ÎN SLUJBA COABITĂRII: Ponta bagă bani în „Drumul lui Băsescu”

drum base

Cabinetul Ponta a aprobat în şedinţa de ieri a Guvernului un proiect de hotărâre prin care vor fi continuate lucrările de finanţare la DN 66A. Hotărârea aprobă „indicatorii tehnico-economici aferenţi lucrării de intervenţie ”Consolidare DN 66A km 29+000-km 30+604″, judeţul Hunedoara”. Valoarea totală a investiţiei este de 5.483.000 lei, iar finanţarea se realizează din împrumutul contractat de la Banca Europeană de Investiţii prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Drumul finanţat de guvernanţi a intrat în atenţia publică în urmă cu câţiva ani, atunci când Traian Băsescu a insistat să se facă pentru a lega Valea Jiului şi judeţul Hunedoara de Băile Herculane. Proiectul a stârnit nenumărate proteste din partea ecologiştilor care susţin că drumul va distruge una din puţinele păduri virgine din Europa. De atunci investiţiile la „Drumul lui Băsescu” sunt livrate cu ţârâita şi în cea mai mare parte doar pentru tronsonul aflat pe raza judeţului Hunedoara, între localităţile din Valea Jiului.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + treisprezece =

ACTUALITATE
Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită