Ministrul Sănătăţii cere anchetă în cazul femeii care a murit, după ce a fost lăsată să plece din spital

bunica-1

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut o anchetă în cazul bătrânei care a fost găsită moartă de frig, pe un câmp, după ce a fost lăsată să plece în pijamale şi papuci din Spitalul “Tractorul” din Braşov.

“Am cerut o anchetă în cazul acestei femei. Vom aştepta rezultatul anchetei. Vinovaţii trebuie să plătescă”, a declarat Bănicioiu, potrivit Mediafax.

Raportul preliminar al legiştilor arată că femeia a decedat din cauza hipotermiei. Cadavrul a fost găsit de un paznic al unei firme private, pe un câmp, în apropierea străzii Vasile Goldiş, dincolo de fosta uzină Rulmentul. Asupra femeii au fost găsite fişa de externare, cartea de identitate şi o bancnotă de 5 lei, potrivit purtătorului de cuvânt al ÎPJ Braşov, comisar-şef Liviu Naghi. Poliţiştii nu au stabilit până în prezent cu exactitate traseul pe care l-a parcurs bătrâna de la spital până în locul în care a fost găsită moartă, existând cel puţin două variante.

Comisia care a investigat tot ce s-a întâmplat cu pacienta în vârstă de 81 de ani a ajuns la o concluzie stupefiantă: doctorița care a trimis-o acasă pe bătrână NU este angajată a spitalului. În plus este reumatolog.

Situația absolut incredibilă a fost creață de medicul care era de gardă dar nu a putut să ajungă la muncă. Așa că și-a rugat o prietenă să îi țină locul. Cei din conducerea spitalului nu știau absolut nimic.

Practic tot lanțul slăbiciunilor din sistemului sanitar românesc la care se adaugă nepăsarea și nepricererea unor medici s-a pus în mișcare.
Ioana Caloian în vârstă de 83 de ani a ajuns la camera de gardă a spitalului județean Brașov cu un edem pulmonar acut la ora 23. Medicii de pe ambulanță au stabilizat-o. Bătrâna a petrecut următoarele ore la camera de gardă așteptând să fie consultată. Era însoțită de rude. La oră 6, adică după 6 ore, i se pune diagnosticul de insuficiență respiratorie și se decide internarea.

Este transferată la spitalul Tractorul. Rudele Ioanei pleacă acasă să îi aducă haine de schimb. În tot acest timp, medicul Grigore, care nu lucrează în această instituție sanitară și care are ca specializare reumatologia vede că pacienta se simte ceva mai bine. Bătrână profită de moment și cere externarea.

Culmea este că i se aprobă. Ioana Calioan pleacă în pijama și papuci pe stradă.

Autopsia a demonstrat că femeia a murit de frig. Rudele au făcut plângere la poliție iar procurorii au început o anchetă pentru omor din culpă.

“Părea că doarme, întinsă pe o parte în noroi. Capul și-l acoperise cu păturică cu care a plecat de acasă. Bluza de pijama era ușor ridicată și îi vedeam burta goală pe pământul înghețat. Și… Tălpile goale! Pentru tălpile goale în care te-au lăsat să pleci din spital, Bunico, o să devii Motivul pentru care alți bătrâni nu vor mai muri!”

Este promisiunea pe care Crina Coliban, nepoate celei care a avut parte de acest final sfâșietor, a făcut-o public, pe pagina să de socializare. Bunica ei, a fost lăsată de medici și de asistente să plece dintr-un spital doar în pijama. La Brașov era o zi de iarnă pentru că a nins recent.

“Dacă trăia, ar fi vrut să afle de ce i-a dat drumul doamna aia în tricou și tălpile goale? Pe stradă, la minus 7 grade. Să facem dreptate. Cred că am o șansa să nu mai moară și alți oameni în halul ăsta.”

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

ACTUALITATE
Campanie preventivă pe teme de educaţie rutieră         Doi ani de întârziere la Autostrada Lugoj – Deva         Accident mortal pe DN 7, cu motocicleta         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „În coaliția PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”         Premii la Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu”-Timişoara         Ștrandul din Hunedoara se deschide în 1 iunie         Cupa Ioan Corvin         Au început lucrările de reabilitare a Străzii Gheorghe Barițiu         Trofeul Micului Cititor         Poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemne         Zeci de oameni au căutat un bătrân dispărut în munți         Povestea hunedoreanului Ioan Cosmescu, inventatorul devenit faimos în SUA         Peste 80 de absolvenți ai Colegiului Tehnic ”Transilvania” și-au luat rămas bun de la anii de liceu         ,,Sportul devean în acțiune” a ajuns la final         Accident la intrare în Deva         Șoferul unui camion cu rumeguș a blocat traficul pe DN 66         Concurs controversat în administrația locală         Infrastructură/ “Drumul lui Mihai Viteazul” – investiția spre nicăieri         Tragedie la Mina Livezeni: un miner a murit strivit de o piesă de 150 de kilograme         DOCUMENTAR. Calea ferată Deva – Brad, realizată în 50 de ani şi distrusă după un deceniu