Bacteria Klebsiella nu a fost găsită în spitalul Hunedoara

spitalDirecţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a informat că în urma investigaţiilor efectuate în spitalul din Hunedoara, unde în urmă cu o săptămână au decedat cei doi bebeluşi nu au fost semnalată prezenţa bacteriei care ar fi provocat moartea pruncilor.

Medicul Cecilia Birău, purtătoarea de cuvânt a DSP Hunedoara, a precizat că în urma analizelor efectuate asupra probelor prelevate din maternitatea din Hunedoara, s-a constatat prezenţa unei bacterii, Proteus, care provoacă gastroenterocolita. Niciunul dintre cei 13 nou-născuţi în ultima săptămână în spitalul din Hunedoara nu a fost infestat de acest bacil.

„Nu s-a confirmat prezenţa bacteriei klebsiella în maternitate”, a declarat medicul Cecilia Birău. Potrivit reprezentantei DSP Hunedoara, investigaţia epidemiologică va continua privind maternitatea din Hunedoara. Totodată, a mai avut loc o acţiune de dezinfecţie în spital.

În urmă cu o săptămână, în maternitatea din Hunedoara doi bebeluşi au decedat, din cauza unor pneumonii cauzate, cel mai probabil potrivit medicilor legişti, de microbul klebsiella.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii         Se strâng ajutoare pentru sinistraţi         Muncitoarea care și-a atacat șeful cu un cuțit a fost reținută pentru 24 de ore         Primăria solicită fonduri UE pentru Cetatea Devei         Buget negativ pentru CEH. Pierderea e imensă         Școala veche de patru decenii intră în reabilitare