Autostrada Orăștie – Sibiu a fost inspectată după groapa imensă apărută pe Lotul al treilea

Denivelările și gropile apărute pe circa 250 de metri din Lotul al treilea din Autostrada Orăștie – Sibiu i-au adus pe oficialii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în inspecție pe tronsonul de autostradă.

Marți, Comisia de Inspecţie Tehnică pentru lucrările executate pe Autostrada Orăştie – Sibiu s-a deplasat pe Lotul al treilea, într-o acțiune de monitorizare. În conformitate cu Decizia Directorului General al CNAIR SA, Ştefan Ioniţă, această comisie va consemna starea lucrărilor executate la obiectivului mai sus menţionat. Eventualele defecte consemnate vor fi prezentate conducerii companiei astfel încât deciziile acesteia să poată asigura siguranţa traficului pe acest lot, a informat, CNAIR, într-un comunicat de presă.

Compania a solicitat un raport tehnic privind stabilitatea la acţiuni statice şi dinamice, dar şi la nivelul siguranţei circulaţiei aferente lucrărilor executate pe autostrada Sibiu – Orăştie. „A fost urgentată problema monitorizării lucrărilor executate la nivelul ,,gropii” respectiv la km 259.36 şi km 268.81. Urmează să fie întocmit un raport de către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, cea care se ocupă de monitorizare”, a informat CNAIR. Oficialii instituției au demarat în regim de urgenţă procedura pentru achiziţia serviciilor de realizare Expertiza Tehnică a întregului Lot 3 Sibiu – Orăştie (inclusiv punctele de interes Dealul Bucium şi Viaduct Aciliu).
Anul trecut, compania de stat a reabilitat un tronson de 200 de metri (zona Cunţa-Sălişte) din această autostradă în regie proprie, valoarea lucrării fiind estimată la 3,7 milioane de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + șase =

ACTUALITATE
Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă