Pregătiri de Sărbători la Sarmizegetusa

În acest sfârşit de an locuitorii comunei din Ţara Haţegului vor avea parte de câteva surprize extrem de plăcute

MAIN primar sarmi medalion

Chiar dacă Sărbătorile de Iarnă bat la uşă, unii dintre reprezentanţii administraţiilor publice locale din comunele hunedorene derulează mai multe programe de investiţii.

Investiţii utile

Un astfel de exemplu îl întâlnim şi în comuna Sarmizegetusa din Ţara Haţegului, localitate plină de istorie, care a fost capital Daciei Romane. “Pe fonduri proprii continuăm lucrările la reţeaua de alimentare cu apă a satelor Sarmizegetusa, Hobiţa – Grădişte şi Breazova. Am reuşit să montăm conduca principal, investiţia fiind finalizată în proporţie de peste 50 la sută, finalul lucrărilor fiind prevăzut pentru anul viitor. De asemenea, am finalizat lucrările de renovare de la Corpul 2 al Primăriei, care adăposteşte principalele birouri ale instituţiei”, a declarat Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

Concert Costel Busuioc!

Şi aici, la Sarmizegetusa, se fac pregătiri pentru Sărbători. “Pe  6 decembrie am aprins luminiţele din bradul pe care l-am instalat în faţa primăriei. Bradul are o înălţime apreciabilă, de 13 metri, iar în zona central din Sarmizegetusa am montat 36 de piese de iluminat ornamental, specific sărbătorilor. În data de 20 decembrie vom oferi pachete tuturor copiilor din comună, inclusive celor care încă nu au vârsta şcolară. Pe această ocazie doresc să anunţ că pe 21 decembrie, la căminul cultural din Sarmizegetusa (probabil cel mai modern din judeţul Hunedoara, n.r.), va avea loc un concert extraordinar de colinde susţinut de cunoscutul tenor Costel Busuioc. Cel care a reuşit să-l convingă pe interpret să vină la noi este preotul doctor Ionel Popescu, vicar episcopal al Episcopiei Timişoarei, care este originar din comună, mai exact din Hobiţa – Grădişte, părintele scriind şi o monografie a satului său natal. Vicarul episcopal va veni împreună cu corul de la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din cartierul timişorean Iosefin, pe care îl va şi dirija, urmând a fi prezentate colinde strămoşeşti. Invitaţii nostri vin ca şi magii de odinioară, ca să aducă mesajul sfânt al Naşterii Mântuitorului în peştera sărăcăcioasă de la Bethleem, şi, împreună cu toţi credincioşii din comună, să intrăm în atmosfera frumoasă a Sărbătorilor. Tot cu această ocazie ne vor colinda şi copii din comună, iar noi vă aşteptăm cu drag la acest eveniment. Doresc tuturor Sărbători fericite, “La mulţi ani” şi un 2014 plin de realizării şi bucurii”, a mai spus Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara