Pregătiri de Sărbători la Sarmizegetusa

În acest sfârşit de an locuitorii comunei din Ţara Haţegului vor avea parte de câteva surprize extrem de plăcute

MAIN primar sarmi medalion

Chiar dacă Sărbătorile de Iarnă bat la uşă, unii dintre reprezentanţii administraţiilor publice locale din comunele hunedorene derulează mai multe programe de investiţii.

Investiţii utile

Un astfel de exemplu îl întâlnim şi în comuna Sarmizegetusa din Ţara Haţegului, localitate plină de istorie, care a fost capital Daciei Romane. “Pe fonduri proprii continuăm lucrările la reţeaua de alimentare cu apă a satelor Sarmizegetusa, Hobiţa – Grădişte şi Breazova. Am reuşit să montăm conduca principal, investiţia fiind finalizată în proporţie de peste 50 la sută, finalul lucrărilor fiind prevăzut pentru anul viitor. De asemenea, am finalizat lucrările de renovare de la Corpul 2 al Primăriei, care adăposteşte principalele birouri ale instituţiei”, a declarat Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

Concert Costel Busuioc!

Şi aici, la Sarmizegetusa, se fac pregătiri pentru Sărbători. “Pe  6 decembrie am aprins luminiţele din bradul pe care l-am instalat în faţa primăriei. Bradul are o înălţime apreciabilă, de 13 metri, iar în zona central din Sarmizegetusa am montat 36 de piese de iluminat ornamental, specific sărbătorilor. În data de 20 decembrie vom oferi pachete tuturor copiilor din comună, inclusive celor care încă nu au vârsta şcolară. Pe această ocazie doresc să anunţ că pe 21 decembrie, la căminul cultural din Sarmizegetusa (probabil cel mai modern din judeţul Hunedoara, n.r.), va avea loc un concert extraordinar de colinde susţinut de cunoscutul tenor Costel Busuioc. Cel care a reuşit să-l convingă pe interpret să vină la noi este preotul doctor Ionel Popescu, vicar episcopal al Episcopiei Timişoarei, care este originar din comună, mai exact din Hobiţa – Grădişte, părintele scriind şi o monografie a satului său natal. Vicarul episcopal va veni împreună cu corul de la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din cartierul timişorean Iosefin, pe care îl va şi dirija, urmând a fi prezentate colinde strămoşeşti. Invitaţii nostri vin ca şi magii de odinioară, ca să aducă mesajul sfânt al Naşterii Mântuitorului în peştera sărăcăcioasă de la Bethleem, şi, împreună cu toţi credincioşii din comună, să intrăm în atmosfera frumoasă a Sărbătorilor. Tot cu această ocazie ne vor colinda şi copii din comună, iar noi vă aşteptăm cu drag la acest eveniment. Doresc tuturor Sărbători fericite, “La mulţi ani” şi un 2014 plin de realizării şi bucurii”, a mai spus Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș