Traficant de mercur prins în Deva

politiePoliţiştii au organizat un flagrant în Deva, în urma căruia au reţinut un bărbat în vârstă de 53 de ani, care oferea ilegal spre vânzare şapte kilograme de mercur. Deveanul urma să primească suma de 5.000 de euro pentru substanţa toxică din recipient.  

„Suspectul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, în cauză dispunându-se măsura de a nu părăsi ţara. El va fi anchetat pentru operaţiuni fără drept cu substanţe toxice periculoase; iar dacă va fi găsit vinovat, riscă pedeapsa cu închisoarea între 3 şi 15 ani”, a recizat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Este al doilea caz de trafic de mercur depistat în acest an în municipiul Deva. Mercurul este folosit drept catalizator în extragerea aurului din minereul aurifer. Este o substanţă toxică, a cărei comercializare este interzisă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa