Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva

Sute de muncitori lucrează aproape zilnic la excavarea versantului de la marginea satului Șoimuș, pentru a face loc unui sector de doi kilometri din Autostrada Lugoj – Deva. Lucrările, derulate pe Lotul IV al viitoarei autostrăzi din vestul țării, au acumulat o mulțime de probleme.

Cea mai recentă dintre ele, vizibilă în mai multe filmări aeriene, este o alunecare de teren produsă zilele trecute, pe o porțiune în care sunt folosite utilaje la excavarea versantului, la construcţia sectorului de autostradă suspendat pe piloni şi la realizarea zidului de sprijin. O filmare publicată de Ziarul Unirea arată cum s-a prăvălit o porțiune din „Dealul Liliecilor”, numit astfel după grota cu lilieci care a întârziat proiectul timp de peste un an. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au susținut că alunecarea de teren este de mici dimensiuni și situația va fi rezolvată în termen. Până la finalul acestui an, lucrările la Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi realizate, potrivit estimărilor recente ale ministrului Transporturilor, Lucian Șova. Reprezentanții asociațiilor neguvernamentale care monitorizează proiectele mari de infrastructură susțin, însă, că abia în vara anului viitor, Lotul IV, de circa 22 de kilometri, va putea fi inaugurat. În prezent, aproape 400 sute de muncitori și utilaje sunt mobilizați pe șantier, pe Dealul Liliecilor având loc cele mai complexe lucrări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi         Corfu, insula dorită de toată Europa         Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei         Accident cu motocicleta furată de o tânără         Accident cumplit pe o trecere de pietoni din Hunedoara