Traficant de mercur prins în Deva

politiePoliţiştii au organizat un flagrant în Deva, în urma căruia au reţinut un bărbat în vârstă de 53 de ani, care oferea ilegal spre vânzare şapte kilograme de mercur. Deveanul urma să primească suma de 5.000 de euro pentru substanţa toxică din recipient.  

„Suspectul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, în cauză dispunându-se măsura de a nu părăsi ţara. El va fi anchetat pentru operaţiuni fără drept cu substanţe toxice periculoase; iar dacă va fi găsit vinovat, riscă pedeapsa cu închisoarea între 3 şi 15 ani”, a recizat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Este al doilea caz de trafic de mercur depistat în acest an în municipiul Deva. Mercurul este folosit drept catalizator în extragerea aurului din minereul aurifer. Este o substanţă toxică, a cărei comercializare este interzisă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD