Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva

Primăria Deva a făcut primele achiziţii necesare modernizării transportului public local. Peste 400.000 de lei sunt cheltuiţi pe studii de fezabilitate, consultanţă şi documentaţii. Primăria a achiziţionat cu 130.000 de lei prestarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate cu elemente D.A.L.I pentru investiţia „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente” din municipiul Deva.

Contractul atribuit în 8 noiembrie societăţii Green Business, va cuprinde: studiu topografic, studii geotehnice, calculul emisilor GES şi expertize tehnice la drumuri, precum şi realizareaa documentaţiilor pentru obţinerea Certificatului de urbanism şi a avizelor şi acordurilor solicitate prin acesta.

Aceaşi societate comercială a obţinut şi contractul de servicii de consultanţă în vederea elaborării secţiunilor tehnice ale cererilor de finanţare în vederea implementării proiectului „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”. Contractul are o valoare de 68.000 de lei. Primăria Deva a mai achiziţionat, în septembrie 2018, de la societatea Green Business, serviciile de elaborare a temei de proiectare pentru obiectivul de investiţii: „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”. Valoarea contractului se ridică la 90.000 de lei.
De asemenea, administraţia locală achită 128.000 de lei aceleiaşi societăţi pentru elaborarea unui studiu de oportunitate privind achizitionarea de vehicule ecologice pentru sistemul de transport public local. Studiul de oportunitate va cuprinde următoarele: studiu de trafic, calculul emisiilor GES, studiu de oportunitate pentru achiziţionarea de vehicule ecologice şi sisteme moderne de gestionare a transportului public local (sistem ticketing, informarea călătorilor, supraveghere video etc). Acesta este necesar pentru realizarea unui proiect pe fonduri europene.

Serviciile de elaborare a documentaţiilor urbanistice şi a documentaţiilor tehnico-economice pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public local, prin achiziţionare de vehicule ecologice se află în faza de licitaţie publică, oferta primăriei fiind de 320.208 lei. „Este necesară modernizarea parcului de vehicule de transport public, astfel încât să se asigure reducerea nivelului de combustibil şi a emisiilor de noxe, precum şi asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap. Astfel, se impune achiziţionarea de vehicule de transport public ecologice, care să ofere condiţii moderne, sigure şi confortabile pentru călători şi a căror utilitate să conducă la reducerea impactului asupra mediului. De asemenea, va fi necesară suplimentarea numărului de vehicule actual”, se arată în documentaţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Viața în „colonia” celui mai sărac oraş al Hunedoarei         Frații Gărdean au scăpat de pedepse pentru dare de mită. Faptele s-au prescris!         Sentință definitivă. Complexul Energetic Hunedoara nu intră în insolvență!         Accident la Mina Lupeni/ Un angajat a căzut în gol de la 6 metri         Prima mare investiție din Deva în ultimii zece ani a demarat         Au mers ore în zăpadă pentru cățelușa care păzește Sarmizegetusa Regia         Doliu la muzeu. A murit un tânăr arheolog         Soluții de securitate wireless pentru mașina si garajul tău         Au furat oile         Tânăr arestat pentru spargeri         Unde se vând brazi pe domeniul public         Acoperișul Halei din Piața Centrală Petroșani, afectat de ninsor         Alături de prieteni dragi: românii din Ungaria         S-a deschis patinoarul din Hunedoara!         Acoperiș prăbușit la Aninoasa. O femeie a trecut printr-un pericol de moarte!         Accident rutier grav pe șoseaua Deva – Brad. Unde a condus „vitejia” la volan         Comunicat de presă. Carmen Hărău: “Să ne cunoaștem eroii!”         Trafic feroviar întrerupt pe Defileul Jiului         Traficul rutier a fost închis pe Defileul Jiului         Măsuri de criză luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Petroșani