ÎN SLUJBA COABITĂRII: Ponta bagă bani în „Drumul lui Băsescu”

drum base

Cabinetul Ponta a aprobat în şedinţa de ieri a Guvernului un proiect de hotărâre prin care vor fi continuate lucrările de finanţare la DN 66A. Hotărârea aprobă „indicatorii tehnico-economici aferenţi lucrării de intervenţie ”Consolidare DN 66A km 29+000-km 30+604″, judeţul Hunedoara”. Valoarea totală a investiţiei este de 5.483.000 lei, iar finanţarea se realizează din împrumutul contractat de la Banca Europeană de Investiţii prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Drumul finanţat de guvernanţi a intrat în atenţia publică în urmă cu câţiva ani, atunci când Traian Băsescu a insistat să se facă pentru a lega Valea Jiului şi judeţul Hunedoara de Băile Herculane. Proiectul a stârnit nenumărate proteste din partea ecologiştilor care susţin că drumul va distruge una din puţinele păduri virgine din Europa. De atunci investiţiile la „Drumul lui Băsescu” sunt livrate cu ţârâita şi în cea mai mare parte doar pentru tronsonul aflat pe raza judeţului Hunedoara, între localităţile din Valea Jiului.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ovidiu Drîngă a fost pus în libertate după trei ani de la uciderea a două femei         Zimbrii care atrag toate privirile oaspeţilor de la Zoo Hunedoara         Dragobete la Castelul Corvinilor         Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani