Blocarea investiţiei în Staţiunea Straja aduce Guvernul la bară

Mai multe ministere sunt chemate la bară de Primăria Municipiului Lupeni pentru lucrările efectuate în Staţiuna Straja şi nedecontate. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar oficialii din Lupeni speră să aibă câştig de cauză pentru că, la rândul lor, sunt acţionaţi în instanţă de constructori.

telegondola-strajaMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională pentru Turism, dar şi Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism sunt chemate în instamţă de municipalitatea din Lupeni după ce nimeni nu a mai decontat lucrările executate în Staţiunea Straja. Constructorul a  executat până acum lucrarea pe banii lui, dar are mari dificultăţi financiare şi este în procedură de insolvenţă. Pentru recuperarea sumelor restante, executantul a dat în judecată Primăria Lupeni care, la rândul ei, a decis să-i tragă la răspundere în instanţă pe cei care trebuiau să asigure finanţarea. Procesul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara şi are termen de judecată  joi, 17 octombrie, când juriştii celor patru ministere şi departamente ar trebui să se prezinte în instanţă pentru a spune de ce a fost suspendată finanţarea. Practic, prin acest proces, Primăria Lupeni transferă responsabilitatea plăţii către  Guvern – cel care a şi aprobat finanțarea pentru proiectul din Staţiunea Straja.

Pentru domeniul schiabil din Straja, Primăria Lupeni are de încasat aproape 50 de milioane de lei de la Guvern, bani pe care trebuie să îi achite firmelor intrate în asociere care au executat lucrări. Deputatul Cristian Resmeriţă  i-a scris direct premierului Victor Ponta pentru a-i atrage atenţia asupra acestui impas. ”Din anul 2012, ca urmare a stopării investiţiilor în turism de către Guvern, Primăria municipiului Lupeni nu a mai putut achita datoriile acumulate faţă de prestatorii de servicii care au executat lucrările de investiţii conform proiectelor aprobate. Astfel că până în prezent, Primăria municipiului Lupeni este obligată să achite ca urmare a proceselor intentate de firmele care au executat lucrările de investiţii în staţiunea Straja, pentru lucrări executate si neachitate, următoarele sume: Acomin SA 13.910.489,42 lei, Aviaţia Utilitară Bucureşti SA – 17.002.662,72 lei, Termogaz Company SA Haţeg – 16.363.939,23 lei, acestea reprezentând debite şi penlităţi calculate pentru neplata în termen a lucrărilor. Lipsa fondurilor necesare achitării lucrărilor efectuate în statiune, creează astfel grave disfuncţionalităţi în desfăşurarea activităţii Primăriei municipiului Lupeni”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție