Catarge de peste 100.000 de euro, pentru aniversarea Marii Uniri

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat o investiție de peste 100.000 de euro în cele trei catarge care vor fi amplasate, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, în Brad, Orăștie și Simeria.

„În programul dedicat acestui eveniment, Consiliul Județean Hunedoara a decis să marcheze evenimentul prin edificarea unor simboluri care să amintească în timp această bonia temporals a istoriei României. Având în vedere comemorarea centenarului și manifestările ce-I vor însoți, se justifică necesitatea realizării obiectivului de investiții nominalizat anterior. Prin amplasarea drapelul național în municipiul Brad, Orăștie și Simeria, se creează spațiu propice organizării evenimentelor cultural – educative, în prezența simbolului național”, au motivat investiția reprezentanții CJ Hunedoara.
Costurile totale ale celor trei catarge ajung la 450.000 de lei, fără TVA. Soclul fiecărui catarg va avea circa 10 metri pătrați, iar înălțimea catargelor va ajunge la 25 de metri. Orașele Brad și Orăștie au fost alese pentru că se află la intrarea în județ pe magistralele rutiere europene, iar Simeria pentru că este nod rutier și feroviar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni         PROTEST, ZIUA A ŞASEA. Preşedintele Mircea Bobora dă o soluţie cu amânare         Fabrica din Băcia rămâne închisă         Noi dotări pentru pietonala din Hunedoara         LEGE BLOCATĂ. Pensiile minerilor și siderurgiștilor vor fi recalculate. Nu se știe când!         Uzina de mașini de spălat Bosch a primit autorizație de construire. Va fi ridicată în 12 luni         Vernisaj: Orăștia și Marea Unire         Lucrările de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata abia în vara anului 2019         A început plantarea arborilor pe centrul pietonal din Hunedoara         Accident rutier în Petroșani         Peste 100 de saci de gunoaie au fost strânși de jandarmi din râul Cerna         SALVAMONT Lupeni la 35 de ani de la înființare         Scene emoționante la locul accidentului mortal de pe DN 7         Percheziții în Hunedoara         Aurul și cuprul de la Rovina vor fi exploatate         PROTEST, ZIUA A PATRA. Ce spun foştii şefi ai Consiliului Judeţean Hunedoara despre Vladimir Brilinsky         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI, DEDICAT ORIENTĂRII PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Eveniment/ Petroșani – Bansko, 10 ani de înfrățire         Lovitură de grație! CEH trebuie să returneze ajutoare de stat de aproximativ 60 milioane euro!