Cum şi-a aranjat senatorul Vochiţoiu apropiaţii în posturi cheie

Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu a ajuns în Parlament după alegerile din 2012, pe listele PPDD şi prin redistribuire. Dovedeşte că are o inimă largă şi nu este deloc egosit când vine vorba despre apropiaţii lui, pe care a reuşit să-i „aranjeze” în diverse posturi cheie din Bucureşti, să nu se plictisească singur, probabil.

 

Vorbim despre foşti consilieri de-ai lui sau chiar cu diverse grade de rudenie, care au lucrat cot lacot cu el în camapnia din 2012 şi meritau din plin răsplătiţi. Aşa că pentru ei s-au găsit, în Capitală şi plătiţi din bani publici, tot felul de posturi de consilieri sau chiar secretar de stat în diverse ministere, lucru care a stârnit rumoare. A nu se înţelege, în nici un caz, că cineva le contestă capacităţile intelectuale ori abilităţile profesionale, este vorba strict de modul în care au urcat în ierarhia profesională. De departe cea mai bună mutare este a lui Gabriel Lungu, care acum este secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstince. De profesie jurist, Gabriel Lungu este de ani de zile prezent în administraţia publică. A fost mai întâi consilier juridic la Oficiul Prefectural de la Petroşani, iar ulterior a devenit consilier personal al primarului municipiului Lupeni şi city manager al acestui municipiu. După ce edilul din Lupeni a desfiinţat postul pe care îl deţinea, Lungu a devenit consilier al senatorului UNPR Haralambie Vochiţoiu, mai întâi la Biroul Parlamentar – Camera Deputaţilor şi ulterior consilier la Biroul Parlamentar Senatorial de Valea Jiului.

La începutul lunii decembrie 2014, Gabriel Lungu, a fost validat de plenul Senatului, ca membru supleant în Consiliul Naţional de Integritate, cu un mandat de 4 ani.  Numirea lui în această funcţie s-a făcut la propunerea PSD, dar Gabriel Lungu a fost recomandat chiar de şeful său politic. Relaţia cu Vochiţoiu a fost cu suişuri şi coborâşuri după ce numele lui Lungu a fost vehiculat într-un puternic scandal legat de sustragerea unei agende, pe vremea în care senatorul era şef al social – democraţilor din Petroşani, care conţinea date şi cifre posibil compromiţătoare despre diverse sume de bani plătite în diverse scopuri de membrii PSD. Lucrurile s-au rezolvat între timp, iar cei doi au devenit din nou apropiaţi, mai ales că despre Gabriel Lungu sespune că ştie să „jongleze” foarte bine cu legile.

 

De la director ştiinţific, la consilier în Ministerul Muncii

 

Şi cum orice secretar de stat trebuie să aibă cel puţin un consilier, imediat s-a găsit un loc pentru finul lui Haralambie Vochiţoiu, Daniel Stepan, despre care unii mai cârcotaşi spun că este văzut mai des prin Petroşani decât în Bucureşti. Daniel Stepan şi-a „câştigat” mai întâi un post în Consiliul Local Petroşani, unde a candidat în 2012, normal, pe listele PPDD, acolo unde era şi naşul Vochiţoiu la acea vreme. În data de 31 martie 2014, Biroul Naţional de Coordonare al PP-DD a hotărât să îl excludă pe Daniel Stepan din partid, pe motiv că ar fi prejudiciat imaginea acestei formaţiuni politice. Lui Stepan i s-a reproşat că a continuat să rămână extrem de apropiat, pe linie politică, de senatorul de Valea Jiului. A făcut şi el pasul „firesc” din defunctul PP-DD în barca UNPR, iar loialitatea i-a fost răsplătită. Până să ajungă consilier în Ministerul Muncii, Daniel Stepan a mai fost consilier al senatorului Vochioţoiu, directorul ştiinţific la Euro Jobs Petroşani (firmă apropiată parlamentarului din Valea Jiului), dar şi expert la Adminsitraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, după cumniotează chiar el în declaraţia de avere din iunie 2015.

Salt la Ministerul Energiei

Nici Iulian Offenberg nu se poate plânge că ar fi fost uitat. Născut în judeţul Gorj, Offenberg a absolvit Universitatea Petroșani, iar acum este consilier al ministrului Energiei, Andrei Gerea. Ce are acesta în comun cu Gabrie Lungu sau Daniel Stepan? Larândul său a fost consilier al senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochițoiu, dar a lucrast şi la „fabrica de închideri de mine”, cum mai este numit Conversmin Bucureşti, societate aflată în subordinea Guvernului În urmă cu câteva săptămâni a fost numit consilier al ministrului Energiei, iar acum numele său este vehiculat pentru preluarea scaunului de director general al Complexului Energetic Hunedoara după demisia lui Constantin Jujan.

