Afaceristul strivit de mașina activiștilor de mediu, în scandalul de pe Râul Alb, acuză tergiversarea anchetei

Magistraţii au admis o nouă contestaţie faţă de durata cercetării judecătoreşti, depusă de Mihalache Bocea, afaceristul care în 2015 a fost strivit cu maşina de activiştii de mediu în timpul unui scandal izbucnit la poalele Retezatului.

Astfel, vineri, Tribunalul Hunedoara a stabilit drept termen pentru finalizarea judecării cauzei la data de 30 noiembrie 2018.

„Contestatoarea persoană vătămată nu poate formula o nouă contestaţie mai devreme de data de 10 decebmrie 2018. Prezenta încheiere se va comunica persoanei vătămate contestatoare Bocea Mihalache şi se va transmite spre informare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, dar şi intimaţilor Andrioni Alin Constantin, Lascu Cornel, Antal Andrei Petrişor şi Păun Gabriel”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Şi în septembrie 2017, Tribunalul Hunedoara a admis o contestaţie privind durata procesului, formulată de Mihalache Bocea, şi a stabilit un termen de opt luni pentru finalizarea urmăririi penale, în dosarul de vătămare corporală din culpă.

Ancheta procurorilor vizează împrejurările care au dus la accidentarea extrem de gravă suferită de afaceristul din Hunedoara în primăvara anului 2015. Duminică, 24 mai 2015, Bocea Mihalache a fost călcat cu o maşină de teren condusă de Alin Andrioni, un bărbat din Haţeg care însoţea un grup de activişti de mediu venit să documentezece se petrece la locul unde urma să fei construită o microhidrocentrală. La scurt timp după sosirea grupului de ecologişti în zona Coroieşti – Râul Alb, a sosit şi Bocea Mihalache, însoţit de alţi cinci bărbaţi. Scandalul s-a iscat instantaneu. Poliţia s-a deplasat la faţa locului şi a aplanat incidentele dintre ecologişti şi apropiaţii investitorului.
„Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Haţeg, s-a deplasat, împreună cu alte patru persoane (reprezentanţi ai unui O.N.G. de mediu) pe raza satului Coroeşti, cu intenţia de a se documenta cu privire la construirea unei micro-hidrocentrale. Între grupul din care făceau parte reprezentanţii O.N.G.-ului şi alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societăţii comerciale din Deva care intenţionează să construiască micro-hidrocentrala (care, la rândul său era însoţit de mai multe persoane) a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul în vârstă de 48 de ani cât şi un activist de mediu au suferit vătămări corporale, fiind transportaţi la Spitalul Orăşenesc Haţeg, pentru acordarea de îngrijiri medicale, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Bocea Mihalache a fost prins sub platforma maşinii de teren cu care activştii s-au deplasat în zonă şi a fost târât mai mulţi metri. Şoferul şi-a continuat drumul, în timp ce era atacat cu pietre, lăsând victima în stare gravă, cu fractură de coloană cervicală. Doar o intervenţie într-o clinică din Viena i-a salvat viaţa omului de afaceri din Deva, care a rămas, însă, cu sănătatea grav afectată.
Lucrările de amenajare hidroenergetică a Râului Alb, din Retezat, au demarat în 2015 şi au dat naştere unor controverse. Au primit avize de mediu, însă ulterior au fost oprite din motive de legalitate, în urma plângerilro asociaţiilor de protecţie a mediului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”