Averile fabuloase strânse de interlopi de pe urma prostituatelor

Curtea de Apel Alba Iulia va pronunța sentința definitivă într-un dosar penal în care cinci hunedoreni, cu vârste între 30 și 38 de ani, au fost condamnați de Tribunalul Hunedoara, pentru constituirea unui grup infracțional organizat ocupat cu practicarea proxenetismului.În procesul judecat pe fond, la tribunal, Domiţian Gheorghe Săran, Petru Costel Pienar, Florin Marius Borşoş, Daniel Lazăr şi Viorel Claudiu Dull au primit pedepse între 2 ani și 4 luni de închisoare și 4 ani și 10 luni de închisoare, cea mai grea fiind acordată lui Domițian Săran (30 de ani). Magistraţii au mai dispus confiscarea a peste 550.000 de lei de la aceștia.

Anchetatorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au stabilit că în perioada 2016 până în mai 2017, cei cinci au închiriat mai multe apartamente în judeţele Hunedoara (șase în Deva), Alba, Vâlcea şi Caraş-Severin, care au fost puse la dispoziția a cel puțin opt tinere care practicau prostituția, veniturile fiind împărțite de membrii grupării.

Prostituatele racolate proveneau din familii sărace, unele din cartierul Colonie din Petroșani. Unele erau șantajate emoțional pentru a practica prostituția, interlopii susținând că se vor căsători cu ele, deși aveau familii sau iubite: „Aceste persoane s-au îndrăgostit de proxeneți, care au uzat de autoritatea emoțională pe care o dețineau și o exercitau permanent, pentru a le înlesni practicarea prostituției”, se arată în dosar.

Clienții erau atrași cel mai adesea prin anunțuri la mica publicitate. Tinerele practicau prostituția sub supravegherea interlopilor, în locuințe pe care aceștia le închiriau pe numele prostituatelor. „Apartamentele erau schimbate de cele mai multe ori și în funcție de veniturile pe care martorele le obțineau (respectiv, dacă o perioadă erau mai puțini clienți, acestea erau mutate într-o altă localitate), dar și pentru a nu le fi identificată activitatea infracțională”, se arată în dosar. „Au făcut doar 500 lei… îi sărăcie… pleacă dincolo și revin în 5 zile – o săptămână”, era îndrumarea unui interlop.

Unora dintre prostituate le erau luați în totalitate banii obținuți, în timp ce alte tinere își puteau negocia încasările. „Pentru una dintre tinere era o sumă fixă de 500 lei / zi, aceasta achitând chiria apartamentului, dar și cheltuielile ocazionate de promovarea anunțurilor cu oferte sexuale. O alta dădea în totalitate câștigurile realizate inculpaților”, se arată în dosar.

Discuțiileîntre membrii grupului infracțional, cu referire la prostituate, erau codate. Apartamentele în care se practica prostituția erau denumite „sală de forță” sau „seră”, femeile care se prostituau erau numite „antrenori” sau „muncitori” și li se atribuiau nume de bărbați.

Averile strânse de proxeneți

O tânără a declarat că în perioada august 2016 – aprilie 2017, de pe urma ei, Lazăr Daniel a obținut 375.000 lei, cei mai mulți, peste 51.000 de lei, în ianuarie 2017. O altă tânără a declarat că Săran i-a indicat sumele de bani pe care să le pretindă de la clienți (100 lei finalizarea și 200 lei ora) și serviciile pe care urmează să le presteze. Interlopul venea în fiecare seară să îi ia banii realizați. „Tot din declarația martorei rezultă că în situația în care câștiga 2.500 de lei, 2.000 de lei erau luați de Săran, iar 500 de lei îi rămâneau ei, iar dacă realiza 1.000 de lei/zi, 800 de lei erau luați de inculpat, restul rămânându-i martorei. Inculpatul Săran plătea chiria apartamentului și costurile necesare publicării anunțurilor pe site-urile de profil”, se arată în dosar.

Programul de lucru – 19 ore pe zi

O altă tânără era certată atunci când realiza din practicarea relațiilor sexuale contracost sub 2.000 de lei/zi. „Programul de lucru stabilit de inculpați era de la 7, 8 dimineața până la ora 2 în ziua următoare, tariful fiind de 200 lei/oră și 100 lei finalizarea. O tânără avea minim 8 clienți /zi, dar nu poate aprecia câți bani a realizat pentru că nu îi număra, nu are studii și toți banii îi erau luați în totalitate de inculpați”, se arată în dosar.

„Într-un interval de aproximativ șase luni inculpații au încasat în mod nejustificat din activitatea ilicită de proxenetism de la două tinere suma totală de 168.000 lei. Din declarația uneia dintre martore rezultă faptul că ea dădea zilnic inculpaților suma de 500 lei, ea fiind singura care avea o cotă fixă”, se arată în rechizitoriu.

Un localnic de 81 de ani din Deva a declarat că le atrăgea atenția adesea clienților care urcau într-un apartament închiriat că îi aprostrofa, spunându-le că „știu unde merg și arătându-mă nemulțumit de traficul intens pe care aceștia îl făceau pe scara mea…”. „În aceste condiții a fost abordat de doi bărbați, mai solizi care i-au întins câteva bancnote spunându-i să nu se mai lege de prostituate și de cei care vin la ele”, se arată în dosar. Vecinul nu s-a lăsat intimidat, iar în final, proxeneții au fost nevoiți să își mute

„Inculpații au uzat de dreptul la tăcere iar la ultimul cuvânt au negat acuzațiile și au declarat că nu au comis acte de înlesnire a prostituției și nu au realizat venituri din înlesnirea prostituției”, se arată în dosar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste