Bacteria Klebsiella nu a fost găsită în spitalul Hunedoara

spitalDirecţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a informat că în urma investigaţiilor efectuate în spitalul din Hunedoara, unde în urmă cu o săptămână au decedat cei doi bebeluşi nu au fost semnalată prezenţa bacteriei care ar fi provocat moartea pruncilor.

Medicul Cecilia Birău, purtătoarea de cuvânt a DSP Hunedoara, a precizat că în urma analizelor efectuate asupra probelor prelevate din maternitatea din Hunedoara, s-a constatat prezenţa unei bacterii, Proteus, care provoacă gastroenterocolita. Niciunul dintre cei 13 nou-născuţi în ultima săptămână în spitalul din Hunedoara nu a fost infestat de acest bacil.

„Nu s-a confirmat prezenţa bacteriei klebsiella în maternitate”, a declarat medicul Cecilia Birău. Potrivit reprezentantei DSP Hunedoara, investigaţia epidemiologică va continua privind maternitatea din Hunedoara. Totodată, a mai avut loc o acţiune de dezinfecţie în spital.

În urmă cu o săptămână, în maternitatea din Hunedoara doi bebeluşi au decedat, din cauza unor pneumonii cauzate, cel mai probabil potrivit medicilor legişti, de microbul klebsiella.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat