Asociere pentru giratoriul din zona ”zebrei morții” de pe DN7

Consiliul Județean Hunedoara se va asocia cu administrația publică din Simeria în vederea amenajării unui sens giratoriu în zona Sântandrei, acolo unde mai mulți oameni au murit încercând să traverseze strada pe ”zebra morții”.

Oficialii CJ Hunedoara sunt deciși să aloce din bugetul propriu al județului Hunedoara fondurile necesare realizării sensului giratoriu la intersecția DN 7 cu DJ 700, în dreptul localității Sântandrei, în zona fabricii de biciclete, care să fluidizeze circulația. De ademenea, administrația publică județeană anunță că va organiza și derula procedurile de atribuire a contractelor de servicii și a celor de lucrări și va monitoriza totodată derularea loc.

Discuțiile legate de rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei durează de mai mulți ani. În tot acest timp, Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Simeria au întreprins o serie demersuri către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de care aparține DN 7, darproblema nu s-a rezolvat. Din acest motiv, CJ Hunedoara a decis să finanțeze această investiție și a obținut acordul de principiu din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara pentru realizarea ei. După ce se va parafa asocierea cu CL Simeria, de care aparține localitatea Sântandrei, în ședința din luna decembrie se va supune aprobării Consiliului Județean Hunedoara nota conceptuală și tema de proiectare a obiectivului de investiții.

Actuala trecere de pietoni amplasată la intersecția DN 7 cu DJ 700 reprezintă un pericol pentru localnicii care doresc să traverseze drumul național. În ultimii ani, acolo s-au produs mai multe accidente rutiere mortale, cărora le-au căzut victime pietonii. Ultimul astfel de accident s-a produs la începutul aceste luni și a stârnit revolta localnicilor, astfel că CJ Hunedoara a luat decizia să se implice în rezolvarea problemei

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Viața în „colonia” celui mai sărac oraş al Hunedoarei         Frații Gărdean au scăpat de pedepse pentru dare de mită. Faptele s-au prescris!         Sentință definitivă. Complexul Energetic Hunedoara nu intră în insolvență!         Accident la Mina Lupeni/ Un angajat a căzut în gol de la 6 metri         Prima mare investiție din Deva în ultimii zece ani a demarat         Au mers ore în zăpadă pentru cățelușa care păzește Sarmizegetusa Regia         Doliu la muzeu. A murit un tânăr arheolog         Soluții de securitate wireless pentru mașina si garajul tău         Au furat oile         Tânăr arestat pentru spargeri         Unde se vând brazi pe domeniul public         Acoperișul Halei din Piața Centrală Petroșani, afectat de ninsor         Alături de prieteni dragi: românii din Ungaria         S-a deschis patinoarul din Hunedoara!         Acoperiș prăbușit la Aninoasa. O femeie a trecut printr-un pericol de moarte!         Accident rutier grav pe șoseaua Deva – Brad. Unde a condus „vitejia” la volan         Comunicat de presă. Carmen Hărău: “Să ne cunoaștem eroii!”         Trafic feroviar întrerupt pe Defileul Jiului         Traficul rutier a fost închis pe Defileul Jiului         Măsuri de criză luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Petroșani