Haralambie Vochiţoiu nu neagă că i-a susţinut pe cei numiţi anterior să ajungă în posturile în care se află acum, dar spune că este normal să facă lobby pentru cunoscuţi, că doar „nu pot să dau anunţ la mica publicitate”. „Una din marile greşeli făcute de cei din Valea Jiului şi de cei din presă sau, mai ales, de cei care îi plătesc pe ziarişti estefaptul că, ori de câte ori un om din Valea Jiului ajunge într-o funcţie de decizie, în loc să-l felicite pe respectivul şi să-i ceară sprijinul, să-l pună la muncă, se dă cu pietre. E normalsă-i sprijin pe cei pe care îi cunosc, nu pot să dau anunţ la mica publicitate să promovez pe cineva”, a declarat Haralambie Vochiţoiu. Nu neagă susţinerea, dar spune că nu este doar meritul lui pentru că acei oameni au ajuns în diverse posturi, despre care spune că ştie că „au capacitatea şi dorinţa de a face ceva pentru comunitate”. Vochiţoiu a mai precizat că, dacă nu ar fi avut în spate voturile a peste 14.000 de oameni nu ar fi avut nicio putere să îşi ducă apropiaţii la Bucureşti, pe tot felul de posturi.

 

Comentarii FB

comentarii
4 Răspunsuri la “Cum şi-a aranjat senatorul Vochiţoiu apropiaţii în posturi cheie

 1. POSTOLACHE CORNEL

  dl Senator va rog mult la iesirea din Petrila la dn 66 zona DARANESTI avem mare nevoie de un sens giratoriu MARE ,ACOLO SUNT MULTE ACCIDENTE RUTIERE acolo pot muri oameni nevinovati intr un accident mai grav
  VA ROG NU LASATI SA SE INTAMPLE O NENORCIRE !

  Răspuns
 2. Gore

  140 de mii de voturi? Omul e dement, a avut 12 mii de voturi, mai putin ca un primar. Diferenta dintre realitatea reala si realitatea pinochitoiului tine de patologic. Omul e nebun sadea. Ceilalti niste lichele sadea.

  Răspuns
  1. gutu

   GORE, ce dracu ai orbul gainilor sau nu ai fost platit suficient de nu citesti atent materialul. Hai dute!!!!

   Răspuns
   1. Pentru Gutu, cel fara de cratima...

    Gutule, se scrie “du-te “. Eu iti spun sa te duci dracului, si cu si fara cratima!!! Nu te mai intreb, se vede ca faci parte dintre prostanacii care l-au votat pe Senatorul Resturilor.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + 12 =

ACTUALITATE
Concedieri colective la minele din Valea Jiului         Bărbat lovit de trenul marfar         Tineri acuzați că au tâlhărit mai mulți elevi din Hunedoara au fost condamnați         Cum a fost recuperat tezaurul de podoabe dacice din argint, traficat pe piața neagră         Ziua Pământului, celebrată în Parcul Cetate         Credit de 80.000.000 de lei pentru reabilitarea rețelei stradale din Hunedoara         Chioșcuri de suveniruri date în chirie în curtea Castelului Corvinilor         Tu ce faci în Noaptea Lungă a Industriei?         Semnarea contractului de finanţare pentru proiectul “CONSTRUIRE ȘI DOTARE VILĂ TURISTICĂ, PENTRU EXTINDEREA ACTIVITĂȚII RAHEMA TUR SRL”         Cum a fost recuperată cea de-a 13-a brățară dacică         PULS ELECTORAL. Mircea Moloţ are cea mai mare priză la electoratul hunedorean, în sondajul făcut de PNL         Vechea platformă industrială trece prin mari transformări         Drumul dintre Lacul Gura Apelor și Poiana Pelegii va fi închis         Telecabina de la Cetatea Deva intră, miercuri, în revizie tehnică         Cum se fac de râs autoritățile județului: soluție „ingenioasă” pe șoseaua spre Mănăstirea Prislop         Medicii de la clinica Opticline Deva, la Congresul de Cataractă și Chirurgie Refractivă din SUA         Ambasadorul Republicii Kazahstan în România s-a aflat în vizită oficială la Deva         SLUJBĂ DE POMENIRE. Comemorare la 16 ani de la moartea rapsodului Drăgan Muntean         Soarta șoselei spre Parcul Național Retezat – cel mai periculos drum al Hunedoarei         SOARTA MOCĂNIȚEI. Drumul feeric care a luat locul celei mai vechi căi ferate a Hunedoarei