Traficant de mercur prins în Deva

politiePoliţiştii au organizat un flagrant în Deva, în urma căruia au reţinut un bărbat în vârstă de 53 de ani, care oferea ilegal spre vânzare şapte kilograme de mercur. Deveanul urma să primească suma de 5.000 de euro pentru substanţa toxică din recipient.  

„Suspectul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, în cauză dispunându-se măsura de a nu părăsi ţara. El va fi anchetat pentru operaţiuni fără drept cu substanţe toxice periculoase; iar dacă va fi găsit vinovat, riscă pedeapsa cu închisoarea între 3 şi 15 ani”, a recizat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Este al doilea caz de trafic de mercur depistat în acest an în municipiul Deva. Mercurul este folosit drept catalizator în extragerea aurului din minereul aurifer. Este o substanţă toxică, a cărei comercializare este interzisă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + 11 =

ACTUALITATE
Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită