Aleargă spre Varpalota

În frunte cu renumitul parapantist Toma Coconea, opt maratonişti amatori din Petroşani au plecat în alergare, spre Varpalota.

2013-10-15 08.31.50Startul a fost dat din faţa Primăriei Municipiului Petroşani, de unde maratoniştii au plecat către Varpalota, purtând steagul Petroşaniului pe care l-au preluat de la municipalitate. Gestul este, de fapt, unul simbolic, ca răspuns la cursa din această vară când alergătorii maghiari au venit la Petroşani.  „Acest marş presupune întoarcerea vizitei pe care ne-au făcut-o cei din oraşul înfrăţit Varpalota, când  şi ei au venit în alergare de acolo. E un răspuns al primăriei Petroşani şi al unicipalităţii. În mod sigur, de la semimaratonul de acolo ne întoarcem cu medalii. Vom fi podium cel puţin doi dintre noi”, a declarat Emil Iuga, organizatorul maratonului. Participanţii la acest maraton de 600 de km spun că fiecare va alerga atât cât poate.  „Reprezentăm Petroşaniul şi Asociaţia San Montan şi sperăm să facem cât putem. Unii merg o zi, alţii cât pot. Cei care ajung, rămân la semimaraton, iar cei care nu ajung se întorc acasă”, a explicat Marius Budai, unul dintre maratonişti.  Delegaţia este condusă de celebrul parapantist Toma Coconea, cel care s-a remarcat la nivel internaţional la competiţia exclusivistă Red Bull X Alps: Toma Coconea spune că distanţa pe care trebuie să o parcurgă o consideră un antrenament pentru cursele ce vor urma. „Cu mai multă încredere, cu un antrement în plus şi voi veni mai în formă.  Exact peste o lună o să am „No finish line” la Monaco, tot o alergare de anduranţă de 7 zile şi 7 nopţi, vreau chiar să bat un record mondial şi e numai bine ca înainte cu o lună să am un atrenament aşa mai amplu”, a declarat Coconea.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită         Elevii de la școlile din Deva au ales Poliția Locală de ,,Ziua meseriilor”         Sărbătoare la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara         Fântâna muzicală din centrul Devei – în pregătire pentru conservare         Simpozion științific la Muzeul din Deva         Deva24 are peste 1000 de utilizatori         Accident rutier în Bănița         Hunedorean prins după o tâlhărie comisă în Franța         Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Hunedoara         Petiție pentru eliberarea ursului Baloo, aflat de aproape 20 de ani în stațiunea Straja         Recordul de turiști la Ulpia Traiana Sarmizegetusa: mulți încă o confundă cu Sarmizegetusa Regia         Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva         Hotărâre. Drumuri județene închise pe perioada iernii         Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă