Totul de furat ! Mii de albine furate şi ascunse în Hunedoara

Hunedorenii au băgat spaima în apicultorii din judeţul Alba, dar ţşi în crescătorii de albine din Arad, Harghita şi Buzău, de unde au furat aproape 600 de stupi. Dosarul este instrumentat de poliţiştii din Alba, iar prejudiciul depăşeşte 400.000 de lei.

stupiPoliţiştii de la IPJ Alba au descins, marţi dimineaţă, în 15 locaţii, cele mai multe în judeţul Hunedoara – 10, precum şi înGorj (2), Harghita (1), Buzău (1) şi Tulcea (1), la locuinţele mai multor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi tăinuire. La activități au participat și polițiști din cadrul I.P.J. Hunedoara, Gorj, Harghita, Buzău şi Tulcea.
Percheziţiile s-au desfăşurat într-un dosar aflat în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale al I.P.J. Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, privind 18 furturi de stupi cu albine, fapte comise în perioada martie – octombrie 2013, pe raza judeţelor Alba, Arad, Harghita şi Buzău. Iar pe baza mandatelor de aducere, 11 persoane au fost duse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. “Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, în perioada martie – octombrie 2013, şase dintre suspecţi, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, din judeţul Hunedoara, ar fi comis 15 furturi de stupi cu albine de pe raza judeţului Alba şi 3 de pe raza judeţelor Arad, Harghita şi Buzău, sustrăgând, în total, 568 de stupi, în valoare totală de 402.700 de lei”, spun oficialii IGPR. Imediat după ce i-au furat, stupii cu albine au fosta scunşi în mai multe locaţii din ţară, cei mai mulţi în localitatea Veţel, judeţul Hunedoara, unde au fost amplasaţi pe terenul unuia dintre suspecţi, sau i-au vândut altor 5 persoane din judeţele Harghita, Tulcea, Gorj şi Buzău, care sunt suspectate de comiterea infracţiunii de tăinuire.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor, au mai spus reprezentanţii IGPR.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − nouă =

ACTUALITATE
Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice