APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită

Liniștea satului Cioclovina, din Munții Orăștiei, cu case încă luminate cu lămpi cu petrol, a fost tulburată în urmă cu trei săptămâni de o tragedie care a lăsat pe drumuri doi frați, dintre care unul cu grave probleme de sănătate. În 30 septembrie, casa familiei Sav a fost mistuită complet de un incendiu. Locuința se afla într-o zonă greu accesibilă, iar pompierii au fost nevoiți să parcurgă pe jos ultimii kilometri. Au descoperit sub materialele arse rămăşiţele carbonizate ale unui bărbat. În tragedie și-a pierdut viața Adam Sav, în vârstă de 47 de ani. Ceilalți doi frați ai săi care locuiau acolo, Ion (50 de ani) și Roman (45 de ani) au scăpat cu viață, nefiind acasă, dar acum, în prag de iarnă, au rămas pe drumuri. Roman are un handicap grav, vizual și locomotor, iar Adam, bărbatul care și-a găsit sfârșitul în incendiu, era angajat ca asistent personal al său. Veniturile lor însumate nu depășeau 1.300 de lei pe lună, susțin reprezentanții Primăriei Boșorod. Roman a rămas în grija fratelui său mai mare, iar de trei săptămâni sunt nevoiți să doarmă la vecini.
Localnicii au inițiat o campanie umanitară pentru a le oferi celor doi frați un adăpost. „Facem apel la solidaritatea dumneavoastră, pentru a ne ajuta să construim un adăpost pentru cei doi frați supraviețuitori, dintre care unul este grav bolnav. O căsuță cu o cameră, o bucătărie și o baie, cu o suprafață totală de maxim 50 mp, în care să-și poată continua viața. Sperăm să strângem 50.000 de lei care să ne permită să cumpărăm materiale și să achităm manopera pentru construirea acestei case. Orice sumă, cât de mică, e de ajutor”, a informat Fundația Dacica. Donațiile se pot face în numerar la Primăria Boșorod sau în contul Fundației Dacica, (IBAN: RO97 RNCB 0745 1106 5096 0001, C.I.F. 25795930), la BCR Sucursala Călan, pentru familia Sav. Cu sumele colectate se vor achiziționa materialele necesare construcției care vor fi donate beneficiarilor. Liliana Rujoiu, angajata Primăriei Boșorod, care se ocupă de strângerea fondurilor, a relatat că în urmă cu mai mulți ani, casa familiei Sav a mai fost mistuită de un incendiu. Și atunci oamenii din sat au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe cei trei frați.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Nemulțumiți lipsa investițiilor în infrastructura de distribuție a energiei electrice și de întârzierea avizelor         Patru suspecți de gripă în județul Hunedoara. Sunt sute de pneumonii!         PROIECT Peste 9 milioane de lei pentru modernizarea Casei de Cultură din Hunedoara         Bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Arbori tăiați ilegal         Paramedicii Salvital vor fi preluaţi de ISU Hunedoara prin lege anul acesta         Accident mortal produs de un tânăr din Hunedoara         Un braconier prins de jandarmi a aruncat căpriorul împușcat         500.000 de lei, în fiecare an, pentru idei care schimbă comunitatea!         Poliția Locală Deva – bilanțul activității pe anul 2018         Scandal pe postul de șef la Medicină Legală         Anuarul Sargeția va fi lansat la muzeu         Ajutor pentru Maria, femeia rămasă fără casa din pădure         NEGOCIERI/ Sindicatul ”Muntele” solicită bilete de odihnă și tratament pentru angajații CEH!         O tânără a fost răpită, iar iubitul său a fost bătut și tâlhărit         Ordin de protecție pentru un bărbat din Petroșani care a amenințat fiicele concubinei sale         Peste 150 de elevi au fost examinați medical, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC         Tragedie în satul Merișor         Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis