CAMPANIE CIVICĂ Pompierul Claudiu Pălimariu a fost premiantul hunedorenilor

tnClaudiu Pălimariu , pompierul hunedorean care a salvat viaţa unei adolescente care s-a prăbuşit în râul Strei, a fost răsplătit simbolic de hunedorenii care s-au alăturat campaniei civice „Premianţii fără premii”.

Hunedorenii sunt invitaţi în fiecare sâmbătă dimineaţă, în centrul municipiului  Deva , să îi cunoască pe cei care ar putea fi consideraţi modele de curaj sau de performanţă. În această dimineaţă, eroul comunităţii a fost Cladiu Pălimariu.  Claudiu este un tânăr pompier care în vara acestui an a sărit în ajutorul unei adolescente aflată în primejdia morţii. Victima s-a prăbuşit în râul Strei, în stare de inconştienţă după ce a alunecat pe o piatră, însă nimeni în afară de Claudiu nu a intervenit pentru a o salva, în ciuda strigătelor disperate ale celor de pe mal.

Pompierul Cladiu Pălimariu a fost invitat sâmbătă  în faţa statuii lui Decebal din centrul municipiului Deva, unde a primit diploma de „premiant fără premii”, semnată de toţi cei veniţi să îl întâmpine. A primit cu emoţie răsplata simbolică pentru curajul său şi le-a mulţumit celor prezenţi.    În prima săptămână a campaniei „Premianţii fără premii”, sărbătorita a fost Alexandra Marcu. Adolescenta din Deva a cucerit patru dintre cele mai înalte vârfuri vulcanice din lume.
Proiectul „Premianţii fără premii”, iniţiat de fostul jurnalist Dan Terteci, aparţine societăţii civile şi e menit să îi răsplătească simbolic pe hunedorenii care pot fi luaţi drept modele de curaj, dăruire şi performanţă, chiar dacă nu sunt în centrul atenţiei publicului larg.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “CAMPANIE CIVICĂ Pompierul Claudiu Pălimariu a fost premiantul hunedorenilor

  1. Negru

    Cum adica a fost irasplatit? Ce familie de cuvinte: platit, rasplatit, irasplatit! Poate ceva inventat de voi…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață