Aleargă spre Varpalota

În frunte cu renumitul parapantist Toma Coconea, opt maratonişti amatori din Petroşani au plecat în alergare, spre Varpalota.

2013-10-15 08.31.50Startul a fost dat din faţa Primăriei Municipiului Petroşani, de unde maratoniştii au plecat către Varpalota, purtând steagul Petroşaniului pe care l-au preluat de la municipalitate. Gestul este, de fapt, unul simbolic, ca răspuns la cursa din această vară când alergătorii maghiari au venit la Petroşani.  „Acest marş presupune întoarcerea vizitei pe care ne-au făcut-o cei din oraşul înfrăţit Varpalota, când  şi ei au venit în alergare de acolo. E un răspuns al primăriei Petroşani şi al unicipalităţii. În mod sigur, de la semimaratonul de acolo ne întoarcem cu medalii. Vom fi podium cel puţin doi dintre noi”, a declarat Emil Iuga, organizatorul maratonului. Participanţii la acest maraton de 600 de km spun că fiecare va alerga atât cât poate.  „Reprezentăm Petroşaniul şi Asociaţia San Montan şi sperăm să facem cât putem. Unii merg o zi, alţii cât pot. Cei care ajung, rămân la semimaraton, iar cei care nu ajung se întorc acasă”, a explicat Marius Budai, unul dintre maratonişti.  Delegaţia este condusă de celebrul parapantist Toma Coconea, cel care s-a remarcat la nivel internaţional la competiţia exclusivistă Red Bull X Alps: Toma Coconea spune că distanţa pe care trebuie să o parcurgă o consideră un antrenament pentru cursele ce vor urma. „Cu mai multă încredere, cu un antrement în plus şi voi veni mai în formă.  Exact peste o lună o să am „No finish line” la Monaco, tot o alergare de anduranţă de 7 zile şi 7 nopţi, vreau chiar să bat un record mondial şi e numai bine ca înainte cu o lună să am un atrenament aşa mai amplu”, a declarat Coconea.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj