CAMPANIE CIVICĂ Pompierul Claudiu Pălimariu a fost premiantul hunedorenilor

tnClaudiu Pălimariu , pompierul hunedorean care a salvat viaţa unei adolescente care s-a prăbuşit în râul Strei, a fost răsplătit simbolic de hunedorenii care s-au alăturat campaniei civice „Premianţii fără premii”.

Hunedorenii sunt invitaţi în fiecare sâmbătă dimineaţă, în centrul municipiului  Deva , să îi cunoască pe cei care ar putea fi consideraţi modele de curaj sau de performanţă. În această dimineaţă, eroul comunităţii a fost Cladiu Pălimariu.  Claudiu este un tânăr pompier care în vara acestui an a sărit în ajutorul unei adolescente aflată în primejdia morţii. Victima s-a prăbuşit în râul Strei, în stare de inconştienţă după ce a alunecat pe o piatră, însă nimeni în afară de Claudiu nu a intervenit pentru a o salva, în ciuda strigătelor disperate ale celor de pe mal.

Pompierul Cladiu Pălimariu a fost invitat sâmbătă  în faţa statuii lui Decebal din centrul municipiului Deva, unde a primit diploma de „premiant fără premii”, semnată de toţi cei veniţi să îl întâmpine. A primit cu emoţie răsplata simbolică pentru curajul său şi le-a mulţumit celor prezenţi.    În prima săptămână a campaniei „Premianţii fără premii”, sărbătorita a fost Alexandra Marcu. Adolescenta din Deva a cucerit patru dintre cele mai înalte vârfuri vulcanice din lume.
Proiectul „Premianţii fără premii”, iniţiat de fostul jurnalist Dan Terteci, aparţine societăţii civile şi e menit să îi răsplătească simbolic pe hunedorenii care pot fi luaţi drept modele de curaj, dăruire şi performanţă, chiar dacă nu sunt în centrul atenţiei publicului larg.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “CAMPANIE CIVICĂ Pompierul Claudiu Pălimariu a fost premiantul hunedorenilor

  1. Negru

    Cum adica a fost irasplatit? Ce familie de cuvinte: platit, rasplatit, irasplatit! Poate ceva inventat de voi…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii