Bacteria Klebsiella nu a fost găsită în spitalul Hunedoara

spitalDirecţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a informat că în urma investigaţiilor efectuate în spitalul din Hunedoara, unde în urmă cu o săptămână au decedat cei doi bebeluşi nu au fost semnalată prezenţa bacteriei care ar fi provocat moartea pruncilor.

Medicul Cecilia Birău, purtătoarea de cuvânt a DSP Hunedoara, a precizat că în urma analizelor efectuate asupra probelor prelevate din maternitatea din Hunedoara, s-a constatat prezenţa unei bacterii, Proteus, care provoacă gastroenterocolita. Niciunul dintre cei 13 nou-născuţi în ultima săptămână în spitalul din Hunedoara nu a fost infestat de acest bacil.

„Nu s-a confirmat prezenţa bacteriei klebsiella în maternitate”, a declarat medicul Cecilia Birău. Potrivit reprezentantei DSP Hunedoara, investigaţia epidemiologică va continua privind maternitatea din Hunedoara. Totodată, a mai avut loc o acţiune de dezinfecţie în spital.

În urmă cu o săptămână, în maternitatea din Hunedoara doi bebeluşi au decedat, din cauza unor pneumonii cauzate, cel mai probabil potrivit medicilor legişti, de microbul klebsiella.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 7 =

ACTUALITATE
10 ani de la cel mai cumplit jaf armat din Hunedoara. Ce s-a întâmplat cu „echipa morții”         LEGILE JUSTIŢEI. Mircea Moloţ: „Şi magistraţii trebuie să răspundă pentru greşelile lor”         Firma omului de afaceri Emil Părău va achita 3.500 de lei Societăţii Române de Televizune         Mihai Mica a fost exclus din ALDE şi pierde postul de consilier local la Deva         Corvin Caffé – pseudoroman cu un oltean de… Hunedoara         Primii colindători la Primăria Deva         Bătrâni jefuiți în locuință, de falși instalatori         Spargere în cabinetul stomatologic         Accidentat pe o trecere de pietoni din Orăștie         UPDATE. Copila de nouă ani dată dispărută a fost găsită         11 utilaje de deszăpezire vor acționa în municipiul Deva         Bilete gratuite de călătorie pentru pensionari         Brazii de Crăciun vor fi aduși din Alba         Peste 7.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva în luna noiembrie         Aproape 500 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna noiembrie         Primarul Gheorghe Ile va primi daune morale         Controale ample la exploatările forestiere         Autoturism incendiat de un om al străzii         Hunedorean lăsat fără aproape 3.000 de euro de tâlhari         Construirea statuii lui Michael Klein a fost scoasă la licitație