Minifotbal. Cupa României 2017, o experienţă pentru echipele hunedorene

Vineri s-a desfăşurat prima etapă din cadrul Cupei României la minifotbal Cluj Napoca ediţia 2017. Din judeţul Hunedoara, au participat şase echipe, calificate în prima fază eliminatorie a competiţiei. Din campionatul municipal de minifotbal Realsport din Deva a făcut deplasarea, la Cluj, City Taxi, Micro 15, şi Pera BMW. Municipiul Hunedoara a fost reprezentată de echipa FC Boromir, Bradul de echipa Real Crişcior, iar Orăştia de cei din Romos Orăştie.

Trei echipe din şase au ieşit din grupe.

La ediţia din acest an au participat un număr record de 87 de echipe, împărţite în 29 de grupe de câte trei echipe, primele două clasate în fiecare grupă şi alte şase formaţii de pe locul 3 au obţinut accesul în faza eliminatore. Pera BMW Deva, FC Boromir Hunedoara şi Real Crişcior au ieşit din grupe.
În grupa I Micro 15 a jucat două meciuri pe care le-a pierdut, primul 1-3 cu Pro Danco Bucureşti, apoi 0-9 cu Flux AS Focşani. Pro Danco Bucureşti a învins pe Flux As Focşani cu 2-0 şi a câştigat grupa.
În grupa a VI-a City Taxi Deva a pierdut şi ea cele două jocuri din grupă, 2-5 cu Generaţia 88 Dej şi 0-1 cu Trocadero. Generaţia 88 Dej a câştigat grupa învingând cu 1-0 pe Trocadero.
În grupa a VII-a Real Crişcior a pierdut cu 3-4 la Ergad şi a învins cu 6-2 pe FC Luxury Vâlcea. Vâlcea a câştigat cu scorul de 4-0 în întâlnirea Ergad şi grupa.
În grupa a XIV-a Pera BMW Deva a câştigat grupa impunându-se cu 2-1 la D’Angelo Sport Bucuresti şi 6-2 cu Atletico Textila. D’Angelo Sport Bucuresti 2-1 cu Textila.
În grupa a XVI-a Romos Orăştie a pierdut ambele întâlniri cu FC Boromir Râmnicu Vâlcea 0-7 şi CS Luceafărul Floreşti 2-6, Boromir –Floreşti 2-2.
În grupa a XXVII-a FC Boromir Hunedoara-Elegant Glob 4-0, CITY’US Targu Mures- Elegant Glob 11-1, FC Boromir-CITY’US Targu Mures 2-0.

Micro 15 Deva merge până la capăt

Sâmbătă după meciurile din grupe au fost programate meciurile de palmares: Micro 15 Deva – EURO GSM Cluj, Romos Orăștie – The Special One Cugir , MG Alba Iulia – City Taxi Deva. O parte din echipe au renunţat a mai susţine meciurile de palmares, Romos Orăştie şi City Taxi Deva au refuzat jocurile şi s-au întors acasă. Felicitări celor din echipa Micro 15 Deva care au dat dovadă de fair-play şi au rămas în competiţie până la capăt. Au avut buget şi cum a fost prima participare a lor de la înfiinţarea echipei şi-au dorit să facă o impresie frumoasă şi au reuşit la numai 2 ani de la înscrierea lor în competiţie şi un an de joc în actuala formulă. Cum s-au dat peste cap toate jocurile în urma plecărilor echipelor, celor din Micro 15 Deva le-a fost în final repartizată o altă echipă Valea Aurie Sibiu, pe care au învins-o cu 9-8 în urma executării loviturilor de departajare, după timpul regulamentar de joc scorul a fost egal 4-4 la pauză 1-4. Golurile deveenilor au fost înscrise de Cioregari Andrei (2) şi Sîrb Valentin (2). La loviturile de departajare portarul Cosmin Curcă a fost în formă maximă. Din lotul echipei Micro 15 Deva au făcut parte Cosmin Curcă (cpt) portar- Mircea Albu, Cioregari Andrei, Sîrb Valentin, Abuşan Sebastian, Belinschi Eduard, Radu Daniel, Petresc Andrei, Neag Florin, Suciu Cătălin, Ciobanu Bogdan şi Epure Dan antrenor Petrache Alin. Golgheterul echipei Cioregari Andrei 3 goluri.
Din cele trei echipe calificate în fazele eliminatorii nici o echipă hunedoreană nu a trecut mai departe fiecare câştigând un meci şi pierzându-le pe celelalte. În finala mare duminică s-au întâlnit echipele Boromir Râmnicu-Vâlcea şi Luceafărul Floreşti ( joc disputat după închiderea ediţiei).

Câteva declaraţii date de jucători pe drum la întoarcerea spre casă

Daniel Radu jucător “Au fost echipe foarte bune, păcat că am prins o grupă foarte grea şi primul meci al nostru a fost foarte bun cu cea mai bună echipă din grupă. A fost şi căldura mare, am disputat jocurile unul după altul la intervale scurte. E foarte greu pentru că nu apuci să te recuperezi, depui efort foarte mult. Mulţi dintre noi nu suntem jucători profesionişti, suntem muncitori, suntem chiar amatory, dar ne-am luat revanşa de la punctual cu var de la cei din Valea Aurie Sibiu. Chiar am jucat foarte prost în prima repriză şi am fost conduşi cu 4-1. Am avut o revenire de senzaţie în a doua repriză dar ne-am făcut datoria de la punctual cu var să nu plecăm codaşi. Bună la joc a fost şi echipa Sibiului, toate echipele au fost bune.”
Cosmin Curcă portar, căpitanul echipei ”A fost un turneu foarte greu, nu am avut experienţă, am avut o grupă foarte grea cei cu care am jucat primii Pro Danco Bucureşti au avut un lot foarte bun. L-au avut pe Matache portarul care a apărat la Dinamo, Dinu care a jucat la Steaua, vreo doi jucători de la Chiajna. Focşaniul a fost iarăşi o echipă foarte bună, cred că se cunoşteau de foarte mult timp la cum jucau pe teren. Pentru noi a fost o experienţă foarte bună pentru prima participare la un turneu final ”.
Cioregari Andrei jucător “ A fost un turneu nu prea reuşit pentru noi ca echipă deoarece jucăm de puţin timp împreună suntem amatori şi muncim 8 ore pe zi. Mulţumim celor care ne-au sponsorizat Miclea Bogdan, Martinesc Florin, Curta Ciprian firmei Caminico şi patronul Gaşpar Andrei de la Amada Bar Deva pentru susţinerea financiară cu deplasarea şi cazarea echipei “.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 7 =

ACTUALITATE
Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă