Anchete deschise în cazul pacientei operate la piciorul greşit

MAIN spitalul-de-urgentaColegiul Medicilor din judeţul Hunedoara s-a autosesizat în cazul tinerei din municipiul Petroşani, care după ce s-a prezentat la spital cu piciorul stâng fracturat, medicul ortoped a operat-o la piciorul drept.

Colegiul Medicilor din judeţul Hunedoara anchetează împrejurările unui posibil caz de malpraxis, reclamat în Spitalul din Petroşani: cel al femeii de 36 de ani, care şi-a fracturat piciorul stâng, iar medicul în grija căruia a ajuns a operat-o la piciorul sănătos. Ulterior, medicul a explicat familiei pacientei că femeia ar fi avut un hematom la picior, care necesita o intervenţie medicală. Dan Căldărar a depus plângere la Poliţie împotriva spitalului, iar în urma scandalului iscat şi Colegiul Medicilor Hunedoara s-a autosesizat.

Anchetă în spital

„Vom solicita spitalului actele medicale necesare şi vor fi luate declaraţii atât pacientei, cât şi membrilor familiei ei, dar şi medicului sau medicilor implicaţi. Vom apela la un medic expert pentru expertiză şi apoi se vor lua măsurile care se impun”, a spus Mircea Artean, şeful Colegiului Medicilor Hunedoara, citat de Mediafax.

O anchetă are loc şi în cadrul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, iar poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penală, pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt în desfăşurare, iar până la concluziile lor, medicul ortoped beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 2 =

ACTUALITATE
Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită