Bătrânii preveniți asupra escrocilor de la telefon

Marți, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei, au organizat, la sediul Centrului Social, o activitate de informare a persoanelor vârstnice, din municipiul Deva, despre infracțiunile de înșelăciune comise prin metoda “accidentul”. La activitate au participat 16 persoane, potențiale victime ale infractorilor, care dețin telefon fix la domiciliu. Acestea au primit din partea polițiștilor broșuri informative și recomandări preventive. Vârstnicii au aflat astfel care este modul de operare al infractorilor și, cel mai important, felul în care trebuie sa reacționeze la un apel telefonic precipitat, care anunță un accident grav comis de o rudă apropiată.

„Polițiștii le-au recomandat celor prezenți să închidă de îndată telefonul și să apeleze persoanele despre care li s-a spus că ar fi comis un accident, să nu dea detalii despre sumele de bani pe care le dețin în casa și să nu se întâlnească cu persoane necunoscute pentru a le înmâna bani. Persoanele prezente au apreciat demersul preventiv, au considerat foarte utilă întâlnirea cu polițiștii și au precizat că vor disemina informația primita la ședințele de bloc la care vor participa”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului         Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii