Afaceristul strivit de mașina activiștilor de mediu, în scandalul de pe Râul Alb, acuză tergiversarea anchetei

Magistraţii au admis o nouă contestaţie faţă de durata cercetării judecătoreşti, depusă de Mihalache Bocea, afaceristul care în 2015 a fost strivit cu maşina de activiştii de mediu în timpul unui scandal izbucnit la poalele Retezatului.

Astfel, vineri, Tribunalul Hunedoara a stabilit drept termen pentru finalizarea judecării cauzei la data de 30 noiembrie 2018.

„Contestatoarea persoană vătămată nu poate formula o nouă contestaţie mai devreme de data de 10 decebmrie 2018. Prezenta încheiere se va comunica persoanei vătămate contestatoare Bocea Mihalache şi se va transmite spre informare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, dar şi intimaţilor Andrioni Alin Constantin, Lascu Cornel, Antal Andrei Petrişor şi Păun Gabriel”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Şi în septembrie 2017, Tribunalul Hunedoara a admis o contestaţie privind durata procesului, formulată de Mihalache Bocea, şi a stabilit un termen de opt luni pentru finalizarea urmăririi penale, în dosarul de vătămare corporală din culpă.

Ancheta procurorilor vizează împrejurările care au dus la accidentarea extrem de gravă suferită de afaceristul din Hunedoara în primăvara anului 2015. Duminică, 24 mai 2015, Bocea Mihalache a fost călcat cu o maşină de teren condusă de Alin Andrioni, un bărbat din Haţeg care însoţea un grup de activişti de mediu venit să documentezece se petrece la locul unde urma să fei construită o microhidrocentrală. La scurt timp după sosirea grupului de ecologişti în zona Coroieşti – Râul Alb, a sosit şi Bocea Mihalache, însoţit de alţi cinci bărbaţi. Scandalul s-a iscat instantaneu. Poliţia s-a deplasat la faţa locului şi a aplanat incidentele dintre ecologişti şi apropiaţii investitorului.
„Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Haţeg, s-a deplasat, împreună cu alte patru persoane (reprezentanţi ai unui O.N.G. de mediu) pe raza satului Coroeşti, cu intenţia de a se documenta cu privire la construirea unei micro-hidrocentrale. Între grupul din care făceau parte reprezentanţii O.N.G.-ului şi alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societăţii comerciale din Deva care intenţionează să construiască micro-hidrocentrala (care, la rândul său era însoţit de mai multe persoane) a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul în vârstă de 48 de ani cât şi un activist de mediu au suferit vătămări corporale, fiind transportaţi la Spitalul Orăşenesc Haţeg, pentru acordarea de îngrijiri medicale, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Bocea Mihalache a fost prins sub platforma maşinii de teren cu care activştii s-au deplasat în zonă şi a fost târât mai mulţi metri. Şoferul şi-a continuat drumul, în timp ce era atacat cu pietre, lăsând victima în stare gravă, cu fractură de coloană cervicală. Doar o intervenţie într-o clinică din Viena i-a salvat viaţa omului de afaceri din Deva, care a rămas, însă, cu sănătatea grav afectată.
Lucrările de amenajare hidroenergetică a Râului Alb, din Retezat, au demarat în 2015 şi au dat naştere unor controverse. Au primit avize de mediu, însă ulterior au fost oprite din motive de legalitate, în urma plângerilro asociaţiilor de protecţie a mediului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local