Catarge de peste 100.000 de euro, pentru aniversarea Marii Uniri

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat o investiție de peste 100.000 de euro în cele trei catarge care vor fi amplasate, cu ocazia Centenarului Unirii de la 1918, în Brad, Orăștie și Simeria.

„În programul dedicat acestui eveniment, Consiliul Județean Hunedoara a decis să marcheze evenimentul prin edificarea unor simboluri care să amintească în timp această bonia temporals a istoriei României. Având în vedere comemorarea centenarului și manifestările ce-I vor însoți, se justifică necesitatea realizării obiectivului de investiții nominalizat anterior. Prin amplasarea drapelul național în municipiul Brad, Orăștie și Simeria, se creează spațiu propice organizării evenimentelor cultural – educative, în prezența simbolului național”, au motivat investiția reprezentanții CJ Hunedoara.
Costurile totale ale celor trei catarge ajung la 450.000 de lei, fără TVA. Soclul fiecărui catarg va avea circa 10 metri pătrați, iar înălțimea catargelor va ajunge la 25 de metri. Orașele Brad și Orăștie au fost alese pentru că se află la intrarea în județ pe magistralele rutiere europene, iar Simeria pentru că este nod rutier și feroviar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara