Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva

Sute de muncitori lucrează aproape zilnic la excavarea versantului de la marginea satului Șoimuș, pentru a face loc unui sector de doi kilometri din Autostrada Lugoj – Deva. Lucrările, derulate pe Lotul IV al viitoarei autostrăzi din vestul țării, au acumulat o mulțime de probleme.

Cea mai recentă dintre ele, vizibilă în mai multe filmări aeriene, este o alunecare de teren produsă zilele trecute, pe o porțiune în care sunt folosite utilaje la excavarea versantului, la construcţia sectorului de autostradă suspendat pe piloni şi la realizarea zidului de sprijin. O filmare publicată de Ziarul Unirea arată cum s-a prăvălit o porțiune din „Dealul Liliecilor”, numit astfel după grota cu lilieci care a întârziat proiectul timp de peste un an. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au susținut că alunecarea de teren este de mici dimensiuni și situația va fi rezolvată în termen. Până la finalul acestui an, lucrările la Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi realizate, potrivit estimărilor recente ale ministrului Transporturilor, Lucian Șova. Reprezentanții asociațiilor neguvernamentale care monitorizează proiectele mari de infrastructură susțin, însă, că abia în vara anului viitor, Lotul IV, de circa 22 de kilometri, va putea fi inaugurat. În prezent, aproape 400 sute de muncitori și utilaje sunt mobilizați pe șantier, pe Dealul Liliecilor având loc cele mai complexe lucrări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului         Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni