Arestaţii la domiciliu au fost cuminţi

*Nicio revocare a măsurilor dispuse de instanţă, în judeţul Hunedoara

 Niciuna dintre persoanele din judeţul Hunedoara pentru care instanţa a dispus măsura înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu nu a încălcat normele impuse de legislaţia în vigoare.

arestatiPână în prezent, pentru niciunul dintre hunedorenii arestaţi la domiciliu nu a fost necesară revocarea măsurii dispuse de instanţă pe motiv că nu ar fi respectat termenii stabiliţi de legislaţia în vigoare. Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale, la începutul acestui an, a apărut şi posibilitatea înlocuirii măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar cu anumite impuneri stricte. Iar pentru urmărirea arestaţilor la domiciliu, IGPR a dispus operaţionalizarea Birourilor de Supraveghere Judiciară constituite la nivelul tuturor structurilor de poliţie. De asemenea, a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale, şi a fost dezvoltată totodată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora. Practic, activitatea de monitorizare strictă le revine poliţiştilor de la Judiciar, cărora  li s-a inclus în fişa postului şi aceste noi atribuţiuni.

 

Nu toate cererile au fost soluţionate pozitiv

 

Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, spune că până acum nu a fost găsită nicio persoană din această categorie care să încalce termenii preschimbării măsurii arestului preventiv şi să fie dispusă revocarea deciziei. De precizat că în judeţul Hunedoara sunt în evidenţă 9 persoane arestate la domiciliu, care sunt vizitate periodic de oamenii legii. De ărecizat, însă, că nu toate cererile depuse în instanţă în acest sens au fost soluţionate favorabil. De exemplu, pentru omul de afaceri Alin Simota – arestat preventiv pentru că ar fi constituit şi coordonat activitatea unui grup infracţional specializat în acte comise cu violenţă – magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au respins cererea formulată pentru revocarea măsurii arestării preventive, precum şi pentru înlocuirea acestei măsuri cu una din măsurile preventive a controlului judiciar sau arestului la domiciliu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.