Arestaţii la domiciliu au fost cuminţi

*Nicio revocare a măsurilor dispuse de instanţă, în judeţul Hunedoara

 Niciuna dintre persoanele din judeţul Hunedoara pentru care instanţa a dispus măsura înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu nu a încălcat normele impuse de legislaţia în vigoare.

arestatiPână în prezent, pentru niciunul dintre hunedorenii arestaţi la domiciliu nu a fost necesară revocarea măsurii dispuse de instanţă pe motiv că nu ar fi respectat termenii stabiliţi de legislaţia în vigoare. Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale, la începutul acestui an, a apărut şi posibilitatea înlocuirii măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar cu anumite impuneri stricte. Iar pentru urmărirea arestaţilor la domiciliu, IGPR a dispus operaţionalizarea Birourilor de Supraveghere Judiciară constituite la nivelul tuturor structurilor de poliţie. De asemenea, a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale, şi a fost dezvoltată totodată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora. Practic, activitatea de monitorizare strictă le revine poliţiştilor de la Judiciar, cărora  li s-a inclus în fişa postului şi aceste noi atribuţiuni.

 

Nu toate cererile au fost soluţionate pozitiv

 

Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, spune că până acum nu a fost găsită nicio persoană din această categorie care să încalce termenii preschimbării măsurii arestului preventiv şi să fie dispusă revocarea deciziei. De precizat că în judeţul Hunedoara sunt în evidenţă 9 persoane arestate la domiciliu, care sunt vizitate periodic de oamenii legii. De ărecizat, însă, că nu toate cererile depuse în instanţă în acest sens au fost soluţionate favorabil. De exemplu, pentru omul de afaceri Alin Simota – arestat preventiv pentru că ar fi constituit şi coordonat activitatea unui grup infracţional specializat în acte comise cu violenţă – magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au respins cererea formulată pentru revocarea măsurii arestării preventive, precum şi pentru înlocuirea acestei măsuri cu una din măsurile preventive a controlului judiciar sau arestului la domiciliu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”