Eleonora Carmen Hărău: „Să ne vindecăm de PSD, ca de pojar!”

          A existat în anii 90 un personaj sinistru care a înşelat încrederea  a foarte mulți oameni, în marea lor majoritate tineri şi tinere inocente, promiţându-le nu numai mântuirea veşnică, ci şi faptul că vor scăpa de toate grijile lumeşti, dacă îl vor urma şi se vor supune necondiţionat lui, şeful cel mare, autointitulat „guru”. Cu un discurs bine şlefuit, bun cunoscător al greutăţilor vieţii şi frustrărilor sociale acumulate în societatea românească de tranziţie, guru păcălea oamenii, livrându-le iluzii, pentru a-şi îndeplini obiectivele sale personale. Asemenea comportament sună al naibi de cunoscut și în istoria politică zilelor noastre.

Am crezut cu toţii că astfel de indivizi dubioşi nu vor mai apărea în peisajul din România şi că orice încercare de a mai înşela cetăţenii va fi însoţită de o pedeapsă pe măsură. Nu ne-am imaginat niciodată că asemenea personaje vor apărea, peste ani, chiar în politica românească, iar grupul de oameni înşelaţi nu se va mai rezuma la câteva zeci sau sute, ci va număra peste trei milioane.

Dragnea și ciracii săi seamănă cu acel „guru” sinistru al anilor 90, susținând, încă din în campania electorală, că banii vor curge râuri în pensii şi salarii, fără să mai fim nevoiţi să mai şi muncim. Dublări sau triplări de pensii, dublări şi triplări de salarii s-au auzit pe buzele tuturor celor care au reuşit să păcălească mai mult de trei milioane de oameni şi care, astăzi, se află în dificultate să mai plătească pensii, încă nemajorate, sau salarii care au crescut, în marea lor masă, cu 2-3%.

Ştiau bine că pensionarilor nu le ajung veniturile nici măcar pentru medicamentele lunare, iar angajatul român, care munceşte şi 10-12 ore pe zi, este mai sărac decât un şomer din alte state dezvoltate! Și asta din cauza hoțiilor pe care cei din PSD le fac, și pe care se străduiesc să le perpetueze și să le protejeze, a plății nemuncii, a analfabeților funcționali numiți de Daddy în diverse zone ale puterii. Oamenii au fost păcăliţi că prosperitatea va curge,  înainte ca ea să fie creată, adică vom mânca înainte să producem ceea ce urmează să mâncăm.

Aşadar, înşelătoria a funcţionat perfect, milioane de oameni au căzut în capcană şi au format „marea spirală” a celor care au votat PSD. Din păcate, acum, când veniturile sunt mai slabe în puterea lor de cumpărare decât în urmă cu doi ani, oamenii încep să vadă tot mai clar care au fost tot timpul scopurile ascunse ale „gurului” Dragnea: modificarea codurilor penale, afectarea independenţei justiţiei pentru protecția infractorilor mari și mici, trecerea magistraţilor sub comandă politică, distrugerea independenţei tuturor instituţiilor autonome ale statului român.

După ce România s-a străduit, mai mult de 20 de ani, mai întâi să se pregătească de aderarea, iar apoi să se integreze în grupul celor mai dezvoltate state din lume – Uniunea Europeană – PSD dezvoltă un discurs profund anti-european, cu un iz insuportabil pro-eurasiatic! Lui Liviu Dragnea, actualul „magister” al PSD, poți să-i înţelegi comportamentul, căci domnia sa nu doar că nu a contribuit cu nimic la parcursul pro-european al României, ci, din calităţile pe care le-a deţinut prin administraţia publică locală a demonstrat că deţine patentul celui mai eficient model de a sărăci o populaţie şi de a duce judeţul în topul celor mai subdezvoltate regiuni din Uniunea Europeană. Totuși, m-aş fi aşteptat să fie ceva mai rezervat în privinţa atacurilor la Uniunea Europeană, mai ales că firmele controlate de domnia sa au profitat din plin de fondurile nerambursabile puse la dispoziţie de Comisia Europeană.

Acum, condamnat în primă instanță, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, în cel de-al doilea dosar judiciar, sfidând orice regulă a unei societăți democratice, chiar și nescrisă, lui Dragnea i se pare că merită să ocupe, încă, postul de al treilea demnitar în stat. u-și dă demisia! Mai mult decât atât, ciracii lui, inclusiv parlamentarii hunedoreni al PSD, consideră firesc să facă zid de apărare în jurul lui Dragnea, la propriu, într-un gest de slugărnicie greu de imaginat, căci ce se fac ei fără Daddy?! Când vor mai zburda, liberi, toți semidocții, pe câmpiile puterii?! Lângă Dăncilă este foarte ușor să te închipui geniu, chiar dacă ești vai de mama ta, din punct de vedere intelectual!

Comportamentul de acest fel este specific dictaturilor: „Șefu-i șef, și-n șanț!” Este, însă, evident că românii  sunt conștienți de beneficiile pe care le au, fiind cetățeni europeni, într-o Românie membră a Uniunii Europene. Ei vor fi foarte determinați în a apăra această poziție! Ne vom scăpa de impostori, de hoți, de mincinoși, deoarece  românii nu vor mai putea fi închiși în colivie!

Și mai cred, cu toată puterea, că poporul român nu va mai avea nevoie de o lecţie în plus ca să se convingă că în politicienii populişti şi mincinoşi nu trebuie niciodată să aibă încredere! Cu atât mai puțin nu trebuie să aibă încredere în personaje care au „acte în regulă” ca infractori!

Despre Dragnea, cu sau fără „susținerea” PSD, cred că putem vorbi la trecut. Iar dacă această susținere nu va înceta într-un termen rezonabil, poate reușim să ne vindecăm și de PSD, ca de pojar… Ar cam fi cazul, după aproape treizeci de ani de la Revoluție.

 

 

 Eleonora-Carmen HĂRĂU

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Eleonora Carmen Hărău: „Să ne vindecăm de PSD, ca de pojar!”

  1. Nicolae

    In politica romaneasca nu exista doctrine . Singura regula e rotirea din 4 in 4 ani a personajelor . Atat ! 🙂

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești