Anchete deschise în cazul pacientei operate la piciorul greşit

MAIN spitalul-de-urgentaColegiul Medicilor din judeţul Hunedoara s-a autosesizat în cazul tinerei din municipiul Petroşani, care după ce s-a prezentat la spital cu piciorul stâng fracturat, medicul ortoped a operat-o la piciorul drept.

Colegiul Medicilor din judeţul Hunedoara anchetează împrejurările unui posibil caz de malpraxis, reclamat în Spitalul din Petroşani: cel al femeii de 36 de ani, care şi-a fracturat piciorul stâng, iar medicul în grija căruia a ajuns a operat-o la piciorul sănătos. Ulterior, medicul a explicat familiei pacientei că femeia ar fi avut un hematom la picior, care necesita o intervenţie medicală. Dan Căldărar a depus plângere la Poliţie împotriva spitalului, iar în urma scandalului iscat şi Colegiul Medicilor Hunedoara s-a autosesizat.

Anchetă în spital

„Vom solicita spitalului actele medicale necesare şi vor fi luate declaraţii atât pacientei, cât şi membrilor familiei ei, dar şi medicului sau medicilor implicaţi. Vom apela la un medic expert pentru expertiză şi apoi se vor lua măsurile care se impun”, a spus Mircea Artean, şeful Colegiului Medicilor Hunedoara, citat de Mediafax.

O anchetă are loc şi în cadrul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, iar poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penală, pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt în desfăşurare, iar până la concluziile lor, medicul ortoped beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”