CA LA NOI LA NIMENI. DN 7, asfaltat că n-are gropi

Coloane în trafic şi nervi întinşi la maximum. Şoferii care circulă pe DN 7, pe raza localităţii Simeria, sunt nevoiţi să stea minute în şir blocaţi din cauza lucrărilor care se efectuează pe acest sector de drum. Un lucru normal atunci când şoseaua este distrusă şi plină de gropi, însă, în acest caz, carosabilul era neted ca-n palmă

MAIN lucrari dn7

Nervii şoferilor care circulă pe DN 7, pe raza localităţii Simeria şi la ieşire din oraş spre Deva, sunt puşi la încercare de două ori. Pe de-o parte, lucrările de  reabilitare a şoselei îi obligă pe şoferi să stea minute în şir blocaţi în trafic, iar pe de altă parte tronsonul de drum reabilitat era impecabil înainte de şantier.  “Traficul este aglomerat în zona în care se lucrează. Nu înţeleg de ce trebuie asfaltat în fiecare an, dar se pare că aşa se face treaba la noi. Nu mi se pare normal acest lucru mai ales că aceste lucrări costă foarte mult”, a declarat un şofer. „Este rău că trebuie să stăm la coadă, blocaţi în trafic. Eu circul în fiecare zi pe aici şi sunt nevoit să stau în coloană pentru că se raşchetează asfaltul. Nu ştiu de ce trebuie să se lucreze în fiecare an aici, poate e materialul prost sau lucrarea este proastă…nu ştiu. Cineva ar trebui să îi tragă la răspundere pentru banii cheltuiţi” a spus un alt şofer care circula pe DN 7.

 

De ce reparăm drumul bun?

De ce se reabilitează DN 7 pe această porţiune în fiecare an?  Mai mult decât atât, de ce se raşchetează asfaltul bun? CNANDR are o explicaţie stupefiantă.  “Aceste lucrări de întreţinere periodică se efectuează anual pe sectoarele de drum cu trafic, aşa cum este DN 7, şi au ca rol prevenirea apariţiei defecţiunilor la partea carosabilă şi menţinerea acesteia într-o stare de viabilitate corespunzătoare”, se arată într-un comunicat emis de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), la solicitarea jurnaliştilor de la Hunedoara TV.

 

Cheltuieli de peste un milion de lei

Valoarea contractului de reabilitare a şoselei pe acest tronson lung de patru kilometri se ridică la peste un milion de lei. Potrivit reprezentanţilor CNADNR, lucrările de asfaltare fac parte din programul de întreţinere periodică a drumurilor naţionale, iar termenul de finalizare prevăzut în contract este 23 septembrie 2013. Excelent ! E o chestie să repari „preventiv” drumurile ţării. Dar oare alea cu gropi cine le repară? Că dacă astăzi mergeţi pe DN 76, Deva-Oradea, vă rupeţi maşina. Şi e doar un exemplu.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

ACTUALITATE
Corvin Caffé – pseudoroman cu un oltean de… Hunedoara         Primii colindători la Primăria Deva         Bătrâni jefuiți în locuință, de falși instalatori         Spargere în cabinetul stomatologic         Accidentat pe o trecere de pietoni din Orăștie         UPDATE. Copila de nouă ani dată dispărută a fost găsită         11 utilaje de deszăpezire vor acționa în municipiul Deva         Bilete gratuite de călătorie pentru pensionari         Brazii de Crăciun vor fi aduși din Alba         Peste 7.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva în luna noiembrie         Aproape 500 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna noiembrie         Primarul Gheorghe Ile va primi daune morale         Controale ample la exploatările forestiere         Autoturism incendiat de un om al străzii         Hunedorean lăsat fără aproape 3.000 de euro de tâlhari         Construirea statuii lui Michael Klein a fost scoasă la licitație         Condamnare pentru un fost șef de birou al APIA Hunedoara         Tragedie pe centura municipiului         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, câștigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate         Petrecerea cu manele care a alungat animalele sălbatice din Retezat