Blocarea investiţiei în Staţiunea Straja aduce Guvernul la bară

Mai multe ministere sunt chemate la bară de Primăria Municipiului Lupeni pentru lucrările efectuate în Staţiuna Straja şi nedecontate. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar oficialii din Lupeni speră să aibă câştig de cauză pentru că, la rândul lor, sunt acţionaţi în instanţă de constructori.

telegondola-strajaMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională pentru Turism, dar şi Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism sunt chemate în instamţă de municipalitatea din Lupeni după ce nimeni nu a mai decontat lucrările executate în Staţiunea Straja. Constructorul a  executat până acum lucrarea pe banii lui, dar are mari dificultăţi financiare şi este în procedură de insolvenţă. Pentru recuperarea sumelor restante, executantul a dat în judecată Primăria Lupeni care, la rândul ei, a decis să-i tragă la răspundere în instanţă pe cei care trebuiau să asigure finanţarea. Procesul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara şi are termen de judecată  joi, 17 octombrie, când juriştii celor patru ministere şi departamente ar trebui să se prezinte în instanţă pentru a spune de ce a fost suspendată finanţarea. Practic, prin acest proces, Primăria Lupeni transferă responsabilitatea plăţii către  Guvern – cel care a şi aprobat finanțarea pentru proiectul din Staţiunea Straja.

Pentru domeniul schiabil din Straja, Primăria Lupeni are de încasat aproape 50 de milioane de lei de la Guvern, bani pe care trebuie să îi achite firmelor intrate în asociere care au executat lucrări. Deputatul Cristian Resmeriţă  i-a scris direct premierului Victor Ponta pentru a-i atrage atenţia asupra acestui impas. ”Din anul 2012, ca urmare a stopării investiţiilor în turism de către Guvern, Primăria municipiului Lupeni nu a mai putut achita datoriile acumulate faţă de prestatorii de servicii care au executat lucrările de investiţii conform proiectelor aprobate. Astfel că până în prezent, Primăria municipiului Lupeni este obligată să achite ca urmare a proceselor intentate de firmele care au executat lucrările de investiţii în staţiunea Straja, pentru lucrări executate si neachitate, următoarele sume: Acomin SA 13.910.489,42 lei, Aviaţia Utilitară Bucureşti SA – 17.002.662,72 lei, Termogaz Company SA Haţeg – 16.363.939,23 lei, acestea reprezentând debite şi penlităţi calculate pentru neplata în termen a lucrărilor. Lipsa fondurilor necesare achitării lucrărilor efectuate în statiune, creează astfel grave disfuncţionalităţi în desfăşurarea activităţii Primăriei municipiului Lupeni”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + nouă =

ACTUALITATE
Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat