CAMPANIE CIVICĂ Pompierul Claudiu Pălimariu a fost premiantul hunedorenilor

tnClaudiu Pălimariu , pompierul hunedorean care a salvat viaţa unei adolescente care s-a prăbuşit în râul Strei, a fost răsplătit simbolic de hunedorenii care s-au alăturat campaniei civice „Premianţii fără premii”.

Hunedorenii sunt invitaţi în fiecare sâmbătă dimineaţă, în centrul municipiului  Deva , să îi cunoască pe cei care ar putea fi consideraţi modele de curaj sau de performanţă. În această dimineaţă, eroul comunităţii a fost Cladiu Pălimariu.  Claudiu este un tânăr pompier care în vara acestui an a sărit în ajutorul unei adolescente aflată în primejdia morţii. Victima s-a prăbuşit în râul Strei, în stare de inconştienţă după ce a alunecat pe o piatră, însă nimeni în afară de Claudiu nu a intervenit pentru a o salva, în ciuda strigătelor disperate ale celor de pe mal.

Pompierul Cladiu Pălimariu a fost invitat sâmbătă  în faţa statuii lui Decebal din centrul municipiului Deva, unde a primit diploma de „premiant fără premii”, semnată de toţi cei veniţi să îl întâmpine. A primit cu emoţie răsplata simbolică pentru curajul său şi le-a mulţumit celor prezenţi.    În prima săptămână a campaniei „Premianţii fără premii”, sărbătorita a fost Alexandra Marcu. Adolescenta din Deva a cucerit patru dintre cele mai înalte vârfuri vulcanice din lume.
Proiectul „Premianţii fără premii”, iniţiat de fostul jurnalist Dan Terteci, aparţine societăţii civile şi e menit să îi răsplătească simbolic pe hunedorenii care pot fi luaţi drept modele de curaj, dăruire şi performanţă, chiar dacă nu sunt în centrul atenţiei publicului larg.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “CAMPANIE CIVICĂ Pompierul Claudiu Pălimariu a fost premiantul hunedorenilor

  1. Negru

    Cum adica a fost irasplatit? Ce familie de cuvinte: platit, rasplatit, irasplatit! Poate ceva inventat de voi…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − paisprezece =

ACTUALITATE
Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă