100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei române în judeţul Hunedoara

Jandarmii hunedoreni au sărbătorit,,100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române în judeţul Hunedoara”.

Evenimentul a avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara – Amfiteatru ,,Spiru Haret”.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara,  colonelui dr. Robert-Iulian VÎȚĂ  a prezentat  istoria Jandarmeriei Române în județul Hunedoara.

Totodată, în cadrul evenimentului, au fost prezentate uniformele militare de  jandarmerie din perioada 1850-1918.

Cu această ocazie au fost premiate şi felicitate efectivele clasate pe primele locuri la ,,Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100 la Futsal ” și cele de la ,,Campionatul de Tir – Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100”.

De asemenea, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, plutonierului adjutant Albu Nelu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng i s-a înmânat Emblema de merit ,,Acțiuni umanitare – clasa a III – a”, pentru intervenții deosebite pe timpul participării la intervenții în situații de urgență în țară sau străinătate.

Am fost onoraţi să îl avem alături pe domnul sublocotenent în retragere Vasile CREŢU, veteran de război, în vârstă de 102 ani, precum şi pe veteranii unităţii, cărora inspectorul şef le-a oferit diplome ,,in honoris”.

În încheierea activităţii, cei 100 de elevi din cadrul Colegiului Naţional ,,Regina Maria” din Deva, prezenţi la eveniment, au avut ocazia să vizioneze filmul ,,Pentru eroi care ne-au lăsat o ţară”.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la acest moment de sărbătoare: domnul Dorel Ovidiu BRETEAN, subprefectul județului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu KISZELY, prefectul județului Hunedoara, oficialităţi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care există relaţii de colaborare sau cooperare.

IJJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Câți hunedoreni au votat la alegerile europarlamentare și la referendumul de duminică         Alegeri 26 mai 2019. HUNEDOARA, ORA 16: Euro-parlamentare – 32,11%, Referendum – 25,21%         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara         Sentință definitivă pentru Radu Horia Camil, acuzat de trafic de comori dacice. A fost achitat pentru a doua oară         Accident rutier grav pe șoseaua spre Mănăstirea Prislop         Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor