-0.8 C
Deva
vineri, aprilie 19, 2024

Luptă dificilă pentru reprezentativitate

Lupta pentru reprezentantivitate sindicală la nivelul Complexului Energetic Hunedoara se duce în instanţă, dar nici magistraţilor nu le este uşor să ia o decizie în acest sens.

Tribunal-DevaTribunalul Hunedoara a acordat un nou termen de judecată în dosarul ce vizează reprezentativitatea unui sindicat la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. La Judecătoria Petroşani, Sindicatul „Muntele”, dezvoltat pe scheletul Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, a obţinut reprezentativitatea încă din luna octombrie, însă decizia a fost atacată cu apel de Sindicatul Liber Independent „Electrocentrale” Deva Mintia. Iar în acest proces au mai intervenit, în nume propriu alte 6 sindicate din domeniul mineritului sau energiei. La dosar au fost depuse mai multe documente ce trebuie analizate temeinic şi abia apoi cauza poate merge mai departe, ori se va da verdictul. La termenul anterior, magistraţii au cerut oficialilor CEH  o situaţie a numărului total de salariaţi, în mod punctual, pentru fiecare divizie componentă, precum şi numărul de membri de sindicat.

Majoritatea întrunită de sindicatul „Muntele” a fost pusă în pericol după ce liderul minerilor de la Livezeni, Adrian Jurca, s-a retras din structura sindicală împreună cu vreo 300 de membri de sindicat, însă liderii de la „Muntele” susţin că au reuşit să atragă alţi angajaţi ai CEH aşa încât să-şi asigure reprezentativitatea la nivelul CEH.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/