri armate, celebrul cuplu de ucigaşi Emese Turi (29 de ani) şi românul Şandor Varga (34 de ani) supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, au un nou termen de judecată la Tribunalul Hunedoara.

Cei doi au fost acuzaţi pentru patru jafuri armate comise în România, în cursul anului 2007. Deocamdată, joi, instanţa va decide dacă va începe judecarea dosarului, care se află de trei ani în cameră preliminară. Între timp, Şandor Varga a ispăşit primii ani din cele patru condamnări la închisoare pe viaţă primite în Ungaria, pentru patru omoruri şi trei jafuri, iar Emeşe Turi o pedeapsă de 18 ani de închisoare, pentru participarea la crimele săvârşite de fostul ei partener.

Potrivit judecătoarei Mihaela Timişan, preşedintele Tribunalului Hunedoara, în cei trei ani de la ultimul termen al dosarului aflat pe rolul instanţei hunedorene, comunicarea dintre instanţe care instrumentează cazul şi autorităţile ungare a fost dificilă, un motiv fiind faptul că inculpaţii sunt deţinuţi şi au fost judecaţi în Ungaria.

Instanţa de judecată a făcut mai multe adrese la Ministerul Justiţiei şi la Ministerul Justiţiei din Ungaria şi abia recent a putut fi pusă pe rol cauza, pentru a putea fi încheiată procedura de cameră preliminară.

În procesul de la Tribunalul Hunedoara, cuplul criminal a fost acuzat de tâlhărie şi tentativă de omor deosebit de grav. Cea mai gravă faptă a fost comisă de cei doi pe teritoriul României s-a petrecut în 17 decembrie 2007, când au jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi au împuşcat-o pe casieră, în cap. Tânăra angajată a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă. Fiind atât cetăţean român cât şi cetăţean maghiar, Şandor Varga ar putea cere ulterior, dacă va fi condamnat de instanţele din România, să execute pedeapsa în ţară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard