Aleargă spre Varpalota

În frunte cu renumitul parapantist Toma Coconea, opt maratonişti amatori din Petroşani au plecat în alergare, spre Varpalota.

2013-10-15 08.31.50Startul a fost dat din faţa Primăriei Municipiului Petroşani, de unde maratoniştii au plecat către Varpalota, purtând steagul Petroşaniului pe care l-au preluat de la municipalitate. Gestul este, de fapt, unul simbolic, ca răspuns la cursa din această vară când alergătorii maghiari au venit la Petroşani.  „Acest marş presupune întoarcerea vizitei pe care ne-au făcut-o cei din oraşul înfrăţit Varpalota, când  şi ei au venit în alergare de acolo. E un răspuns al primăriei Petroşani şi al unicipalităţii. În mod sigur, de la semimaratonul de acolo ne întoarcem cu medalii. Vom fi podium cel puţin doi dintre noi”, a declarat Emil Iuga, organizatorul maratonului. Participanţii la acest maraton de 600 de km spun că fiecare va alerga atât cât poate.  „Reprezentăm Petroşaniul şi Asociaţia San Montan şi sperăm să facem cât putem. Unii merg o zi, alţii cât pot. Cei care ajung, rămân la semimaraton, iar cei care nu ajung se întorc acasă”, a explicat Marius Budai, unul dintre maratonişti.  Delegaţia este condusă de celebrul parapantist Toma Coconea, cel care s-a remarcat la nivel internaţional la competiţia exclusivistă Red Bull X Alps: Toma Coconea spune că distanţa pe care trebuie să o parcurgă o consideră un antrenament pentru cursele ce vor urma. „Cu mai multă încredere, cu un antrement în plus şi voi veni mai în formă.  Exact peste o lună o să am „No finish line” la Monaco, tot o alergare de anduranţă de 7 zile şi 7 nopţi, vreau chiar să bat un record mondial şi e numai bine ca înainte cu o lună să am un atrenament aşa mai amplu”, a declarat Coconea.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + unu =

ACTUALITATE
Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea