A secat complet Lacul Săulești

Lacul Săulești, populat în trecut cu crap, ştiucă, biban şi chiar somn, se întindea pe aproape cinci hectare, între Drumului Naţional 7 şi calea ferată Deva – Hunedoara şi era o destinaţie favorită a pescarilor, dar şi un habitat pentru numeroase păsări şi animale sălbatice. A secat treptat în ultimii ani până când s-a transformat într-un adevărat deşert de mâl uscat şi crăpat, înconjurat de stuf şi papură.

Asanarea s-a produs o dată cu scăderea debitului izvoarelor care îl alimentau. O posibilă explicaţie este şi scăderea pânzei freatice din zona aflată în apropierea malurilor Mureşului.

Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, susţine că s-a încercat la un moment dat, fără succes, dirijarea altor izvoare către întinderea de apă. Acum nu se ştie dacă, în viitor, zona va mai fi inundată de apă.

Suprafaţa bălţii de la Săuleşti s-a diminuat nu doar din cauze naturale, dar şi pentru că o parte din terenul ei a fost ocupată de şantierul noii magistrale feroviare de mare viteză, tronsonul Gurasada – Simeria, pe care trenurile vor circula cu până la 160 de kilometri pe oră.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primele cete de colindători au sosit la Episcopia Devei și Hunedoarei         Aproape 400 de pomi de Crăciun scoși la vânzare de Direcția Silvică         Șofer pericol public reținut de polițiști         Amendat pentru poluarea Crișului         Amendați pentru pescuit ilegal         Când vor fi finalizate artezienele de peste un milion de euro din Hunedoara         Tânăr din Hunedoara premiat în Marea Britanie pentru serviciile oferite nevoiașilor         Tragedie în Vulcan         Constructorul drumului spre Parâng a cerut sistarea lucrărilor pe perioada iernii. CJ Hunedoara a refuzat cererea         Mașină în flăcări după un accident pe autostradă         Dispecerat unic pentru drumurile județene         Eugenia Crainic își va lansa și la Deva romanul „Studenta criminală”         Un mare actor, Radu Beligan         A fugit cu banii furați dintr-un magazin         Adolescenți reținuți de Poliție pentru furturi de mașini         Depozit de haine second-hand spart de hoți         Hoț de telefoane prins în Petroșani         Grupare de hoți prinsă de polițiști         Autospeciala pompierilor împotmolită pe drumul comunal. Cum se scuză primarul         S-au împlinit 122 de ani de la inaugurarea gării din Brad