Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva

Primăria Deva a făcut primele achiziţii necesare modernizării transportului public local. Peste 400.000 de lei sunt cheltuiţi pe studii de fezabilitate, consultanţă şi documentaţii. Primăria a achiziţionat cu 130.000 de lei prestarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate cu elemente D.A.L.I pentru investiţia „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente” din municipiul Deva.

Contractul atribuit în 8 noiembrie societăţii Green Business, va cuprinde: studiu topografic, studii geotehnice, calculul emisilor GES şi expertize tehnice la drumuri, precum şi realizareaa documentaţiilor pentru obţinerea Certificatului de urbanism şi a avizelor şi acordurilor solicitate prin acesta.

Aceaşi societate comercială a obţinut şi contractul de servicii de consultanţă în vederea elaborării secţiunilor tehnice ale cererilor de finanţare în vederea implementării proiectului „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”. Contractul are o valoare de 68.000 de lei. Primăria Deva a mai achiziţionat, în septembrie 2018, de la societatea Green Business, serviciile de elaborare a temei de proiectare pentru obiectivul de investiţii: „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”. Valoarea contractului se ridică la 90.000 de lei.
De asemenea, administraţia locală achită 128.000 de lei aceleiaşi societăţi pentru elaborarea unui studiu de oportunitate privind achizitionarea de vehicule ecologice pentru sistemul de transport public local. Studiul de oportunitate va cuprinde următoarele: studiu de trafic, calculul emisiilor GES, studiu de oportunitate pentru achiziţionarea de vehicule ecologice şi sisteme moderne de gestionare a transportului public local (sistem ticketing, informarea călătorilor, supraveghere video etc). Acesta este necesar pentru realizarea unui proiect pe fonduri europene.

Serviciile de elaborare a documentaţiilor urbanistice şi a documentaţiilor tehnico-economice pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public local, prin achiziţionare de vehicule ecologice se află în faza de licitaţie publică, oferta primăriei fiind de 320.208 lei. „Este necesară modernizarea parcului de vehicule de transport public, astfel încât să se asigure reducerea nivelului de combustibil şi a emisiilor de noxe, precum şi asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap. Astfel, se impune achiziţionarea de vehicule de transport public ecologice, care să ofere condiţii moderne, sigure şi confortabile pentru călători şi a căror utilitate să conducă la reducerea impactului asupra mediului. De asemenea, va fi necesară suplimentarea numărului de vehicule actual”, se arată în documentaţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Un șofer a dat în judecată CNAIR după ce și-a stricat mașina pe autostradă         A tăiat ilegal 86 de salcâmi         RAPORTUL CURŢII DE CONTURI. Anul în care finanţele publice au fost jefuite cu sume record         Castelul Nopcea își schimbă soarta. Cum și-au bătut joc localnicii de „perla” Țării Hațegului         Brico Depôt vine mai aproape de clienți la nivel național, acum și în Deva         Noi fonduri europene atrase pentru modernizarea Devei!         Un motociclist a fugit de Poliție         Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un șofer teribilist în Hunedoara         Câini uciși cu cruzime la Petroșani. Polițiștii îi caută pe autorii măcelului, care riscă până la un an de închisoare!         PRIMĂRIA HUNEDOARA. Ultimele zile de reduceri la plata taxelor         Băile termale vestite din Antichitate sunt ruinate de turiști         Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar