Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor

Joi dimineața, aproape 50 de arbori, cei mai mulți paltini, dar și câțiva oțetari, au fost extrași de pe Bulevardul Corvin din centrul municipiului Hunedoara. Operațiunea, care i-a surprins pe cei mai mulți dintre oamenii care au trecut prin zonă, s-a întins pe doar câteva ore. Copacii au fost doborâți rapid cu ajutorul cupei de excavator, după ce muncitorii le-au săpat la rădăcini pentru a le slăbi. Au fost încărcați apoi în camioane și înlăturați.

Operațiunea de extragere a arborilor face parte din planurile primăriei de amenajare a noului centru pietonal din Hunedoara, iar în locul lor vor fi plantați, în luna noiembrie alți 100 de copaci, pe patru rânduri, nu pe două cum au fost până în prezent, susține primarul Dan Bobouțanu. Un studiu realizat de silvicultori a stat la baza deciziei radicale de scoatere a platanilor.

„Având în vedere gradul avansat de degradare a vegetaţiei existente şi a vârstei înaintate a exeplarelor se recomandă extragerea acestora şi înlocuirea lor cu exemplare tinere. Menţinerea exemplarelor actuale de arbori de pe Bulevardul Corvin periclitează în primul rând siguranţa pietonilor, dar şi a altor bunuri existente în apropierea arborilor, deoarece la furtunile violente oricare dintre exemplarele de mari dimensiuni existente pot fi doborâte. Riscul de doborâre a exemplarelor este mai ridicat în cazul ninsorilor abundente, urmate de vânt puternic. Pe de altă parte, din punct de vedere estetic şi peisagistic, nu se mai justifică menţinerea actualului aliniament, exemplarele existente fiind degradate de-a lungul timpului, prin tăierile repetate, specifice spaţiilor verzi urbane”, arăta un raport al silvicultorilor de la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Silvicultură.

Lucrările la noul centru pietonal din Hunedoara au început în luna august și au ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an. Proiectul, în valoare totală de două milioane de euro este finanțat de la bugetul local. Investiția prevede reabilitarea Bulevardului Corvin și a pieței din fața Casei de Cultură, care vor fi dedicate doar pietonilor și bicicliștilot. De asemenea, aici vor fi construite trei fântâni arteziene, dintre care una muzicală, dotată cu jocuri de lumini, costul lor fiind estimat la peste un milion de euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primele cete de colindători au sosit la Episcopia Devei și Hunedoarei         Aproape 400 de pomi de Crăciun scoși la vânzare de Direcția Silvică         Șofer pericol public reținut de polițiști         Amendat pentru poluarea Crișului         Amendați pentru pescuit ilegal         Când vor fi finalizate artezienele de peste un milion de euro din Hunedoara         Tânăr din Hunedoara premiat în Marea Britanie pentru serviciile oferite nevoiașilor         Tragedie în Vulcan         Constructorul drumului spre Parâng a cerut sistarea lucrărilor pe perioada iernii. CJ Hunedoara a refuzat cererea         Mașină în flăcări după un accident pe autostradă         Dispecerat unic pentru drumurile județene         Eugenia Crainic își va lansa și la Deva romanul „Studenta criminală”         Un mare actor, Radu Beligan         A fugit cu banii furați dintr-un magazin         Adolescenți reținuți de Poliție pentru furturi de mașini         Depozit de haine second-hand spart de hoți         Hoț de telefoane prins în Petroșani         Grupare de hoți prinsă de polițiști         Autospeciala pompierilor împotmolită pe drumul comunal. Cum se scuză primarul         S-au împlinit 122 de ani de la inaugurarea gării din Brad