ÎN SLUJBA COABITĂRII: Ponta bagă bani în „Drumul lui Băsescu”

drum base

Cabinetul Ponta a aprobat în şedinţa de ieri a Guvernului un proiect de hotărâre prin care vor fi continuate lucrările de finanţare la DN 66A. Hotărârea aprobă „indicatorii tehnico-economici aferenţi lucrării de intervenţie ”Consolidare DN 66A km 29+000-km 30+604″, judeţul Hunedoara”. Valoarea totală a investiţiei este de 5.483.000 lei, iar finanţarea se realizează din împrumutul contractat de la Banca Europeană de Investiţii prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Drumul finanţat de guvernanţi a intrat în atenţia publică în urmă cu câţiva ani, atunci când Traian Băsescu a insistat să se facă pentru a lega Valea Jiului şi judeţul Hunedoara de Băile Herculane. Proiectul a stârnit nenumărate proteste din partea ecologiştilor care susţin că drumul va distruge una din puţinele păduri virgine din Europa. De atunci investiţiile la „Drumul lui Băsescu” sunt livrate cu ţârâita şi în cea mai mare parte doar pentru tronsonul aflat pe raza judeţului Hunedoara, între localităţile din Valea Jiului.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara