Arest prelungit pentru hunedorenii acuzaţi de cămătărie

perchezitii-la-vasile-goldis-petrosani1360175109Magistraţii Tribunalului Hunedoara au menţinut măsura arestării preventive pentru cei trei bărbaţi din Hunedoara arestaţi preventiv în luna iulie a acestui an, într-un dosar în care au fost acuzaţi că au înşelat oameni de afaceri, pe care i-au împrumutat cu camătă.

Procurorii DIICOT Alba i-a trimis în judecată pe Sebastian Igreţ, Florian Cizmaş şi Florin Bulgăr pentru infracţiuni grave: înşelăciune, cămătărie în formă continuată şi evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, în ultimii cinci ani, cei trei şi un alt hunedorean s-au organizat într-un grup infracţional, care obţinea bani din activităţi de cămătărie.

„Începând cu 2008, mai multe persoane ar fi apelat la aceştia pentru împrumutul unor sume de bani, de regulă în valută, pentru care suspecţii impuneau în mod obligatoriu o dobândă între 10 şi 50 la sută, săptămânal sau lunar, precum şi constituirea unor garanţii imobiliare, ce se realizau prin contracte autentice încheiate de notari din judeţul Hunedoara”, infomra DIICOT Alba Iulia. Cei împrumutaţi erau obligaţi să plătească dobânzile şi pentru că nu mai puteau scăpa din plasa cămătarilor ajungeau să îşi piardă bunurile şi imobilele lăsate garanţie,

Cămătarii au obţinut aproape 300.000 de euro ilegal. Sumele nu erau declarate. Zece imobile aflate în proprietatea hunedorenilor au fost puse sub sechestru asigurator. Cei trei pot declara recurs la soluţia prin care li s-a menţinut măsura arestării preventive.

„Inculpaţii au fost trimişi în judecată, iar primul termen al procesului va avea loc în data de 24 octombrie”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”