APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită

Liniștea satului Cioclovina, din Munții Orăștiei, cu case încă luminate cu lămpi cu petrol, a fost tulburată în urmă cu trei săptămâni de o tragedie care a lăsat pe drumuri doi frați, dintre care unul cu grave probleme de sănătate. În 30 septembrie, casa familiei Sav a fost mistuită complet de un incendiu. Locuința se afla într-o zonă greu accesibilă, iar pompierii au fost nevoiți să parcurgă pe jos ultimii kilometri. Au descoperit sub materialele arse rămăşiţele carbonizate ale unui bărbat. În tragedie și-a pierdut viața Adam Sav, în vârstă de 47 de ani. Ceilalți doi frați ai săi care locuiau acolo, Ion (50 de ani) și Roman (45 de ani) au scăpat cu viață, nefiind acasă, dar acum, în prag de iarnă, au rămas pe drumuri. Roman are un handicap grav, vizual și locomotor, iar Adam, bărbatul care și-a găsit sfârșitul în incendiu, era angajat ca asistent personal al său. Veniturile lor însumate nu depășeau 1.300 de lei pe lună, susțin reprezentanții Primăriei Boșorod. Roman a rămas în grija fratelui său mai mare, iar de trei săptămâni sunt nevoiți să doarmă la vecini.
Localnicii au inițiat o campanie umanitară pentru a le oferi celor doi frați un adăpost. „Facem apel la solidaritatea dumneavoastră, pentru a ne ajuta să construim un adăpost pentru cei doi frați supraviețuitori, dintre care unul este grav bolnav. O căsuță cu o cameră, o bucătărie și o baie, cu o suprafață totală de maxim 50 mp, în care să-și poată continua viața. Sperăm să strângem 50.000 de lei care să ne permită să cumpărăm materiale și să achităm manopera pentru construirea acestei case. Orice sumă, cât de mică, e de ajutor”, a informat Fundația Dacica. Donațiile se pot face în numerar la Primăria Boșorod sau în contul Fundației Dacica, (IBAN: RO97 RNCB 0745 1106 5096 0001, C.I.F. 25795930), la BCR Sucursala Călan, pentru familia Sav. Cu sumele colectate se vor achiziționa materialele necesare construcției care vor fi donate beneficiarilor. Liliana Rujoiu, angajata Primăriei Boșorod, care se ocupă de strângerea fondurilor, a relatat că în urmă cu mai mulți ani, casa familiei Sav a mai fost mistuită de un incendiu. Și atunci oamenii din sat au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe cei trei frați.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi         Corfu, insula dorită de toată Europa         Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei         Accident cu motocicleta furată de o tânără         Accident cumplit pe o trecere de pietoni din Hunedoara