ACHIZIŢII. Două trenuri cu huilă din import se îndreaptă spre Mintia

Două trenuri încărcate cu huilă din import se îndreaptă spre Termocentrala Mintia, cea care funcţionează pe bază de combustibil cumpărat de Complexul Energetic Hunedoara din sursă externă. Paroşeniul, în schimb, funcţionează cu huila extrasă de la minele din Valea Jiului, vreo 2.500 de tone pe zi.

La sfârşitul săptămânii trecute, Termocentralele Mintia şi Paroşeni nu au funcţionat. Sindicaliştii din zona energiei, de la Mintia, au pus acest lucru pe seama lipsei de huilă necesară în procesul tehnologic. O criză a  cărbunelui, aspect cu care până acum compania energetică hunedoreană nu s-a confruntat.

Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara spune însă că lucrurile nu stau aşa şi că există huilă. De import, nu autohtonă, de Valea Jiului. – Amanunte in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ACHIZIŢII. Două trenuri cu huilă din import se îndreaptă spre Mintia

  1. Frig nene, frig !

    2 trenuri inseamna carbune pentru functionarea unui corp de cazan (jumate de grup energetic) timp de 4 zile. Adica ZERO !
    La iarna devenii sa-si cumpere haine groase ca va fi distractie mare.
    Samuel Dioane … face politica si atat.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soluții de securitate wireless pentru mașina si garajul tău         Au furat oile         Tânăr arestat pentru spargeri         Unde se vând brazi pe domeniul public         Acoperișul Halei din Piața Centrală Petroșani, afectat de ninsor         Alături de prieteni dragi: românii din Ungaria         S-a deschis patinoarul din Hunedoara!         Acoperiș prăbușit la Aninoasa. O femeie a trecut printr-un pericol de moarte!         Accident rutier grav pe șoseaua Deva – Brad. Unde a condus „vitejia” la volan         Comunicat de presă. Carmen Hărău: “Să ne cunoaștem eroii!”         Trafic feroviar întrerupt pe Defileul Jiului         Traficul rutier a fost închis pe Defileul Jiului         Măsuri de criză luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Petroșani         Turnicheții de la Castelul Corvinilor au fost mutați         Școli închise de vremea rea         Trenuri blocate din cauza copacilor căzuți pe liniile ferate         „Iarna nu-i ca vara”: Se circulă extrem de greu pe drumurile județene         Codul portocaliu de ninsori creează probleme pe drumurile din Hunedoara         Alertă în Hunedoara: Cod portocaliu de vreme rea         Mii de daruri au fost donate de hunedoreni pentru copiii și vârstnicii sărmani