APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită

Liniștea satului Cioclovina, din Munții Orăștiei, cu case încă luminate cu lămpi cu petrol, a fost tulburată în urmă cu trei săptămâni de o tragedie care a lăsat pe drumuri doi frați, dintre care unul cu grave probleme de sănătate. În 30 septembrie, casa familiei Sav a fost mistuită complet de un incendiu. Locuința se afla într-o zonă greu accesibilă, iar pompierii au fost nevoiți să parcurgă pe jos ultimii kilometri. Au descoperit sub materialele arse rămăşiţele carbonizate ale unui bărbat. În tragedie și-a pierdut viața Adam Sav, în vârstă de 47 de ani. Ceilalți doi frați ai săi care locuiau acolo, Ion (50 de ani) și Roman (45 de ani) au scăpat cu viață, nefiind acasă, dar acum, în prag de iarnă, au rămas pe drumuri. Roman are un handicap grav, vizual și locomotor, iar Adam, bărbatul care și-a găsit sfârșitul în incendiu, era angajat ca asistent personal al său. Veniturile lor însumate nu depășeau 1.300 de lei pe lună, susțin reprezentanții Primăriei Boșorod. Roman a rămas în grija fratelui său mai mare, iar de trei săptămâni sunt nevoiți să doarmă la vecini.
Localnicii au inițiat o campanie umanitară pentru a le oferi celor doi frați un adăpost. „Facem apel la solidaritatea dumneavoastră, pentru a ne ajuta să construim un adăpost pentru cei doi frați supraviețuitori, dintre care unul este grav bolnav. O căsuță cu o cameră, o bucătărie și o baie, cu o suprafață totală de maxim 50 mp, în care să-și poată continua viața. Sperăm să strângem 50.000 de lei care să ne permită să cumpărăm materiale și să achităm manopera pentru construirea acestei case. Orice sumă, cât de mică, e de ajutor”, a informat Fundația Dacica. Donațiile se pot face în numerar la Primăria Boșorod sau în contul Fundației Dacica, (IBAN: RO97 RNCB 0745 1106 5096 0001, C.I.F. 25795930), la BCR Sucursala Călan, pentru familia Sav. Cu sumele colectate se vor achiziționa materialele necesare construcției care vor fi donate beneficiarilor. Liliana Rujoiu, angajata Primăriei Boșorod, care se ocupă de strângerea fondurilor, a relatat că în urmă cu mai mulți ani, casa familiei Sav a mai fost mistuită de un incendiu. Și atunci oamenii din sat au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe cei trei frați.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni