Pregătiri de Sărbători la Sarmizegetusa

În acest sfârşit de an locuitorii comunei din Ţara Haţegului vor avea parte de câteva surprize extrem de plăcute

MAIN primar sarmi medalion

Chiar dacă Sărbătorile de Iarnă bat la uşă, unii dintre reprezentanţii administraţiilor publice locale din comunele hunedorene derulează mai multe programe de investiţii.

Investiţii utile

Un astfel de exemplu îl întâlnim şi în comuna Sarmizegetusa din Ţara Haţegului, localitate plină de istorie, care a fost capital Daciei Romane. “Pe fonduri proprii continuăm lucrările la reţeaua de alimentare cu apă a satelor Sarmizegetusa, Hobiţa – Grădişte şi Breazova. Am reuşit să montăm conduca principal, investiţia fiind finalizată în proporţie de peste 50 la sută, finalul lucrărilor fiind prevăzut pentru anul viitor. De asemenea, am finalizat lucrările de renovare de la Corpul 2 al Primăriei, care adăposteşte principalele birouri ale instituţiei”, a declarat Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

Concert Costel Busuioc!

Şi aici, la Sarmizegetusa, se fac pregătiri pentru Sărbători. “Pe  6 decembrie am aprins luminiţele din bradul pe care l-am instalat în faţa primăriei. Bradul are o înălţime apreciabilă, de 13 metri, iar în zona central din Sarmizegetusa am montat 36 de piese de iluminat ornamental, specific sărbătorilor. În data de 20 decembrie vom oferi pachete tuturor copiilor din comună, inclusive celor care încă nu au vârsta şcolară. Pe această ocazie doresc să anunţ că pe 21 decembrie, la căminul cultural din Sarmizegetusa (probabil cel mai modern din judeţul Hunedoara, n.r.), va avea loc un concert extraordinar de colinde susţinut de cunoscutul tenor Costel Busuioc. Cel care a reuşit să-l convingă pe interpret să vină la noi este preotul doctor Ionel Popescu, vicar episcopal al Episcopiei Timişoarei, care este originar din comună, mai exact din Hobiţa – Grădişte, părintele scriind şi o monografie a satului său natal. Vicarul episcopal va veni împreună cu corul de la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din cartierul timişorean Iosefin, pe care îl va şi dirija, urmând a fi prezentate colinde strămoşeşti. Invitaţii nostri vin ca şi magii de odinioară, ca să aducă mesajul sfânt al Naşterii Mântuitorului în peştera sărăcăcioasă de la Bethleem, şi, împreună cu toţi credincioşii din comună, să intrăm în atmosfera frumoasă a Sărbătorilor. Tot cu această ocazie ne vor colinda şi copii din comună, iar noi vă aşteptăm cu drag la acest eveniment. Doresc tuturor Sărbători fericite, “La mulţi ani” şi un 2014 plin de realizării şi bucurii”, a mai spus Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × trei =

ACTUALITATE
O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată