Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva

Sute de muncitori lucrează aproape zilnic la excavarea versantului de la marginea satului Șoimuș, pentru a face loc unui sector de doi kilometri din Autostrada Lugoj – Deva. Lucrările, derulate pe Lotul IV al viitoarei autostrăzi din vestul țării, au acumulat o mulțime de probleme.

Cea mai recentă dintre ele, vizibilă în mai multe filmări aeriene, este o alunecare de teren produsă zilele trecute, pe o porțiune în care sunt folosite utilaje la excavarea versantului, la construcţia sectorului de autostradă suspendat pe piloni şi la realizarea zidului de sprijin. O filmare publicată de Ziarul Unirea arată cum s-a prăvălit o porțiune din „Dealul Liliecilor”, numit astfel după grota cu lilieci care a întârziat proiectul timp de peste un an. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au susținut că alunecarea de teren este de mici dimensiuni și situația va fi rezolvată în termen. Până la finalul acestui an, lucrările la Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi realizate, potrivit estimărilor recente ale ministrului Transporturilor, Lucian Șova. Reprezentanții asociațiilor neguvernamentale care monitorizează proiectele mari de infrastructură susțin, însă, că abia în vara anului viitor, Lotul IV, de circa 22 de kilometri, va putea fi inaugurat. În prezent, aproape 400 sute de muncitori și utilaje sunt mobilizați pe șantier, pe Dealul Liliecilor având loc cele mai complexe lucrări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Nemulțumiți lipsa investițiilor în infrastructura de distribuție a energiei electrice și de întârzierea avizelor         Patru suspecți de gripă în județul Hunedoara. Sunt sute de pneumonii!         PROIECT Peste 9 milioane de lei pentru modernizarea Casei de Cultură din Hunedoara         Bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Arbori tăiați ilegal         Paramedicii Salvital vor fi preluaţi de ISU Hunedoara prin lege anul acesta         Accident mortal produs de un tânăr din Hunedoara         Un braconier prins de jandarmi a aruncat căpriorul împușcat         500.000 de lei, în fiecare an, pentru idei care schimbă comunitatea!         Poliția Locală Deva – bilanțul activității pe anul 2018         Scandal pe postul de șef la Medicină Legală         Anuarul Sargeția va fi lansat la muzeu         Ajutor pentru Maria, femeia rămasă fără casa din pădure         NEGOCIERI/ Sindicatul ”Muntele” solicită bilete de odihnă și tratament pentru angajații CEH!         O tânără a fost răpită, iar iubitul său a fost bătut și tâlhărit         Ordin de protecție pentru un bărbat din Petroșani care a amenințat fiicele concubinei sale         Peste 150 de elevi au fost examinați medical, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC         Tragedie în satul Merișor         Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis