IMAGINI CUTREMURĂTOARE! Cei trei copii arşi de vii în apartamentul groazei au fost înmormântaţi împreună

Sute de persoane şi-au luat ADIO de la cei trei copilaşi din Uricani decedaţi în condiţii cumplite, arşi de vii în apartamentul în care o mamă inconştientă i-a încuiat şi a plecat să-şi cumpere băutură în miez de noapte. Femeia a fost la un pas de a fi linşată de oamenii care i-au strigat că este o criminală şi râuri de lacrimi au curs pentru cei trei prunci care au trăit chinuiţi şi au sfârşit în chinuri groaznice.

La Uricani a fost zi de doliu. Cei trei copii – de un an, 8 ani şi 10 ani – care au ars de vii în apartamentul cuprins de flăcări au fost conduşi pe ultimul drum de peste 200 de localnici, impresionaţi de drama lor. Trei sicrie albe, la fel ca şi sufletul lor neprihănit, au ascuns trupurile mistuite de flăcările ucigaşe, iar copiii îşi vor dormi somnul de veci împreună. Pentru ei a fost săpat un singur mormânt, care să-i cuprindă pe toţi trei, aşa încât să nu fie despărţiţi nici după moarte. Şi cerul a plâns pentru cei trei îngeri, iar oamenii au înălţat rugi pentru sufletele lor.

Atmosfera a fost deosebit de tenionată şi doar poliţiştii îmbrăcaţi în civil au reuşit să o salveze pe Alina Ardelean celor trei copilaşi – care până acum au fost în spital – de furia celor care s-au cutremurat când au auzit că mama copiilor i-a încuiat în casă şi a plecat să-şi ia băutură. Chiar sora şi cumnatul femeii i-au întins nişte chei despre care au spus că sunt cheile de la sicriele celor mici. Tatăl copiilor era în stare de şoc şi fiecare respiraţie era parcă un chin. Parcă a presimţit ce urma să se întâmple, după cum povestea cu câteva zile în urmă primarul Dănuţ Buhăescu, cel care a vorbit cu bărbatul. „Femeia a fost la spital după-amiaza, la soţul ei, înainte să ajungă acasă. După aceea, el a mai sunat-o şi a simţit că a băut. Mi-a povestit că i-a spus să se ducă acasă la copii, să aibă grijă de ei”, povestea Buhăescu. Prea târziu, însă, pentru că atunci când pruncii i-au fost în viaţă nu a făcut nimic să-i salveze din chinuri.

Vecinii povestesc că o viaţă de chin au avut copiii şi mai ales fetiţa cea mare, care era deseori bătută şi muncită ca un rob. Ea era cea care avea grijă de frăţiorii ei mai mici, în locul mamei, ocupată prea mult cu alcoolul ca să mai aibă timp şi de pruncii ei. De hrănit îi mai hrăneau vecinii, cărora li se rupea sufletul de mila lor. Chiar şi aşa, însă, Protecţia Copilului a decis că minorii pot rămâne în grija mamei şi s-a dispus doar monitorizarea lor de către Serviciul de Asistenţă Socială din Primăria Uricani. Primarul Dănuţ Buhăescu nu a ştiut să spună cât de des era vizitată familia Ardelean de Asistenţa Scială, dar este convins că s-a respectat întocmai programul întocmit împreună cu DGASPC.

A încuiat uşa după ea şi a fugit!

Între timp, ancheta în cazul cumplit de la Uricani continuă, iar procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor trei copii morţi în urma incendiului care a avut loc în apartamentul groazei din Uricani. Având în vedere complexitatea cazului, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Şi amănunte cutremurătoare ies la iveală. O şansă mică ar fi existat ca micuţii să fie salvaţi, după ce mama iresponsabilă a văzut fumul şi focul care iese din apartament. Numai că aceasta a închis uşa după ea şi a ferecat-o bine cu cheia, în momentul în care – susţine ea – focul din locuinţă a izbit-o în faţă. Nici măcar nu a cerut ajutor, asta deşi se spune că şi-a auzit pruncii strigând-o. A fugit, efectiv, şi a fost găsită ascunsă într-un şanţ după ore bune de la producerea tragicului eveniment. Acum susţine că i-a fost frică de vecini, când a văzut acoperişul în flăcări, şi că şi-ar fi strigat minte în şir copilaşii, dar nu i-au mai răspuns. Oricum, niciun moment nu s-a gândit să intre în casa ororii şi a preferat să se facă nevăzută. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o pedeapsă de până la 7 ani şi jumătate de închisoare.

Reamintim că în noaptea de dumincă spre luni, trei copilaşi din Uricani a căror mamă inconştientă i-a lăsat singuri în casă şi a plecat în miez de noapte după băutură, au ars în casa cuprinsă de flăcări.

Cel mai mic dintre copilaşi abia împlinise un an, iar ceilalţi doi aveau opt, respectiv 10 ani. Incendiu a fost observat în jurul orei 2 noaptea şi a fost atît de puternic încât a cuprins şi acoperişul blocului cu 4 etaje în care copiii locuiau cu mama lor, Alina Ardelean, în vârstă de 37 de ani. “În urma incendiului, un copil de un an a murit carbonizat, sora lui de opt ani a decedat la spital în urma unui stop-cardio respirator, iar fratele lor mai mare, în vârstă de zece ani, a murit intoxicat cu fum. Din primele cercetări rezultă că incendiul a izbucnit de la o lumânare aprinsă lăsată de mama lor”, a spus Bogdan Dănăiaţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + 1 =

ACTUALITATE
PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital         Cum a lovit „blestemul aurului dacic” satele din umbra Sarmizegetusei Regia         EXCLUSIV. Alpiniştii daţi dispăruţi: “Cea mai mare problemă a noastră a fost că nu am putut să comunicăm cu nimeni”         ANGAJAŢII DE MEDIU, PROTEST SPONTAN. Aroganţa Guvernului PSD dinamitează atragerea de fonduri europene         Asigurare de sănătate UE