A secat complet Lacul Săulești

Lacul Săulești, populat în trecut cu crap, ştiucă, biban şi chiar somn, se întindea pe aproape cinci hectare, între Drumului Naţional 7 şi calea ferată Deva – Hunedoara şi era o destinaţie favorită a pescarilor, dar şi un habitat pentru numeroase păsări şi animale sălbatice. A secat treptat în ultimii ani până când s-a transformat într-un adevărat deşert de mâl uscat şi crăpat, înconjurat de stuf şi papură.

Asanarea s-a produs o dată cu scăderea debitului izvoarelor care îl alimentau. O posibilă explicaţie este şi scăderea pânzei freatice din zona aflată în apropierea malurilor Mureşului.

Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, susţine că s-a încercat la un moment dat, fără succes, dirijarea altor izvoare către întinderea de apă. Acum nu se ştie dacă, în viitor, zona va mai fi inundată de apă.

Suprafaţa bălţii de la Săuleşti s-a diminuat nu doar din cauze naturale, dar şi pentru că o parte din terenul ei a fost ocupată de şantierul noii magistrale feroviare de mare viteză, tronsonul Gurasada – Simeria, pe care trenurile vor circula cu până la 160 de kilometri pe oră.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Costel Avram și-a cerut scuze pentru modul în care s-a purtat cu o jurnalistă         Au revenit la muncă pavatorii pe Bulevardul Corvin         Tragedie pe calea ferată Simeria – Petroșani         Sfârșit de săptămână aglomerat la Sarmizegetusa Regia, în ciuda restricțiilor de circulație         Spectacol la Teatrul de Artă Deva: „Audiția.ro”         Ziua Poliției Române, celebrată în județul Hunedoara         Echipa RobotX din Hunedoara va reprezenta România la Campionatul mondial de Robotică         EUROPARLAMENTARE. Iuliu Winkler, Medalia de Aur a Societății pentru Încurajarea Progresului din Paris         ZIUA MONDIALĂ A APEI. Apa Prod, lecţii deschide despre rostul apei în trei municipii din judeţ         Invazie de pelerini la Mănăstirea Prislop: mii de oameni s-au rugat la mormântul lui Arsenie Boca         Fântâna arteziană din Piaţa Victoriei va fi repusă în funcţiune         Accident mortal pe șoseaua Hațeg – Petroșani         Gest golănesc făcut de Costel Avram: a îmbrâncit o jurnalistă care a venit să îi pună întrebări         Răzvan Mareş și alţi patru au furat prezenţa unor copii la Madrid, la un eveniment unic în viaţa tinerilor sportivi         Și eu… România în primul rând!         Un fiu al pădurenilor         Chinez prins muncind la negru în Hunedoara         Intrare gratuită la Sarmizegetusa Regia         Ce se întâmplă cu proiectul de 20 de milioane de euro, pentru transportul ecologic din Valea Jiului         Drum de cinci kilometri din Ținutul Pădurenilor modernizat cu fonduri de la Consiliul Județean