ÎN SLUJBA COABITĂRII: Ponta bagă bani în „Drumul lui Băsescu”

drum base

Cabinetul Ponta a aprobat în şedinţa de ieri a Guvernului un proiect de hotărâre prin care vor fi continuate lucrările de finanţare la DN 66A. Hotărârea aprobă „indicatorii tehnico-economici aferenţi lucrării de intervenţie ”Consolidare DN 66A km 29+000-km 30+604″, judeţul Hunedoara”. Valoarea totală a investiţiei este de 5.483.000 lei, iar finanţarea se realizează din împrumutul contractat de la Banca Europeană de Investiţii prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Drumul finanţat de guvernanţi a intrat în atenţia publică în urmă cu câţiva ani, atunci când Traian Băsescu a insistat să se facă pentru a lega Valea Jiului şi judeţul Hunedoara de Băile Herculane. Proiectul a stârnit nenumărate proteste din partea ecologiştilor care susţin că drumul va distruge una din puţinele păduri virgine din Europa. De atunci investiţiile la „Drumul lui Băsescu” sunt livrate cu ţârâita şi în cea mai mare parte doar pentru tronsonul aflat pe raza judeţului Hunedoara, între localităţile din Valea Jiului.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie