Sfârşit de an cu lucruri bune la Crişcior

După implementarea mai multor proiecte cu finanţare externă, importante pentru comunitate, locuitorii comunei din Ţara Zarandului se pregătesc de Sărbători

primar-criscior

Accesarea de fonduri europene, în această perioadă de criză, este una dintre puţinele surse de finanţare poentru dezvoltarea localităţilor din mediul rural, lucru valabil şi pentru comunele din judeţul Hunedoara.

Dezvoltare pe fonduri europene

Una dintre comunele „fruntaşe pe ramură” în acest domeniu este şi frumoasa aşezare zărăndeană Crişcior, aici, în acest an, fiind finalizată implementarea unui proiect integrat, cu finanţare europeană. „Valoarea totală a acestui proiect a fost de 2,5 milioane de euro. Prin implementarea lui am reuşit să realizăm mai multe lucruri importante pentru comunitate. Astfel, au fost asfaltaţi aproximativ 15 kilometri de drumuri, iar reţeaua de străzi interioare este, în prezent, modernizată aproape în totalitate. Practic, cam 15 la sută din drumuri au rămas nemodernizate, dar dorim să le asfaltăm şi pe acestea, anul viitor, tot prin fonduri europene, noi neratând nicio oportunitate în acest sens. Tot în baza acestui proiect integrat a fost dotat, cu mobilierr şi instrumente muzicale, căminul cultural din Zdrapţi. Fac o paranteză aici şi menţionez că noi, având formaţie şi instrumente, am încheiat un parteneriat cu Primăria comunei Luncoiu de Jos, unde este un grup de dansatori, pentru a avea un ansamblu artistic comun. De asemenea, în proiect a mai fost inclus şi un program After School, pe care l-am realizat. Legat de fonduri europene, vreau să mai spun că, în baza măsurii 313, vom înfiinţa şi un Centru de Informare Turistică în satul aparţinător Gurabarza, acesta urmând a deveni funcţional în primul trimestru al anului viitor”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crişcior.

Pentru tineri

Deşi este la al treilea mandat, Ovidiu ilie Furdui se numără printre cei mai tineri primari din judeţ. Astfel, nici nu este de mirare preocuparea sa pentru generaţia tânără din comuna pe care o administrează. „Este ştiut că suntem, alături de Ilia şi Ghelari, una dintre cele trei comuna hunedorene în care funcţionează un liceu, respectiv Grupul Şcolar „Crişan” de la Gurabarza. Pentru liceu am reuşit, în acest an, să înlocuim vechea centrală termică, energofagă, cu una nouă, ce ne va permitem să facem economii importante la buget. Această economie o estimăm la o valoare de circa 50.000 de lei anual. De asemenea, tot pentru tineretul din comună, dar nu numai, vom organiza câteva acţiuni în preajma Sfintelor Sărbători de Iarnă. Bunăoară, chiar duminică, 15 decembrie, am pornit iluminatul ornamental de Sărbători, instalaţiile fiind montate în toate cele patru sate ale comunei. Nu în ultimul rând vreau să amintesc că pe 25 Decembrie, de Crăciun, conform tradiţiei, vom organiza „Balul colindătorilor”, manifestare la care vă aşteptăm cu mult drag. Pentru viitor îmi doresc, ca primar, să avem un 2014 cât mai bogat în proiecte finanţate, iar concetăţenilor mei le urez Sărbători fericite şi „La mulţi ani” cu sănătate”, a mai spus Ovidiu ilie Furdui, primarul din Crişcior.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

ACTUALITATE
Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă         Familii amenințate cu evacuarea din cantoanele gării Devei. Cum se va transforma zona         Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva         Cod galben de polei în Hunedoara