Arestaţii la domiciliu au fost cuminţi

*Nicio revocare a măsurilor dispuse de instanţă, în judeţul Hunedoara

 Niciuna dintre persoanele din judeţul Hunedoara pentru care instanţa a dispus măsura înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu nu a încălcat normele impuse de legislaţia în vigoare.

arestatiPână în prezent, pentru niciunul dintre hunedorenii arestaţi la domiciliu nu a fost necesară revocarea măsurii dispuse de instanţă pe motiv că nu ar fi respectat termenii stabiliţi de legislaţia în vigoare. Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale, la începutul acestui an, a apărut şi posibilitatea înlocuirii măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar cu anumite impuneri stricte. Iar pentru urmărirea arestaţilor la domiciliu, IGPR a dispus operaţionalizarea Birourilor de Supraveghere Judiciară constituite la nivelul tuturor structurilor de poliţie. De asemenea, a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale, şi a fost dezvoltată totodată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora. Practic, activitatea de monitorizare strictă le revine poliţiştilor de la Judiciar, cărora  li s-a inclus în fişa postului şi aceste noi atribuţiuni.

 

Nu toate cererile au fost soluţionate pozitiv

 

Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, spune că până acum nu a fost găsită nicio persoană din această categorie care să încalce termenii preschimbării măsurii arestului preventiv şi să fie dispusă revocarea deciziei. De precizat că în judeţul Hunedoara sunt în evidenţă 9 persoane arestate la domiciliu, care sunt vizitate periodic de oamenii legii. De ărecizat, însă, că nu toate cererile depuse în instanţă în acest sens au fost soluţionate favorabil. De exemplu, pentru omul de afaceri Alin Simota – arestat preventiv pentru că ar fi constituit şi coordonat activitatea unui grup infracţional specializat în acte comise cu violenţă – magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au respins cererea formulată pentru revocarea măsurii arestării preventive, precum şi pentru înlocuirea acestei măsuri cu una din măsurile preventive a controlului judiciar sau arestului la domiciliu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor