Anchete deschise în cazul pacientei operate la piciorul greşit

MAIN spitalul-de-urgentaColegiul Medicilor din judeţul Hunedoara s-a autosesizat în cazul tinerei din municipiul Petroşani, care după ce s-a prezentat la spital cu piciorul stâng fracturat, medicul ortoped a operat-o la piciorul drept.

Colegiul Medicilor din judeţul Hunedoara anchetează împrejurările unui posibil caz de malpraxis, reclamat în Spitalul din Petroşani: cel al femeii de 36 de ani, care şi-a fracturat piciorul stâng, iar medicul în grija căruia a ajuns a operat-o la piciorul sănătos. Ulterior, medicul a explicat familiei pacientei că femeia ar fi avut un hematom la picior, care necesita o intervenţie medicală. Dan Căldărar a depus plângere la Poliţie împotriva spitalului, iar în urma scandalului iscat şi Colegiul Medicilor Hunedoara s-a autosesizat.

Anchetă în spital

„Vom solicita spitalului actele medicale necesare şi vor fi luate declaraţii atât pacientei, cât şi membrilor familiei ei, dar şi medicului sau medicilor implicaţi. Vom apela la un medic expert pentru expertiză şi apoi se vor lua măsurile care se impun”, a spus Mircea Artean, şeful Colegiului Medicilor Hunedoara, citat de Mediafax.

O anchetă are loc şi în cadrul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, iar poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penală, pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt în desfăşurare, iar până la concluziile lor, medicul ortoped beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități