Bacteria Klebsiella nu a fost găsită în spitalul Hunedoara

spitalDirecţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a informat că în urma investigaţiilor efectuate în spitalul din Hunedoara, unde în urmă cu o săptămână au decedat cei doi bebeluşi nu au fost semnalată prezenţa bacteriei care ar fi provocat moartea pruncilor.

Medicul Cecilia Birău, purtătoarea de cuvânt a DSP Hunedoara, a precizat că în urma analizelor efectuate asupra probelor prelevate din maternitatea din Hunedoara, s-a constatat prezenţa unei bacterii, Proteus, care provoacă gastroenterocolita. Niciunul dintre cei 13 nou-născuţi în ultima săptămână în spitalul din Hunedoara nu a fost infestat de acest bacil.

„Nu s-a confirmat prezenţa bacteriei klebsiella în maternitate”, a declarat medicul Cecilia Birău. Potrivit reprezentantei DSP Hunedoara, investigaţia epidemiologică va continua privind maternitatea din Hunedoara. Totodată, a mai avut loc o acţiune de dezinfecţie în spital.

În urmă cu o săptămână, în maternitatea din Hunedoara doi bebeluşi au decedat, din cauza unor pneumonii cauzate, cel mai probabil potrivit medicilor legişti, de microbul klebsiella.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − cinci =

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe Calea Zarandului         Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril         Imagini aeriene de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat (VIDEO)         Atenționare meteo: cod galben de ploi și vijelii!         Scandal în trafic cu urmări grave, filmat de un martor (VIDEO)         Accidentul rutier din intersecția de la Sântuhalm. Cine a fost vinovat