ACHIZIŢII. Două trenuri cu huilă din import se îndreaptă spre Mintia

Două trenuri încărcate cu huilă din import se îndreaptă spre Termocentrala Mintia, cea care funcţionează pe bază de combustibil cumpărat de Complexul Energetic Hunedoara din sursă externă. Paroşeniul, în schimb, funcţionează cu huila extrasă de la minele din Valea Jiului, vreo 2.500 de tone pe zi.

La sfârşitul săptămânii trecute, Termocentralele Mintia şi Paroşeni nu au funcţionat. Sindicaliştii din zona energiei, de la Mintia, au pus acest lucru pe seama lipsei de huilă necesară în procesul tehnologic. O criză a  cărbunelui, aspect cu care până acum compania energetică hunedoreană nu s-a confruntat.

Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara spune însă că lucrurile nu stau aşa şi că există huilă. De import, nu autohtonă, de Valea Jiului. – Amanunte in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ACHIZIŢII. Două trenuri cu huilă din import se îndreaptă spre Mintia

  1. Frig nene, frig !

    2 trenuri inseamna carbune pentru functionarea unui corp de cazan (jumate de grup energetic) timp de 4 zile. Adica ZERO !
    La iarna devenii sa-si cumpere haine groase ca va fi distractie mare.
    Samuel Dioane … face politica si atat.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești