Catarge de peste 100.000 de euro, pentru aniversarea Marii Uniri

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat o investiție de peste 100.000 de euro în cele trei catarge care vor fi amplasate, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, în Brad, Orăștie și Simeria.

„În programul dedicat acestui eveniment, Consiliul Județean Hunedoara a decis să marcheze evenimentul prin edificarea unor simboluri care să amintească în timp această bonia temporals a istoriei României. Având în vedere comemorarea centenarului și manifestările ce-I vor însoți, se justifică necesitatea realizării obiectivului de investiții nominalizat anterior. Prin amplasarea drapelul național în municipiul Brad, Orăștie și Simeria, se creează spațiu propice organizării evenimentelor cultural – educative, în prezența simbolului național”, au motivat investiția reprezentanții CJ Hunedoara.
Costurile totale ale celor trei catarge ajung la 450.000 de lei, fără TVA. Soclul fiecărui catarg va avea circa 10 metri pătrați, iar înălțimea catargelor va ajunge la 25 de metri. Orașele Brad și Orăștie au fost alese pentru că se află la intrarea în județ pe magistralele rutiere europene, iar Simeria pentru că este nod rutier și feroviar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Peste 4.000 de oameni la ștrandul din Deva         Poliția Locală Deva a aplicat amenzi de peste 30.000 lei în luna iulie         Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului         Ministrul pentru Diaspora „asista cu profundă tristețe la violențele din Capitală”, în timp ce petrecea la Zilele Bradului         Proiect guvernamental. Minele din Valea Jiului, sugrumate de datoriile CEH!         DEZVĂLUIRI. Deputat hunedorean: În mineritul Văii Jiului s-a produs un jaf incredibil