Bătrânii preveniți asupra escrocilor de la telefon

Marți, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei, au organizat, la sediul Centrului Social, o activitate de informare a persoanelor vârstnice, din municipiul Deva, despre infracțiunile de înșelăciune comise prin metoda “accidentul”. La activitate au participat 16 persoane, potențiale victime ale infractorilor, care dețin telefon fix la domiciliu. Acestea au primit din partea polițiștilor broșuri informative și recomandări preventive. Vârstnicii au aflat astfel care este modul de operare al infractorilor și, cel mai important, felul în care trebuie sa reacționeze la un apel telefonic precipitat, care anunță un accident grav comis de o rudă apropiată.

„Polițiștii le-au recomandat celor prezenți să închidă de îndată telefonul și să apeleze persoanele despre care li s-a spus că ar fi comis un accident, să nu dea detalii despre sumele de bani pe care le dețin în casa și să nu se întâlnească cu persoane necunoscute pentru a le înmâna bani. Persoanele prezente au apreciat demersul preventiv, au considerat foarte utilă întâlnirea cu polițiștii și au precizat că vor disemina informația primita la ședințele de bloc la care vor participa”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara